Co je scoring fondů

Co scoring je? Především nástroj pro rychlou orientaci. Čím více hvězdiček, tím je fond výkonnější nebo méně rizikový. Udělování jedné až pěti hvězdiček je navíc celosvětovým standardem, který milionům investorů říká, na které fondy zaměřit svou působnost. Navíc jde o hodnocení zcela transparentní - metodiku vytvořil uznávaný a důvěryhodný partner a založil ji pouze a jedině na propočtech číselných údajů. Do hodnocení proto nevstupuje žádný osobní faktor. Cílem scoringu proto je stanovení pořadí otevřených podílových fondů na základě několika standardizovaných údajů, které jsou pravidelně zveřejňovány a které plně a nezkresleně charakterizují jednotlivé podílové fondy.

Co scoring není? Investiční doporučení. Pět hvězdiček automaticky neznamená, že jde o nejlepší možnou investici. Vysoce oceněné fondy byste ale rozhodně neměli přehlédnout.

Chcete-li o scoringu podílových fondů vědět víc, podívejte se na následující stránky:

úvodní stránka | rozdělení fondů do skupin | sledované údaje | stanovení pořadí a přidělení hvězdiček | popis ukazatelů | kontrola správnosti a objektivity | vzorce

Jakékoliv otázky a připomínky ke scoringu prosím nám napište.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+13
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Partners Financial Services