Do pojišťovny již nemusíte

Tomáš Skřivánek | 21. 2. 2003
Do pojišťovny již nemusíte
Jedete si zalyžovat do zahraničí? Tak určitě nezapomeňte na cestovní pojistku! Nespoléhejte na to, že vás ochrání pojištění přibalené třeba k platební kartě. Lyžování a snowboarding bývají často zařazeny v odstavci smlouvy nazvaném "výluky z pojištění". Naštěstí novou pojistnou smlouvu dnes již můžete sjednat i jinak než na pobočce.

Posaďte se k počítači a uzavřete pojistnou smlouvu na cestovní pojištění. V době počítačové reality už nemusíte běhat do pojišťovny, na internetových stránkách či po telefonu umožňuje sjednat cestovní pojištění již tucet pojišťoven, včetně těch největších.

Nejprve si na stránce příslušné pojišťovny zvolíte online sjednání cestovního pojištění, pak zadáváte parametry jako počet osob, cílová země, délka pobytu, rozsah pojištění, a dále osobní údaje včetně rodného čísla. Zobrazí se vyplněný formulář pojistné smlouvy s již stanovenou částkou pojistného. Smlouva ale zatím uzavřena není, musíte ještě zvolit způsob úhrady a zaplatit. Teprve když peníze přijdou na účet pojišťovny, stane se z vámi vyplněného papíru pojistná smlouva.

Pojistné můžete uhradit několika způsoby. Klienti eBanky (profil, názory) mohou zaplatit převodem ze svého účtu. Po autorizaci a odeslání platebního příkazu pojišťovna platbu ověří a emailem vám obratem pošle internetovou adresu, na které najdete doklad o uzavření pojištění – kartičku, kterou stačí jen vytisknout.Také klienti Citibank (profil, názory) mohou provést platbu prostřednictvím platební brány své banky.

Nedůvěřujete platbám přes internet? Použijte obyčejnou pokladní složenku banky, u níž má pojišťovna svůj účet, nebo bankovní převod. Doklad o zaplacení spolu s podepsaným formulářem smlouvy zašlete na adresu pojišťovny. Jakmile pojišťovna obálku obdrží a ověří informace ve smlouvě, pošle emailem odkaz na www adresu s kartičkou. Jde o nejpomalejší způsob, který kvůli využívání služeb České pošty trvá až tři dny.

Druhou z alternativ, jak se pojistit a neztrácet přitom volný čas v pojišťovně, představuje telefon. Oproti počítači má jednu výhodu. Na druhé straně s vámi komunikuje člověk, je s ním tedy lepší domluva. Řeknete operátorovi základní údaje nutné pro vystavění pojistné smlouvy a domluvíte se na způsobu jejího převzetí a placení. Smlouva a kartička může být doručena poštou nebo se pro ni stavíte na pobočce pojišťovny. Co říkáte, nestojí těch několik korun navíc, které vydáte za pojištění, za klidné spaní na dovolené?

Pojistit se na cesty můžete též prostřednictvím online prodejny Peníze.CZ. Na výběr u nás máte ze tří pojišťoven!

Kde se na cesty pojišťujete vy? Máte nějakou zkušenost s lékařskou pomocí v zahraničí? Zavzpomínejte a přidejte do diskuse svůj názor!

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

K moři, na kolo či na divokou řeku

26. 6. 2002 | Jan Heřman

K moři, na kolo či na divokou řeku

Správným výběrem pojišťovny můžete ušetřit slušnou sumu. A je vlastně vůbec potřebné cestovní pojištění uzavírat?

Blíží se sezóna, budete se pojišťovat?

12. 6. 2002 | Stanislav Andrejs

Blíží se sezóna, budete se pojišťovat?

Než se nadějeme, bude tu opět léto a s ním hlavní turistická sezóna. Tisíce lidí vyrazí za hranice státu užívat zaslouženého odpočinku. A z nich si sem tam v zahraničí někdo přivodí... celý článek

Jak se pojistit na zimní dovolenou

18. 2. 2002 | Tomáš Skřivánek

Jak se pojistit na zimní dovolenou

Když si na sjezdovce nebo na náledí ve městě zlomíte nohu, zajdete k lékaři a dostanete sádru. Za prohlídku, rentgen a sádru neplatíte nic, veškeré náklady za vás hradí pojišťovna.... celý článek

Dovolená bez starostí

19. 7. 2001 | Lukáš Půda

Dovolená bez starostí

Letní sezóna je v plném proudu. Spousta lidí již na dovolené byla, jiní se na ni teprve chystají. Aby byla pro vás opravdu odpočinková a nemuseli jste se stresovat při nenadálých událostech,... celý článek

Pro jistotu na cesty nemusíte nikam chodit

15. 5. 2001 | Lukáš Půda

Pro jistotu na cesty nemusíte nikam chodit

Blíží se doba letních dovolených. Kdo přemýšlí o cestě do zahraničí, neměl by zapomenout na cestovní pojištění. To znamená vybrat si pojišťovnu, navštívit její pobočku a uzavřít smlouvu.... celý článek

Partners Financial Services