Co o webu ING soudí porotci Peníze.cz

Dušan Hradil | 22. 11. 2002
Michal Drtina, manažer internetového oddělení, Vltava-Labe-Press, a.s. Michal Drtina, manažer internetového oddělení, Vltava-Labe-Press, a.s.

Jde o prezentaci dodržující corporate identity. Ilustrační obrázky jsou, jako ve většině případů, opět spíš na škodu. Holandská babička s kopacím míčem, to je opravdu nový styl života. Také není na první pohled jasný význam tří puntíků (šipka, usměv, vlnky). Možná by stačilo uvést popisek v altu. Menu s navigací je však dobře provedené a velmi usnadňuje orientaci na tomto webu. Jednotlivé informace o produktech jsou důkladné a rozdělené do logických celků. Možná by však stálo za zamyšlení graficky více zvýraznit některé části textů. Měl jsem pocit, že se na mne hrnou informace ze všech stran. A jak se tak hrnou, ztrácím přehled.

Vladimír Iliev, zástupce šéfredaktora, iStrategie.cz Vladimír Iliev, zástupce šéfredaktora, iStrategie.cz

Scházel mi aktivní přístup k informacím. Žádná produktová kalkulačka, možnost si zkusit spoření při takové a takové částce. Také chybí informace o úrocích, je to takové tápání v mlze.

Korporátní barva ze stránek jen kape … na titulní stránce skupinka "šťastných klientů" vypadá na můj vkus poněkud pohřebně i přes babičku s "kopačákem". Trochu zmatené uvítání, které se dále lehce spraví.

Pavel Janeček Pavel Janeček, IT Manager, Pioneer Investments

ING.cz působí velmi profesionálním dojmem a obsahově integruje veškeré aktivity společnosti na českém trhu. Jinými slovy, stejný web by klidně mohl soutěžit ve více kategoriích. A tak přes velmi dobře graficky vyvedenou navigaci, podpořenou přesným určením polohy, lze doputovat k jednotlivým produktům a jejich detailům. Komunikace s návštěvníkem stránek je propracovaná, přímočará a vedená jednoduchým, srozumitelným jazykem. Po technické stránce nelze webu rovněž nic moc vytknout. Sázka na jistotu (IBM/Apache) a velmi dobrou konektivitu do internetu je zcela bezezbytku ku prospěchu. Po navštívení stránek ING v okolních zemích musím konstatovat, že ty české jsou asi nejlepší.

Radovan Jelen, internet full-service agentura Forrest Gump Radovan Jelen, internet full-service agentura Forrest Gump

Web ING je nepochybně originální dílo, které nekopíruje styl ostatních pojišťoven. Nepřehlédnutelná pomerančová barva a skloubení pojistných a bankovních produktů pod jednu střechu, to jsou základní rysy, které se podílejí na originalitě tohoto webu. Pozitivní je i komunikace s návštěvníkem stránek jako s potenciálním i stávajícím zákazníkem. Zároveň lze pochválit i potřebové členění informací o produktech, které jsou stručné a jasné, a nakonec i zajímavý e-learnig microsite Cesta životem. Samotná navigace svými čtyřmi možnostmi pohybu po webu však působí nepřehledným dojem a je potřeba se chvíli orientovat.

Jedná se o zajímavé dílo, které má však své nedostatky, o čemž svědčí i fakt, že k novinkám o společnosti je možné se dostat až na třetí kliknutí.

Pavla Paseková, tisková mluvčí Českomoravské stavební spořitelny Pavla Paseková, tisková mluvčí Českomoravské stavební spořitelny

Sláva, konečně jiná barva než modrá. ING má velmi přehledný informativní web. Možná až trochu neosobní. Důležitou funkcí webu je také vytvářet určitý vztah mezi zákazníkem a firmou, u ING na tuto možnost rezignují a to je škoda. Po informační stránce je web jasný, stručný a přehledný. Firemní oranžová působí v modrém bankovním světě svěže. Co mi na webu chybí, je známka jakékoliv snahy poskytovat aktuální informace z dění ve firmě - hospodářské výsledky a výroční zprávy jsou k dispozici pouze za rok 2000.

Tomáš Tyll Tomáš Tyll - společnost Nexen

Obsah prezentace ING je dostačující potřebám běžného uživatele, vedle informací o produktech společnosti, kontaktech a dostatečné dávky reklamních sdělení zde uživatel najde potěšující příklady a názorné grafy a tabulky. Grafická podoba stránky je jednoduchá, stylová a přehledná, což u mne řadí tuto prezentaci na špičku. Malé minus si web vysloužil za své někdy až příliš dlouhé načítání dat. Celkově jde o profesionální práci a příjemnou oranžově laděnou prezentaci.

Mezi porotce patří také také Eda Hekšová z Credit Suisse Asset Management a Petr Nešpůrek z ARBOmedia. Jejich hodnocení zde chybí pro přílišnou časovou zaneprázdněnost .

Už jste někdy surfovali stránkami ING? Nezabloudili jste tam? Pomohly vám stránky v něčem? Svěřte se nám se svými zážitky.

Partneři soutěže
Tiscali
Strategie

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Oranžová pojišťovna

22. 11. 2002 | Jan Žáček

Oranžová pojišťovna

Pomeranče, cesta životem, oranžové konto a pojištění jsou pojmy které se vám mohou vybavit, když se řekne ING. Utečme od obvyklé pojišťovací modré k veselé a hravé oranžové barvě stránek... celý článek

Partners Financial Services