ISČS zavádí poplatky u Sporoinvestu!

ISČS zavádí poplatky u Sporoinvestu!
Dnes naposledy máte příležitost nakoupit nejoblíbenější fondy ISČS bez poplatku. Již zítra zaplatíte vstupní poplatek i u fondu peněžního trhu Sporoinvest.
Prodávat fond peněžního trhu bez vstupního poplatku byl krok, kterým ISČS v roce 1996 zásadně ovlivnila trh. Postupně se její prodejní strategii musely přizpůsobit i další investiční společnosti. Bez poplatkového dumpingu se prostě v tuzemsku existovat nedalo.

Od zítřka ale bude všechno jinak. ISČS, zřejmě povzbuzena masivními prodeji, zavádí od zítřka vstupní poplatky. Při nákupu Sporoinvestu (profil, názory) zaplatíte 0,3 procenta z hodnoty investice, Sporobond (profil, názory) vás přijde na 0,5 procenta a Trendbond (profil, názory) na 0,7 procenta. Již dříve byly vstupní poplatky ve výši 1,75 procenta zavedeny u akciových fondů Sporotrend (profil, názory), Globaltrend FF (profil, názory) a Eurotrend (profil, názory). Bez poplatků jsou zatím prodávány všechny postkuponové fondy. Méně než uvedené polatky zaplatíte pochopitelně také při investici velkého objemu peněz. Výhodou ISČS navíc je, že objem investovaných peněz se nevztahuje na konkrétní fond, ale na kategorii. pokud budete investovat "balík" do Sporobondu a "pár peněz" také do Trendbondu, levnější vstupní poplatek budete mít u obou, neb oba patří do kategorie dluhopisových fondů.

Aktuální poplatky podílových fondů peněžního trhu

Fondy peněžního trhu

VJ

Poplatky

Vstup.

Správc.

ISČS Sporoinvest

25,8 mld.

0,30 %

0,70 %

IKS Peněžní trh

11,2 mld.

0,00 %

0,80 %

ŽB Trust Sporokonto 3,1 mld.

0,50 %

1,00 %

ČP Invest peněžní trh 0,06 mld.

0,00 %

0,75 %

KBC MULTI CASH CSOB CZK

5,8 mld.

0,10 %

0,40 %

ING Český fond peněžního trhu

1,09 mld.

0,50 %

0,55 %

Co si o zpoplatnění fondu peněžního trhu a dluhopisových fondů myslíte? Půjdete fondy ISČS nakupovat ještě dnes? Zpoplatní peněžní trh také IKS Komerční banky? Povedou poplatky k poklesu prodejů? Napište nám své zkušenosti a názory!

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 33 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

14. 11. 2002 17:51, Honza

Aby to s těma poplatkama nedopadlo podobně jako u bank. Jedna je zavede a ostatní se čile přizpůsobí. Takže za chvíli tu máme poplatky u IKS i u PIASu. Bohužel.

Zobrazit celé vlákno

+25
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

28. 11. 2002 15:19

Mam investovane pomerne vysoke castky, rozlozene ve SporoInvestu a SporoBondu. Pokud budu nyni chtit investovat dalsi castky (a to si piste, ze budu), opravdu prejdu ke konkurenci IKS. Duvodem jsou vstupni poplatky, ktere vychylily me rozhodovani v neprospech ISCS. Jiz pri investovani do ISCS jsem dlouho vahal, ale nakonec vyhody, ktere nyni vysublimovaly, ziskaly prevahu.

-25
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (33 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Český nebo zahraniční fond?

30. 10. 2002 | Tomáš Mergl

Český nebo zahraniční fond?

Klesající úrokové sazby zvyšují zájem o podílové fondy peněžního trhu. Velké přízni se přitom těší korunové fondy registrované v zahraničí, které jsou vůči doma registrovaným protějškům... celý článek

Investiční horizont v praxi

22. 7. 2002 | Tomáš Skřivánek

Investiční horizont v praxi

Získání nových osmi miliard korun pod správu, restrukturalizace poplatků, snížení poplatků, vznik nového fondu – to jsou hlavní novinky minulého týdne ve světě fondů.

Fondy: jak zatočí poplatky s investicí?

18. 6. 2002 | Tomáš Mergl

Fondy: jak zatočí poplatky s investicí?

Zatímco výkonnost podílového fondu lze jen těžko předvídat, strukturu poplatků si každý investor může snadno porovnat. Přitom právě poplatky výrazně ovlivňují hodnotu investice v čase. celý článek

Fondy: vstupní nebo výstupní?

18. 2. 2002 | Tomáš Skřivánek

Fondy: vstupní nebo výstupní?

Příliv peněz do fondů neustal ani v polovině února. Čisté týdenní prodeje dosáhly bezmála 600 milionů korun. Mezi deseti nejžádanějšími fondy jsou čtyři peněžního trhu, pět dluhopisových... celý článek

Partners Financial Services