Co o webu pojišťovny Allianz soudí porotci Peníze.cz

Petr Vykoukal | 8. 11. 2002
Pavel Janeček Pavel Janeček, IT Manager, Pioneer Investments

Stránky allianz.cz se od minulého roku vzhledově příliš nezměnily a drží se světového korporátního designu. S povděkem musím konstatovat, že mé připomínky z minulého hodnocení byly zakomponovány zcela bezezbytku. Z dnešního pohledu se mi pouze zdá navigace trochu graficky neučesaná. Rušivě působí zejména prolínání podkladového motivu do mezer mezi záložkami a kontextového menu. Letošní výtku si zaslouží vyhledávání na serveru. Test na pozitivně existující slova byl ve 100% neúspěšný. On-line služby jsou na velmi kvalitní úrovni. Zajímavá je zejména možnost sjednání některých druhů pojištění ve spojení s elektronickou platbou. Ostatní komentáře by byly jen nošením dříví do lesa a opakováním řečeného, a tak laskavého čtenáře odkazuji na mé loňské hodnocení.

Radovan Jelen, internet full-service agentura Forrest Gump Radovan Jelen, internet full-service agentura Forrest Gump

(+)
Navigace: na jedno kliknutí kamkoliv – jak snadné
Kreativita: asi 6x jsem kliknul, abych tam našel i svůj obličej – netradiční a zajímavé.
Obsah: bohatý, vyvážený, propracovaný
On-line prvky: on-line výpočet, on-line oznámení poj. události, on-line uzavření smlouvy – co dodat

(-)
Grafika: snad jen forma aktualit na homepage se mi zdá být nevhodná.

Pavla Paseková, tisková mluvčí Českomoravské stavební spořitelny Pavla Paseková, tisková mluvčí Českomoravské stavební spořitelny

Úvodní vizuál mě tedy příliš nenadchnul, nevidím bohužel souvislost mezi pojišťovnictvím a rozesmátými mladými lidmi z fotobanky na pozadí jakéhosi 3D nákresu, který mi více evokuje snad nějaký architektonický objekt. Ostatní stránky jsou opět jen velmi strohé, strohé, strohé – tedy vizuálně. Co do informativnosti je tento web poměrně dobře zpracovaný, stylisticky je ale poměrně neosobní. Na tomto webu je poměrně široká nabídka on-line služeb, což je asi zajímavé a je to určitě ta správná cesta. Můj celkový dojem: z tohoto webu čiší chlad.

Tomáš Tyll, Nexen Tomáš Tyll, Nexen

Okamžitě při vstupu na úvodní stránku mě překvapil profesionální layout prezentace, líbivý design přesně ve stylu spokojených zákazníků :-) Škoda jen, že podobný duch není dodržen v celé prezentaci. Chybí mi jako zákazníkovi větší směrování ke konkrétním informacím, podpora v navigaci pomocí grafických ikonek. Celkově je však prezentace tím kvalitnějším co lze v českém internetu najít.

Informace jsou velmi jednoduché a pochopitelné, žádné zdlouhavé texty, nechybí možnost stažení detailních informací jako PDF, nechybí možnost online výpočtů, všechny postupně doprovázejí ilustrační obrázky a vysvětlivky, tak nějak si představuji online prezentaci profesionální společnosti. Jedinou připomínkou je nesnadná orientace ve stránce a to, že statistiké informace o společnosti jsou více v popředí než nabídka služeb společnosti.

Mezi porotce patří také také Michal Drtina z firmy Vltava-Labe Press, Eda Hekšová z Credit Suisse Asset Management, Vladimír Iliev z iStrategie, Petr Nešpůrek z ARBOmedia. Jejich hodnocení zde chybí pro přílišnou časovou zaneprázdněnost .

Už jste někdy surfovali stránkami Pojišťovny Allianz? Nezabloudili jste tam? Pomohly vám stránky v něčem? Svěřte se nám se svými zážitky.

Partneři soutěže
Tiscali
Strategie

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

Internet

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

A jsme zpátky v modrém moři...

8. 11. 2002 | Jan Žáček

A jsme zpátky v modrém moři...

Poté, co naše hodnocení webů minulý týden krátce spočinulo na zeleném ostrově, jsme se opět dostali na moře k dalšímu modrému webu, tentokrát Pojišťovny Allianz.

Partners Financial Services