KTP Quantum: výplaty klientům zastaveny

KTP Quantum: výplaty klientům zastaveny
Komise pro cenné papíry v rámci denního monitoringu společnosti KTP Quantum zjistila snížení likvidity společnosti.

Komise pro cenné papíry proto dnes okamžitě zahájila se společností KTP Quantum správní řízení pro porušení povinností obchodníka s cennými papíry a uložila společnosti, aby zajistila dostatek prostředků ke splnění závazků vůči zákazníkům. Cílem správního řízení je minimalizovat nepříznivý dopad na zákazníky obchodníka s cennými papíry KTP Quantum.

Současně se zahájením správního řízení Komise vydala rozhodnutí o předběžném opatření, kterým uložila Středisku cenných papírů neprovádět převody cenných papírů ze zákaznických účtů KTP Quantum, neprovádět převody z vlastních účtů společnosti KTP Quantum. Komise dále uložila bankovním ústavům nevyplácet peněžní prostředky z jakýchkoli zákaznických i vlastních bankovních účtů vedených pro KTP Quantum. Toto opatření vstoupilo v platnost okamžitě.

Společnost KTP Quantum je dále povinna zdržet se uzavírání nových smluv se zákazníky, přijímání finančních prostředků nebo investičních instrumentů od zákazníků, nakládání s finančními prostředky a investičními instrumenty zákazníků a vyplácení finančních prostředků zákazníkům.

Účelem těchto kroků je vytvořit podmínky pro omezení nepříznivého dopadu nízké likvidity zákaznického portfolia na zákazníky společnosti.

Radka Procházková, tisková mluvčí

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-14
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 23 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

15. 2. 2002 22:06, Harpagon

Už na podzim řada lidí na více serverech (a myslím, že i Ekonom) upozorňovala na toto letadlo. To, že KCP nebyla s to něco prokázat, vypovídá o schopnosti jejích úředníků.

Zobrazit celé vlákno

+58
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

16. 2. 2002 10:35, Harpagon

Banky mají ovšem pravidla, limity likvidity a rezervy a to KTP Quantum zřejmě nemělo, když na to přišla i Komise pro cenné papíry. Například IPB první run v únoru 2000 přestála dobře. Banky jsou v současnosti při úvěrových obchodech velice opatrné a přísně kontrolované bankovním dohledem. Program KTP Quantum silně připomínal banku (viz spořitelní v názvu) a je s podivem, že to nevzbudilo zájem i bankovního dohledu (název spořitelna mohou používat jen banky). Kdo kdy spravoval klientské portfolio dobře ví, že veřejně neobchodované akcie jsou prakticky neprodejné, navíc část akcií lázní byla převedena na Pentu v rámci repo operace (a úvěr zkonzumován?). Jak zjistila ČSOB, tržní hodnota akcií je výrazně nižší, než účetní (ono oceňovat akcie pořizovací cenou, když si je přeprodávám v rámci skupiny asi není nejpřesnější, že?). Právě princip letadla spočívá v tom, že hlupáci se navnadí nereálnými úroky a garancemi a dokud je příliv peněz vyšší než jejich konzumace, všechno funguje. Jistou dobu.

Zobrazit celé vlákno

-17
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (23 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Na frontě KTP Quantum zatím klid

13. 2. 2002 | Petr Vykoukal

Na frontě KTP Quantum zatím klid

Minulý pátek sliboval senzaci. MF Dnes napsala, že KTP Quantum má problémy. Zatím to však spíše vypadá, že si pouze zvolili vlastní interpretaci slov KCP a všechno je jinak.

KTP Quantum

3. 9. 2001 | Tomáš Skřivánek

Významnou firmou se během šestileté existence stal náchodský obchodník s cennými papíry KTP Quantum. Soustředili jsme o ní všechny dostupné dokumenty.

Partners Financial Services