Staňte se milionářem

Staňte se milionářem
Nadprůměrný výdělek, pracovní doba dle vašich potřeb, odměna až 50 000 korun měsíčně… lákají do blíže neurčené práce inzeráty na internetu či v denním tisku. Rozhodla jsem se zjistit, zda na vás opravdu čekají slibované hromady peněz, nebo se jedná jen o reklamní trik.
Odepsala jsem na dvacet nadějně vyhlížejících inzerátů, které jsem objevila v Annonci. Odpovědi jsem se dočkala v necelé polovině případů možná i proto, že se často za několika různými pracovními nabídkami skrývala jedna firma. Nejspíše aby oslovila co nejširší okruh zájemců, slibovala v jednom inzerátu vysokou odměnu a v jiném třeba možnost rychlého profesního růstu.

Obchodníci se zdravím

Plná očekávání jsem vyrazila na první pohovor. V sídle firmy Vision se sešlo několik zájemců o práci. Usadili jsme se od bílých zahradních křesílek a přednáška mohla začít. Přestože plážovou atmosféru dotvářela umělá palma v rohu místnosti, nečekala nás prezentace cestovní kanceláře. Dozvěděli jsme se, že jsme ve svém životě zbytečně promarnili spoustu času a že každý musí umět dobře využít svou příležitost. Ale vše se dá ještě napravit.

Měli jsme lidem zachraňovat zdraví. Tedy přesněji řečeno pouze těm, kteří jsou ochotni obětovat příslušný peníz a koupit od firmy Vision zázračné preparáty. Věřte, že zdraví není právě levné. A jak by spolupráce probíhala? Za padesátku si koupíte přehled výrobků, za osm set další dokumentaci a můžete začít prodávat. Pokud najdete důvěřivce, který je ochoten za třicet tablet zázračných výtažků z bylin zaplatit 750 korun, vyděláte tři stovky.

Všechny cesty vedou do … Herbalife

Hned několik pracovních nabídek mě zavedlo, na stejné internetové stránky. Bezejmenná firma nabízela nadprůměrné příjmy, rekvalifikaci a zaškolení zdarma, perspektivní kariéru na mezinárodní úrovni nebo časovou a finanční nezávislost. Společnost sídlící na Václavském náměstí se nás během první půlhodinky snažila přesvědčit, že právě u ní vyděláme spoustu peněz.

Přednášející se plynule střídali za řečnickým pultem. "Když jsem před dvěma lety nastoupil u naší firmy, neměl jsem nic. Začal jsem ale tvrdě pracovat. Dnes stojím v čele mezinárodní korporace a vydělávám 50 tisíc za měsíc," tvrdil nám mladý muž ve fialovém sáčku. Po slibném úvodu jsme se dozvěděli, že budeme pracovat ve firmě Herbalife. Museli bychom ale nejdříve zaplatit 4000 korun. Pak bychom získali balíček zkušebních výrobků, roční licenci a mohli bychom začít zázračné přípravky na hubnutí, tloustnutí nebo třeba vyčištění pleti prodávat dál.

Jak rozmnožit dvacet dolarů

Během tří měsíců vyděláte 50 tisíc dolarů, lákal hned v záhlaví rozsáhlý dopis. Vše jsem si měla vytisknou a v klidu přečíst až do konce. Hlavně instrukce hned nesmažte, přečetla jsem si dál. Firma už asi měla své zkušenosti. Dozvěděla jsem se ještě, že 45 lidí denně se stává milionářem právě díky Multi-Level-Marketigu. I já jsem nyní mohla patřit k hrstce vyvolených.

Stačilo jen poslat pětidolarové bankovky na čtyři adresy uvedené v dopise. Na oplátku jsem měla obdržet takzvané reporty. V nich bych se dozvěděla, jak sehnat další účastníky, kteří budou ochotni poslat pět dolarů mě a třem lidem z vyšších pater pyramidy. Jako dítě jsem podobnou hru jednou vyzkoušela, ale investovala jsem pouze čtyři pohledy se známkami. Slibované stovky pozdravů z celého světa jsem se však stejně nedočkala. Ostatní účastníci pyramidy asi nebyli tak svědomití.

Výdělek po telefonu

Pouze německá společnost OVB působila i při prvním osobním kontaktu solidním dojmem. Podle připraveného seznamu jsem měla obvolávat firmy a nabízet provedení finanční analýzy. Za domluvenou prezentaci by mě čekala odměna 150 korun, z uzavřeného kontraktu desetiprocentní podíl. Se spoluprácí jsem souhlasila. Zástupce společnosti slíbil, že mi zavolá a domluvíme se, kdy začnu. Jenže už se neozval. Když jsem se snažila dovolat já jemu, zavěsil. Proč? Tak to opravdu nevím.

A co měly skoro všechny pracovní nabídky společného? Slibovaly vysoké odměny a rychlý profesní postup. Na začátku jsem ale nepoznala, o jakou práci by se vlastně jednalo. Bylo nutné zaplatit určitý obnos ještě před zahájením spolupráce.

A jaké zkušenosti s hledáním práce máte vy? Narazili jste někdy na tyto nebo podobné firmy? Myslíte, že lze slibům firem věřit? Podělte se o své názory s ostatními.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-8
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 107 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

12. 12. 2001 14:38, kapitalista

Českého kapitalismu, jinde moc šancí nemají.

Zobrazit celé vlákno

+18
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

5. 12. 2001 10:47, Katerinka

jojo, i lidi s vysokým IQ někdy naletěj,

jako kdysi i moje drahá polovice, když jsme sháněli práci na doma kvůli přilepšení...

Hynekk,

-6
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (107 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

15. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

Přestože byl víkendový útok Íránu na Izrael podle řady expertů bezprecedentním krokem, světové trhy ho podle všeho zatím ustály.

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

13. 4. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

Na burzách vysychají bitcoiny. Ripple chce svůj stablecoin a americká Komise pro cenné papíry má další oběť. V Salvadoru mají problém, v Zimbabwe novou měnu a vy právě tady nový Týden... celý článek

Růst akcií trhá rekordy. Jak se daří podílovým fondům?

9. 4. 2024 | Martin Mašát

Růst akcií trhá rekordy. Jak se daří podílovým fondům?

Vývoj podílových fondů pravidelně hodnotí Martin Mašát, investiční stratég skupiny Partners. Jak si vedly v březnu, jak za posledních dvanáct měsíců a jaká je jejich dlouhodobá výkonnost? celý článek

Nová podpora zajištění na důchod. Jak vylepšit DIP a na co si dát pozor?

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 5 komentářů

Nová podpora zajištění na důchod. Jak vylepšit DIP a na co si dát pozor?

Co říkáte na současné nastavení dlouhodobého investičního produktu? Je správné jeho daňové zvýhodnění? Jak hodnotíte první nabídky na trhu z pohledu poplatků? A co by se mělo u DIPu... celý článek

Partners Financial Services