Co o webu karty AURA soudí porotci Peníze.cz?

Dušan Hradil | 30. 11. 2001
Petr Bednář, Ringier Petr Bednář, Ringier

Web je poměrně hezký, i když graficky nikterak nápaditý. Pokud jde o obsah, našel jsem zde vše, co jsem očekával; je zde i velmi užitečný simulátor splátkového kalendáře. Problém webu je v tom, že je špatně naprogramován. Za prvé prohlížeč při načítání stále hlásí chybu (jen pro info: mám Win 2000, MSIE 5), za druhé je web velmi pomalý a za třetí nefunguje výpočet splátek s pojištěním pro případ ztráty zaměstnání - opět chybová hláška.

Pavel Daniel, Marketing & Media Pavel Daniel, Marketing & Media

Srozumitelná, přehledná a snadno ovladatelná uvodní stránka společnosti Cetelem. Nezdržuje zbytečnými "kytičkami", ale jde přímo na věc. Ten, kdo je registrován, vstoupí přímo do systému, kde získá přehled o dostupných službách, informacích a hodnocení, která jsou přístupná jen po internetu, včetně základních informací o stavu svého účtu. Ti ostatní mají zase možnost "sepsat" smlouvu, aniž by museli vstávat z křesla. Vtipná je i volba která dává informaci o tom, v jakém stádiu se žádost klienta nachází. Z obsahového menu nechybí u Cetelemu nic zásadního, snad jen ... ale to je výtka i ke všem ostatním společnostem ... srovnání nebo porovnání s ostatními možnostmi splácení (spotřebitelský úvěr, půjčka ...). Přestože Cetelem určitě ctí zásady Corpotate Identity manuálu, působil na mě web příliš "světsky", tedy jakýsi barevný svět v hrsti. Výtku bych měl i k jisté absenci odvážnějších nápadů uvnitř webu, kdy formát hlavní nabídky a informací zobrazovaných ve velkém poli uvnitř obrazovky je už trochu archaický. Za úvahu by také stálo změnit velikost písma a vysvětlit uživatelům proč je jedna nabídka "modrá" a jiná "červená. Nicméně web je opravdu srozumitelný i pro naprosté začátečníky, kteří na něm najdou to co k rozhodnutí o pořízení revolvingové karty potřebují.

David Gladiš, Ami Communications David Gladiš, Ami Communications

Tolik jsem se snažil být kritický, ale opravdu mě nenapadá, co bych tomuto dobrému webu vytkl. Hezká grafika, všechny informace podané přehledně a přesvědčivě.

Pavel Janeček, Pioneer Pavel Janeček, Pioneer

Docela zdařile provedený web. Graficky a barevností to není moje káva, ale drží styl celého kartového programu, což je dobře. Nejsem klientem společnosti CETELEM, proto jsem prošel pouze část pro nové klienty. Jednoznačná a rychlá navigace, základní suma vědomostí o kartě na jednom místě, přehledné příklady splátek a možnost simulace nákladů na použití karty AURA, výběr nákupních míst - to jsou všechno kladné body pro tvůrce stránek. Zkusil jsem rovněž začátek registrace. Stránky jsou zřejmě zabezpečeny protokolem https, ale ikona indikující certifikát Verisign kamsi zmizí. Dle mého - daň za použití frames. Připojení do internetu přes Contactel je na velmi dobré úrovni, Netscape server a podložený datový server dobře zvládají požadavky na selekci dat. Celkově dost dobrá dvojka.

Petr Nešpůrek, ARBOmedia Petr Nešpůrek, ARBOmedia

Společnost CETELEM ČR se snaží na svých stránkách prezentujících kartu AURA (profil, názory) sdělit o této kartě snad úplně všechno. Informací je zde opravdu velice mnoho. Řekl bych, že až příliš. Nemyslím si, že by se i potenciální zájemce o tuto kartu chtěl prokousávat takovým rozsáhlým informačním webem. Navíc opět tímto utrpěl samotný celkový design stránek a také poměrně výrazně rychlost načítání stránek. Při pokusu o vyplnění online žádosti o vydání úvěrové karty jsem jednak všeho málem zanechal ihned po tom, co jsem zjistil, že úvěrové podmínky jsou tak dlouhé, že i srolovat mi je zabralo téměř více času, než bych byl ochoten věnovat čtení. Pak když jsem slepě souhlasil, nedostal jsem se dále, neboť systém neuznal mé rodné město!! :( Po návratu z rozepsané žádosti se mi najednou všechny odkazy začaly otevírat v nových oknech. Když "Zpět na úvod" znamená dostat se na úplně novou stránku, kterou jsem dosud neviděl, pro tedy "Zpět"? Použití barev by možná bylo vhodné pro nějaký dětský obchod s hračkami, ale ne pro prezentaci úvěrové karty. Takže zřejmě jediným pozitivem, který jsem na stránkách našel, je rozsáhlost informací o možnostech využití karty.

Mezi porotce patří také také Petr Borovský z Run Interactive, Vladimír Iliev z iStrategie.cz, Jan Rosenauer z Českého rozhlasu, Klára Ujčíková z Aliatelu a Petr Vyhnálek ze společnosti Globus. Jejich hodnocení zde však chybí pro přílišnou zaneprázdněnost.

Už jste někdy surfovali stránkami AURA karty? Nezabloudili jste tam? Pomohly vám stránky v něčem? Svěřte se nám se svými zážitky.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

19. 4. 2024 | Martin Pleštil

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

Obliba investování v Česku roste. I s takovými výdělky je ale spojena nepříjemná povinnost – daně. Poradíme, co si jako běžný investor musíte ohlídat a kdy přiznání řešit nemusíte.

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

15. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

Přestože byl víkendový útok Íránu na Izrael podle řady expertů bezprecedentním krokem, světové trhy ho podle všeho zatím ustály.

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

13. 4. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

Na burzách vysychají bitcoiny. Ripple chce svůj stablecoin a americká Komise pro cenné papíry má další oběť. V Salvadoru mají problém, v Zimbabwe novou měnu a vy právě tady nový Týden... celý článek

Růst akcií trhá rekordy. Jak se daří podílovým fondům?

9. 4. 2024 | Martin Mašát

Růst akcií trhá rekordy. Jak se daří podílovým fondům?

Vývoj podílových fondů pravidelně hodnotí Martin Mašát, investiční stratég skupiny Partners. Jak si vedly v březnu, jak za posledních dvanáct měsíců a jaká je jejich dlouhodobá výkonnost? celý článek

Partners Financial Services