TISKOVÁ ZPRÁVA

Tomáš Prouza | 3. 7. 2001

V Praze dne 2. července 2001

ČSOB nenechá snahy o poškození její dobré pověsti v očích klientů a trhu bez odezvy

ČSOB má informace, podle nichž jsou do tisku předních českých deníků zadány inzeráty, v nichž Sdružení akcionářů IPB vyzývá poslance Parlamentu ČR, aby zasáhli proti smlouvám mezi ČSOB, IPB a státem. Někteří akcionáři bývalé IPB, zastoupení advokátem JUDr. Terynglem, tvrdí, že uvedené smlouvy údajně porušují dobré mravy. Zároveň ale stydlivě mlčí o své roli v krizi IPB.

„Inspirace politickým dokumentem, jakým jsou některé spekulativní závěry Parlamentní vyšetřovací komise, nikoho, ani samotného předsedu této komise, neopravňují k poškozování dobrého jména ČSOB“, uvádí Pavel Kavánek, generální ředitel ČSOB.

Důvěra našich klientů je založena na naší obchodní a podnikatelské etice. ČSOB hodnotí nařčení z porušení dobrých mravů jako hrubý, ničím neodůvodněný a zlovolný zásah do své dobré pověsti. Dobrá pověst a dobré obchody ČSOB vždy byly a stále jsou klientům zárukou pevné jistoty. Jejich vklady nebyly nikdy vystaveny riziku. Dnes se stejné jistotě těší vkladatelé bývalé IPB.

V poslední době je polopravdami, spekulacemi i lží navozován dojem, jakoby ČSOB obchodovala v rozporu s dobrými mravy. Podle poznatků ČSOB jsou kampaně a lobbystické tlaky, placené některými akcionáři bývalé IPB, způsobilé poškodit pověst ČSOB. V zájmu vkladatelů a klientů banky je ČSOB připravena bránit své dobré jméno a dobrou pověst všemi dostupnými právními prostředky proti firmám, institucím i soukromým osobám. Nebude však vstupovat do politických her, které samy o sobě nechtějí, ani nemohou odhalit skutečné viníky miliardových ztrát v IPB.

PhDr. Milan Tománek
Výkonný ředitel
Řízení komunikace Skupiny ČSOB

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Začíná se ČSOB bát?

3. 7. 2001 | Tomáš Prouza

Začíná se ČSOB bát?

Dnešní den je pro mnoho lidí přelomovým - po roce snažení dnes zveřejní sněmovní vyšetřovací komise pro kauzu IPB svou zprávu. Bezpochyby nenechá ani nitku suchou na několika ministrech... celý článek

Partners Financial Services