Diety za všechny peníze

Diety za všechny peníze
Napadlo vás někdy, kolik jsou lidé ochotni utratit za to, aby je někdo trápil? Pozor, nemám na mysli žádné perverzní sexuální praktiky, ale docela obyčejné diety.

Vlastně asi ne tak obyčejné. Zaručených receptů jak zhubnout je všude plno. Zaplňují stránky společenských magazínů, diskutuje se o nich na televizní obrazovce, můžete si je přečíst na letácích vylepených na autobusových zastávkách.

Zkusili jste nepřepnout program hned, jak se objeví znělka teleshoppingu? Zázračné kráječe, vysavače a kávovary pomalu ale jistě vytlačily posilovací stroje. Stačí jedno zavolání a můžete mít svůj vlastní zázrak doma za směšnou částku 1499 korun (fantastické břicho), nebo 2999 korun (ztratíte až 6 cm v obvodu stehen, boků a pasu, v prsou naopak nabydete nejméně o 10 cm). Popřípadě se můžete všem upoceným svalovcům vysmát a za částku ještě vyšší si pořídit geniální přístroj, který bude dodávat vašemu tělu elektrické impulzy v takové frekvenci, že budete hubnout na gauči při vašich oblíbených latinskoamerických telenovelách.

Farmaceutické firmy nás ještě navíc zásobují čistě přírodními a stoprocentně účinnými pilulkami a koktejly, které vám naprosto dokonale zaženou chuť na sladké, mastné a jinak dobré jídlo vůbec. Co za to? Pakatel. Za třicetidenní kúru většinou zaplatíte od několika set do pár tisícovek. (Záleží také na tom, kolik chcete zhubnout.)

Také já nijak nevybočuji z řady a pravidelně stoupám na váhu a s pocitem strachu a smutku pozoruji zlověstně rudý display, také já před vážením odložím vše zbytečné ošacení a ve snaze stlačit číslo na váze co nejníže vydechuji poslední vzduch z plic. Také já jsem rozhodnuta zhubnout. Protože jsem dívka moderní, zvolila jsem moderní cestu. Hubnutí přes internet. Každý vyhledávač na vás vychrlí desítky webových adres, jejichž tvůrci nabízejí radu a pomoc při shazování kil.

Jeden "dámský klub" nabízí široký sortiment služeb. Jejich produkt s podtitulem "expres" vám umožňuje hubnout na dálku. Jedná se o korespondenční kurz hubnutí. Na dobírku obdržíte návod za 200 korun. Pravidelně potom posíláte popis svých úspěchů či neúspěchů a poradce vám pak, opět na dobírku, zašle obratem další instrukce (150 korun za každou zásilku). Pokud vám nestačí hubnout z povzdálí, máte možnost zúčastnit se některého z tříměsíčních kurzů přímo v klubu. Za jeden takový zaplatíte 1296 korun, na jiný (zaměřený spíše na rehabilitaci) vám postačí 480 korun. Hitem sezóny jsou pobytové zájezdy spojené s hubnutím. Jejich cena se pohybuje v rozmezí od 3890 korun (v Čechách) do 6620 korun (v zahraničí) za týdenní pobyt včetně plné penze. Dá se ovšem předpokládat, že ona penze nebude zase tak moc plná, neboť se přece jedná o "hubnoucí" zájezdy.

Komu nestačí docházet pravidelně do klubu, může si zakoupit instruktážní videokazety (399 až 499 korun) nebo audiokazety (250 korun) a oddávat se trápení těla ještě v klidu domova. Některé firmy sebevědomě slibují, že pokud s jejich pomocí nezhubnete, nebudete platit. Jedna taková firma z Liberce nabízí program, v jehož rámci zeštíhlí vámi vybraná partie těla po každé návštěvě o 1 až 6 cm. Nebude-li tomu tak, nemusíte utratit ani korunu. Dále samozřejmě všechny firmy poskytují osobní konzultace s odborníkem na slovo vzatým, za něž zaplatíte od dvou do čtyř set korun za hodinu a osobu. No, nehubněte, za ty peníze!

Ale i v dnešním světě, honícím se za mamonem, se najdou lidé, kteří svou pomoc poskytují téměř zdarma. Jako kupříkladu jeden dobrák, který nabízí ženám hubnutí pomocí sexuální stimulace. V jeho nabídce se jedná o týdenní pobyty pro jednu ženu (po dohodě možno dvě kamarádky) a onoho instruktora, který nežádá žádnou úhradu za ubytování, neboť své služby provozuje z lásky k bližním a z touhy "pomoci". Hradit si budete pouze stravu. Další skromný člověk inzeruje nabídku, že zašle zaručenou radu na hubnutí za pouhých dvacet korun. No řekněte sami, kdo z nás by těch dvacet korun neobětoval? Možná, že pak budete trochu rozčarováni, když ve schránce na dopisy naleznete lístek s nápisem: "NEŽERTE!!!"

Bohužel, je to asi ta nejúčinější rada, kterou můžeme dostat. Pokud omezím přísun potravy a při neodbytné chuti na čokoládu si udělám dvacet dřepů, pravděpodobně se mi podaří nejen shodit pár kilo, ale navíc i ušetřím. Tyto peníze, dalo by se říci, přímo od úst odervané peníze, by bylo vhodné investovat do oblečení, nejlépe drahého a nejméně o dvě čísla menšího. Objeví se tak další závažný stimul pro hubnutí. Jak jednoduché! Tak proč to nefunguje? Kdybychom to věděli, ubylo by vtíravých inzerátů.

P.S.: Zkuste řetěz s visacím zámkem na lednici. Pozor, klíč je nutné zahodit do kanálu!
P.P.S.: Pokud jste ochotni vlézt do kanálu a klíč hledat, pak kromě řetězu instalujte na dveře lednice velké zrcadlo.

Podívejte se na podrobnou tabulku s cenami různých způsobů hubnutí.

Drželi jste někdy dietu? Jakou? Jaké to bylo? Nebo ji snad ještě držíte? Proč? Napište nám své zážitky a zkušenosti!

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-37
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 14 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

26. 10. 2001 10:29, TGP

Souhlasím, s radostí jsem ten článek přeposlala kolegyním :-)

Zobrazit celé vlákno

+31
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

1. 11. 2001 19:01, hanulinka

Nejnen obsahem, ale i stylizací výborné děkuji.

-29
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (14 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Vysokoškolákem za pár dní, aneb jak se dělá reportáž

1. 8. 2001 | Lucie Šťastná | 2 komentáře

Vysokoškolákem za pár dní, aneb jak se dělá reportáž

Myslím, že většina lidí někdy přemýšlela, jaké by to asi bylo být právníkem, doktorem, ekonomem ... Jenže to by znamenalo být přijat na danou školu, vystudovat ji a pak najít odpovídající... celý článek

Partners Financial Services