IPB převzala ČSOB

IPB převzala ČSOB
Rok poté, co Československá obchodní banka převzala Investiční a Poštovní banku, se sjednocují produkty a systémy obou peněžních domů. Do konce roku přestanou existovat dvě produktové řady - vznikne jednotná nabídka. V souvislosti s přechodem na systém IPB Profile se také změní sazebník poplatků a odměn.

Dlouho očekávané sjednocení produktů bývalé ČSOB a bývalé IPB se blíží. Obě produktové řady se postupně v průběhu roku sloučí do jediné, pro kterou bude platit jednotný sazebník.

Akce Kulový blesk

Akce, kterou bychom podle známého filmu mohli také nazvat Kulový blesk, se spustí na Příbramsku v polovině července tohoto roku, bude postupovat jednotlivými regiony a skončí nejpozději v prosinci tohoto roku. Nebude se však týkat klientů Poštovní spořitelny, jež má jako divize ČSOB samostatný sazebník, který bude aktualizován prvního července. Bohužel Kulový blesk citelně zasáhne všechny klienty jak bývalé produktové řady ČSOB, tak IPB. Všichni dostanou dopis, ve kterém je ČSOB informuje o změně stávajících produktů, nových cenách a postupech integrace.

Byla IPB lepší?

Produkty nové ČSOB vycházejí z produktové řady bývalé IPB. Například ČSOB Konto Kompakt se přetransformuje do nového ČSOB Osobního konta (IPB nabízela běžné účty pod názvem IPB Osobní konto). Studenti již nebudou sdruženi v ČSOB Student programu a IPB Studentském kontu, ale v jednom produktu s názvem ČSOB Studentské konto (pro mladé, ale nestudující, bude banka nabízet Junior konto). Fakticky však půjde o staré produkty ČSOB přejmenované a doplněné o některé služby, které nabízela pouze IPB.

Ach, ty poplatky!

Obchodní banka nastoupila trend podpory elektronického bankovnictví. Transakce provedené moderními kanály (telefonem, mobilem či přes počítač) budou účtovány za poloviční cenu (za dvě koruny plus případně další dvě koruny za převod do jiné banky). Poplatky se zásadně měnit nebudou – například výběry z bankomatu budou i nadále zdarma. O možném nemilém překvapení na poli přímých komunikačních kanálů jsme však již psali ve starším článku: bohužel dojde ke zpoplatnění přímého bankovnictví. Nové telefonní bankovnictví pod názvem ČSOB Phone 24 totiž bude stát dvacet korun měsíčně (avšak prvních šest měsíců bude u některých účtů zadarmo). Měsíční poplatek za GSM banking byl stanoven na šedesát korun (účtovat se bude až od ledna 2002, protože se na tuto položku vztahují cenové prázdniny vyhlášené bankou).

ČSOB (IPB) Studentské konto

Největší změny asi postihnou studenty, kteří si založili u dřívější ČSOB Student program. S novým Studentským kontem sice budou mít studenti průkaz ISIC jeden rok zdarma, ale od druhého roku používání platební karty (v nabídce bude navíc pouze Maestro) budou muset platit 150 korun ročně.

Zatím nepanikařte!

Nový systém a sazebník aktuálně zasáhne žadatele o založení účtu na pobočkách bývalé IPB, kde již budou nabízet pouze nové produkty. Problém však nastane na pobočkách bývalé ČSOB, kde budou pracovníci na přepážkách postupovat při založení nového účtu individuálně a případně odkáží klienta na nejbližší pobočku bývalé Investiční a Poštovní banky.

Stávající klienti se však nemají čeho obávat. K přechodu dojde postupně v průběhu letošního roku a sazebník obsahující ceny za původní produkty zůstane pro klienty platný do chvíle, než budou převedeni do nového systému. Ten nabídne i několik novinek. Kromě produktů a služeb dostupných doposud pouze v rámci jednotlivých bank přinese klientům výhody i samotný systém Profile. Při určitých transakcích již nebudou vázáni na svou domovskou pobočku a budou moci navštívit libovolné místo.

Harmonogram migrace jednotlivých účtů podle regionů vám přineseme v nejbližší době.

Byly lepší produkty bývalé ČSOB nebo IPB? Těšíte se na připravované změny? Jak byste nazvali novou banku – hodí se k ní název Československá obchodní banka? Těšíme se na vaše názory!

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-10
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 30 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

12. 6. 2001 12:01, Baronlempl

Několik frází, ne odpovědí.

Zobrazit celé vlákno

+50
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

11. 6. 2001 14:35, GH

To je sice hezký ,ale zkuste s tím přijít v jakékoliv firmě, obvzlášť té co dostala investiční pobídky.
Ten příklad Irska se mi líbí, ale pochybuji že je to tak doopravdy. Tato firma dováží manažery z Irska , kteří se tady diví jak je tu levno a jak si lidi nechají poroučet a pěkně toho zneužívají.

Zobrazit celé vlákno

-48
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (30 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

24. 3. 2024 | Jiří Šafařík | 5 komentářů

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

Prodejci finančních produktů se často snaží co nejvíce snížit význam státních důchodů a naopak silně přeceňují význam soukromého spoření či investování na stáří. Důležitou roli však... celý článek

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

23. 3. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

Na BitMEXu se někdo ukliknul nebo se zbláznil robot a stálo to miliony. Dolarů. Japonský penzijní fond zkoumá bitcoin, Greenpeace do něj kope. V Americe možná budou z etheru akcie.... celý článek

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

22. 3. 2024 | Radim Zelený

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

Společnost Ronda Invest financuje developerské projekty a následně umožňuje investorům na úvěrech participovat. „Každého klienta posuzujeme individuálně a snažíme se pochopit jeho byznys,“... celý článek

ČEZ oznámil výsledky a návrh dividendy, ovládne GasNet

21. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

ČEZ oznámil výsledky a návrh dividendy, ovládne GasNet

Čistý zisk energetické skupiny ČEZ v roce 2023 klesl na 29,6 miliardy korun, přesto byl druhý nejvyšší za posledních deset let. Vyšší byl jen v roce 2022, kdy dosáhl rekordních 80,7... celý článek

Průzkum ukázal, co Čechům brání zajistit se na důchod

21. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 5 komentářů

Průzkum ukázal, co Čechům brání zajistit se na důchod

Skoro polovina Čechů vychází v současné době se svým příjmem obtížně. A zhruba stejně lidí si myslí, že se jejich finanční situace v následujícím roce nezmění. Zjistil to průzkum agentury... celý článek

Partners Financial Services