Komerční banka má internetové bankovnictví

Komerční banka má internetové bankovnictví
Zatímco významné světové banky, naposledy ABN Amro Bank, ustupují od záměru vybudovat internetové banky, v ČR je situace opačná. Jen během dubna se chystají do ringu vstoupit tři banky. První z nich – Komerční banka – své internetové bankovnictví spustila hned počátkem měsíce.

Sedmdesát devět korun měsíčně bude stát nepodnikatele měsíčně internet banking Komerční banky (profil, názory). Podnikatelé zaplatí ještě podstatně více – plných 245 korun měsíčně. Jedná se jen o poplatek za službu, k tomu musíte připočítat ještě poplatek za vedení samotného účtu. Podnikatele tak účet s internet bankingem přijde minimálně na tři sta korun měsíčně. Sazby jsou výrazně vyšší než u eBanky (profil, názory), která účtuje nepodnikatelům 55 korun měsíčně, podnikatelům pak 115 korun měsíčně. Šéfové Komerční banky přesto předpokládají ještě letos získání několika desítek tisíc klientů. "Do konce tohoto roku očekáváme padesát tisíc firemních klientů a dvacet tisíc účtů soukromých osob," uvedl na online tiskové konferenci člen představenstva banky Jiří Huml (zde najdete její záznam). Vývoj aplikace stál banku více než sto milionů korun.

Na nové doméně

Internetové bankovnictví spustila Komerční banka na své nové alternativní doméně www.mojebanka.cz. Po jejím načtení na návštěvníka vyskočí logo banky v jiných barvách a provedení, než byl doposud zvyklý. Stránka zatím není plně funkční, při včerejším podvečerním testování bylo třeba stránky vícenásobně načítat, ne vždy se objevily všechny údaje, nepřístupný byl průvodce certifikací. Plnou funkčnost neměla ani demoverze, postrádající navíc nápovědu. Vytknout lze i rigiditu systému pracujícího pouze s prohlížeči Microsoft Explorer verze 5,0 a vyššími.

"Mojebanka" je přes porodní bolístky zajímavou variací internetového bankovnictví. Více než uživatelskou vstřícností systému zřejmě potenciální klienty osloví zázemím mateřské banky. "Mojebanka" integruje všechny hlavní bankovní služby. Jejím prostřednictvím lze provádět veškeré transakce, zobrazovat historii všech vašich účtů, nebo nastavovat jejich parametry. V druhém pololetí by jejím prostřednictvím mělo jít obsluhovat i produkty dceřiných společností, především nakupovat a prodávat podílové listy fondů IKS KB (profil, názory).

Uskutečnění transakce v rámci Komerční banky přijde na 1,90 Kč, úhrada do jiného ústavu stojí o dvě koruny více.

Přečtěte si záznam z online tiskové konference s managementem banky.

Podívejte se na to, jak dopadl web Komerční banky v redakčním hodnocení.

Líbí se vám internetové bankovnictví Komerční banky? Myslíte, že internet banking Komerční banky bude mít na konci roku sedmdesát tisíc klientů? Je správné službu spouštět před privatizací? Napište nám své názory.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-32
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 23 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

5. 4. 2001 7:44

Opet krok spatnym smerem jako u KB Best. Jako by se predhaneli o vymysleni co nejvice odpuzujiciho (=uzivatelsky neprivetiveho) produktu. Velka vetsina uzivatelu by asi dala prednost offline praci a komunikaci prostrednictvim e-mailem pomoci sifrovaneho souboru. Souborem, ktery by banka poslala v pripade pohybu na uctu s vypisem pohybu a klient dle sve potreby by zaslal dispozicni prikazy na adresu KB.
In line system jen v pripade specialnich pozadavku (trvale prikazy, vypisy pohybu na uctu za urcitou dobu apod.) Tento system se asi brzo stane nepruchodnym jako KB Best. Napr. z onech 70tis. klientu si rano mezi
7 a 8 hod. bude chtit zjistit stav sveho uctu 80%. Bude to system stihat, kdyz jeho reakce v soucasnosti je jiz hodne pomala a hodne chybova a to obsluhuje par nahodnych zvedavcu). Asi nikoli. "Odbornici" v KB
by mozna meli formou anket a pruzkumu zjistovat skutecne potreby a predstavy klientu a nikoli vnucovat svou predstavu toho nej nej reseni. V tomto pripade vubec nevzali v potaz, ze vetsina uzivatelu inetu ma dialup pripojeni (nebo se opet chteji zamerit jen na velke podniky s pevnym pripojenim ??)

+20
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

9. 4. 2001 14:24, JirkaZ

Ale jistě. Je to problém bezpečnosti - deklarovanému zabezpečení moc nevěřím. Pramení to hlavně z toho, že mám osobní zkušenost, kdy se mi podařilo i bez certifikátu odeslat peníze z vlastního účtu a bance to navíc bylo jedno. Druhá věc je rychlost (počet položek je ve stovkách a tisících měsíčně)- nejen internetu a bankovního serveru(vyzkoušel jsem v jednom případě demoverzi-dost pomalé), ale zpracování v účetním systému firmy. Proto se mi víc zamlouvá přenos dávkového souboru po modemu - náklady téměř stejné, zabezpečení i rychlost zpracování vyšší-nezávisí na počtu položek.

Zobrazit celé vlákno

-11
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (23 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

28. 3. 2024 | Petr Kučera

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

Air Bank od 12. dubna sníží úročení na svém spořicím účtu. Další pokles pak avizuje na 2. května, kdy ukončí dosavadní marketingovou akci.

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

28. 3. 2024 | PR text

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

Nejlevnějšího prodejce zlata najdete na adrese Zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v Obecním domě. Ale pozor, ve druhém patře, ne v přízemí. Použijte služební vchod z ulice U Obecního... celý článek

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

24. 3. 2024 | Jiří Šafařík | 5 komentářů

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

Prodejci finančních produktů se často snaží co nejvíce snížit význam státních důchodů a naopak silně přeceňují význam soukromého spoření či investování na stáří. Důležitou roli však... celý článek

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

23. 3. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

Na BitMEXu se někdo ukliknul nebo se zbláznil robot a stálo to miliony. Dolarů. Japonský penzijní fond zkoumá bitcoin, Greenpeace do něj kope. V Americe možná budou z etheru akcie.... celý článek

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

22. 3. 2024 | Radim Zelený

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

Společnost Ronda Invest financuje developerské projekty a následně umožňuje investorům na úvěrech participovat. „Každého klienta posuzujeme individuálně a snažíme se pochopit jeho byznys,“... celý článek

Partners Financial Services