Energetická společnost Energo - Pro podala nabídku na koupi bulharských aktiv ČEZu

Zprávy z finančních trhů, 27. 6. 2017 16:00
ČTK to dnes potvrdila tisková mluvčí Energo - Pro Hana Hikelová. ČEZ se k situaci nevyjádřil.

Energetická společnost Energo - Pro podala nabídku na koupi bulharských aktiv ČEZu.
Pro ČTK to potvrdila mluvčí Energo - Pro Hana Hikelová. "Můžu potvrdit, že skupina Energo-Pro nabídku na odkup bulharských aktiv ČEZ podala. Žádné bližší informace v tuto chvíli nemůžeme poskytnout," okomentovala situaci Hikelová.
Firma již v Bulharsku podniká prostřednictvím svojí dceřinné společnosti Energo - Pro Varna, která je jedním ze tří provozovatelů distribuční sítě ve státě.
Společnost v zemi elektřinu i prodává.


O prodeji bulharských aktiv ČEZu jsme naposledy informovali zhruba před měsícem v souvislosti s tím, že ČEZ podle bulharského týdenníku Capital požádal čtyři nejvýraznější zájemce o bulharská aktiva, aby předložili finální nabídky spolu s bankovními zárukami. Den předtím ČEZ na svých webových stránkách vydal prohlášení o tom, že zahajuje jednání s vybranými zájemci o bulharská aktiva.


Akcie ČEZu se dnes na pražské burze obchodují v kladných číslech, když posilují o 1,25 % na 404 korun za akcii.


 


Zdroj: ČTK, Bloomberg


 


 


"Můžu potvrdit, že skupina Energo-Pro nabídku na odkup bulharských aktiv ČEZ podala. Žádné bližší informace v tuto chvíli nemůžeme poskytnout,"

Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-live-ekonomika/478528/energo-pro-podalo-nabidku-na-odkup-bulharskych-aktiv-cez.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy



František Mašek, Fio banka, a.s.


Zdroj:    FIO
Partners Financial Services