TradeFio – nákup 250 ks akcií ČEZ

Zprávy z finančních trhů, 23. 6. 2017 15:00
V rámci modelového portfolia TradeFio bylo dnes na pražské burze nakoupeno 250 ks akcií elektrárenské společnosti ČEZ (BAACEZ) za cenu 433,80 Kč.

Akcie ČEZu od začátku roku stagnovaly, zatímco další elektrárenské společnosti v Německu a Polsku rostly. ČEZ se od začátku května obchodoval kolem 450 Kč, v posledních dnech se však propadl k 434 Kč, což je podle našeho názoru atraktivní úroveň.


Graf s procentuálním vývojem akcií ČEZu (bílá čára) a elektrárenských společností z okolních zemí


Graf s procentuálním vývojem akcií ČEZu (bílá čára) a elektrárenských společností z okolních zemí


ČEZ se dnes naposledy obchoduje s nárokem na hrubou dividendu 33 Kč (7,6% hrubý dividendový výnos). Atraktivní dividendový výnos by měl ČEZ podle našeho analytika nabízet i v dalších letech.


ČEZ se aktuálně obchoduje na 6,4násobku letošní očekávané EV/EBITDA, zatímco medián západoevropských energetik činí 8,5.
Akcie ČEZu jsou tak ve srovnání s konkurenčními společnostmi levné.
Po odečtení dividendy se rozdíl oproti dalším společnostem ještě prohloubí a akcie ČEZu se budou obchodovat jen těsně nad hranicí 400 Kč.


Předpokládáme, že v druhé polovině roku by se ČEZu mělo dařit lépe a rozdíl mezi ČEZem a sektorem by se měl snižovat.
Akcie ČEZu nám přijdou atraktivní pro dlouhodobou investici, v případě výrazného protipohybu po dividendě k 430-450 Kč jsme připravení pozici uzavřít a realizovat krátkodobý zisk.


Fio banka, a.s.


Zdroj:    FIO
Partners Financial Services