Jak začít obchodovat na finančním trhu?

Zprávy z finančních trhů, 17. 1. 2017 18:19

Pravděpodobně jste se již setkali s velkým množstvím různých nabídek k investicím do portfolií ať už bank či dalších investičních fondů a společností.
Nicméně nakonec jste zjistili, že v prosperujícím období sice tyto investice připisují slušné zhodnocení, avšak propady v období recese rychle umažou veškeré zhodnocení? Případně jste zjistili, že při vyhodnocování pohybů trhu byste se dokázali lépe rozhodnout a lépe se o své vlastní prostředky postarat?

Při odpovězení na otázky výše nebo i při sledování vašich investic jste nejspíš měli nápad, zda by nebylo možné sám za sebe začít obchodovat na finančním trhu.

Faktem také je, že investiční fondy obvykle pouze diverzifikují vámi investovaný kapitál rozložením mezi více podkladových aktiv.
Případně se výkonnost fondů výrazně odvíjí od jednoho či pouze dvou podkladových aktiv - například investiční fond zaměřující se na zlato se primárně odvíjí od ceny zlata na finančním trhu a sekundárně se může odvíjet od ceny stříbra, případně mixu dalších cenných kovů.
K tomu všemu vám tyto běžně dostupné investiční příležitosti mohou svazovat ruce různými omezeními, poplatky za správu kapitálu, či na vás působit netransparentně, když například zadáváte příkaz k nákupu či prodeji a váš příkaz se provede s několikadenní prodlevou za aktuálně neznámou cenu. 

Můžete tedy vy sami začít obchodovat na finančním trhu? Ano, v dnešní době se už prakticky každý může stát obchodníkem na finančních trzích a sám za sebe se rozhodovat, jaký trh a kdy přesně zobchoduje.
Dokonce tzv. online trading poskytuje i řadu značných výhod, jako jsou například nejaktuálnější kurzy finančních trhů či realizace transakcí doslova v průběhu pár vteřin.


Stejně tak jako v každém typu investice, i v online tradingu můžete velmi vydělat, potencionální zisk je prakticky omezený pouze objemem obchodu, který jste schopní při vašem kapitálu otevřít, ale také zde pochopitelně existuje riziko ztráty investovaného kapitálu.
A to dokonce nejen špatnými obchodními rozhodnutími.

Co tedy potřebuji, abych se stal profesionálním obchodníkem na finančním trhu?

Ze všeho nejdříve je důležité říct, že před začátkem obchodování na vlastní pěst byste měli získat dostatek vzdělání.
Právě nedostatečné vzdělání, nepromyšlená rozhodnutí bez jasného obchodního plánu a strategie či nedůsledný money management a ošetření rizik bývají nejčastější příčinou neúspěchu začínajících obchodníků.

Pro získání kvalitního vzdělání můžete využít například největšího portálu v České republice a na Slovensku zaměřující se právě na on-line trading, FXstreet.cz, kde najdete velké množství užitečných vzdělávacích materiálů a služeb.
Zároveň pro vás již nyní v Purple Trading připravujeme rozsáhlý kompletní vzdělávací seriál na téma online forex trading.

Pokud již jste vybaveni teoretickými znalostmi, je čas začít získané vědomosti využívat v praxi. Finanční trh vám zpřístupní společnost, která se označuje jako broker.
Právě broker vám zpřístupní obchodní platformu, kde můžete analyzovat aktuální pohyby trhů a dle vašeho vyhodnocení zadávat příkazy k nákupu či prodeji. Výběr brokera patří mezi naprosto základní předpoklad pro úspěšné obchodování na finančním trhu a výběr toho správného brokera je potřeba pečlivě zvážit.

Mezi brokery totiž existují značné rozdíly - od poplatků, přes skryté poplatky, kvalitu a rychlost obchodních technologií až po přístup celé brokerské společnosti vůči klientům. U nekvalitních brokerů se špatnými úmysly totiž může docházet ke střetu zájmu mezi obchodníky a brokery.
V praxi se tak stává, že naprosto totožný obchodní přístup či obchodní strategie může být u jednoho brokera dlouhodobě stabilně zisková, naopak u nekvalitního brokera ztrátová.

Kdybychom tedy měli shrnout předpoklady pro dlouhodobě úspěšné obchodování, skládá se z výběru férového brokera, ze získání velmi důležitého vzdělání v této oblasti investice a také ze získání dostatečného množství reálných zkušeností.
Zároveň také profesionální obchodníci vždy důsledně spravují riziko z každého otevřeného obchodu a vždy mají své otevřené obchody plně pod kontrolou - souhrnně bychom tuto dovednost mohli shrnout jako money management.

Jak nejlépe začít? Nanečisto.

Pokud si říkáte, že online trading je zajímavou alternativní investicí, která může nabízet velmi zajímavé příležitosti, ale je příliš riskantní okamžitě začít získávat zkušenosti s reálnými prostředky, máte naprostou pravdu.
V online tradingu je obecně možné založit u brokera dva typy účtů, tzv. demo účet a reálný obchodní účet.
Reálný obchodní účet je přímo napojený do reálného trhu a vyžaduje váš reálný vklad, se kterým obchodujete.
Vhodnou volbou pro začínající obchodníky je právě demo účet, respektive simulace reálného obchodního účtu s fiktivními prostředky.
Na demo účtu tedy naprosto nic neriskujete a můžete si vyzkoušet, jaké by to bylo obchodovat sám za sebe na finančním trhu.
Teprve až získáte dostatek znalostí a dovedností, můžete se rozhodnout pro otevření reálného obchodního účtu.


Purple Trading je předním poskytovatelem inovativních brokerských služeb po celé Evropě.
Jako jedna z mála brokerských společnosti nepocházíme ze zkostnatělého světa velkých finančních korporací.
V Purple Trading si stavíme na otevřeném osobním přístupu, který je fér, na nejmodernějších obchodních technologiích 21. století a na vysoké bezpečnosti vložených prostředků obchodníků.

Pokud máte zájem vyzkoušet si obchodování nanečisto a naše prvotřídní obchodní technologie, více informací a zkušební demo účet můžete získat na našich webových stránkách https://www.purple-trading.com/cs.
Zároveň s vámi velmi rádi budeme konzultovat vaše přání a potřeby.
Neváhejte nás navštívit v pražské kanceláři Purple Trading v ulici Revoluční 7, Praha 1, kontaktovat prostřednictvím emailu či využít telefonického kontaktu níže.

Tým Purple Trading

support@purple-trading.com

+420 228 882 352

Representative office: Revoluční 7, Staré Město, Praha 1


www.purple-trading.com/cs

Pro více informací o rizicích v tradingu prosím navštivte stránku zde.

Purple Trading je brokerská značka vlastněná a provozovaná společností L.F.
Investment Limited, 37, Stasikratous Street, 1st Floor, Office 101, CY-1065 Nicosia, licencovaným kyperským obchodníkem s cennými papíry, regulovaným CySec, číslo licence: 271/15.


Zdroj:    FXstreet
Partners Financial Services