Akciový výhled

Zprávy z finančních trhů, 29. 6. 2016 08:00
Včerejší růst bude pokračovat

Výprodeje na světových akciových trzích, které začaly po britském referendu, si včera vybraly oddechový čas a většina indexů zaznamenala růstovou korekci. Optimismus pramenící z předpokladu, že politici a centrální bankéři budou mít snahu zmírňovat negativní ekonomické dopady, působil i na dnešní obchodování v Asii, kde se rovněž vesměs obchodovalo v zelených číslech.
Evropa by měla navázat na včerejší růst, když futures na německý DAX indukuje otevření s  1% ziskem. Optimismus založený na očekávání podpůrných kroků ať už ze strany politiků či centrálních bankéřů však moc zdravý není, pro korekci předchozích výprodejů je však dostatečný.  Pražská burza si včera připsala lehce přes 2% a index PX se dokázal vrátit nad hladinu 800 bodů.
Dnes se bude od této hladiny více vzdalovat a otevření bude v zelených číslech.
Na včerejší růst můžou navázat především bankovní tituly.
U Erste se otvírá prostor pro růst k 550 Kč, KB by se měla podívat nad 900 Kč.
Dílčí brzdou pro pojišťovnu VIG může být snížená cílová cena od HSBC.
Cena elektrické energie po poklesu zpět na 26 EUR/MWh se zatím nezvedá, což může být mírnou brzdou pro ČEZ, který by i tak ale měl být na vyšších hodnotách než včerejších 404 Kč.
S dalším růstem indexu se můžou postupně objevovat tendence k realizacím krátkodobých zisků od investorů, kterým se podařilo nakoupit v blízkosti lokálního dna.



David Brzek, makléř, Fio banka, a.s.


David Brzek, makléř, Fio banka, a.s.


http://www.fio.cz/docs/zpravodajstvi/1-komentare/cz/180709_newsletter_160629.pdf

Zdroj:    FIO
Partners Financial Services