Veřejnost rozhoduje o nejlepší bankovní novince

Zprávy z finančních trhů, 29. 5. 2016 07:54

Praha, 26. května 2016

Jednoduchost, flexibilita, nové technologie a usnadnění přístupu.
Těmito slovy se dají souhrnně charakterizovat inovativní produkty, kterými chtějí zaujmout tuzemské banky.
Která banka si za svůj produkt odnese titul Bankovní inovátor 2016? O tom rozhodne veřejnost od 24. května do 
13. června 2016 v rámci výzkumu Nejlepší banka 2016.
Hlasování probíhá na www.nejbanka.cz.

Trendem posledních let je bezesporu neustálé vylepšování produktů a služeb spojených s moderními technologiemi. Většina má za cíl klientům co nejvíce ulehčit manipulaci s již existujícími produkty nebo jim poskytnout zbrusu novou službu.
Banky se však nezaměřují pouze na vývoj nových aplikací a technologií.
V nominacích můžeme najít také inovace v oblasti hypoték, nové formy využívání platebních karet, aktualizace internetového bankovnictví a některé z bankovních domů se zaměřily na specifický zákaznický segment, který představují například podnikatelé a obchodníci.

„Letošní nálož inovací mě velmi potěšila, protože nedokážu ze spousty skvělých nápadů jednoznačně vybrat jen jeden.
Největší radost mi udělaly inovace bank, které stále více myslí na klienty a snaží se jim zjednodušit život.
Moc rád bych v příštích ročnících viděl více nápadů, které řeší opravdové potřeby klientů jako je “snadnější pořízení bydlení” nebo “inteligentní řízení rodinných financí”.
Pouhý vylepšený bankovní produkt klient zpravidla nepotřebuje,“ okomentoval Michal Pobuda, který odpovídá za služby v oblasti strategie a zákaznické zkušenosti v KPMG Česká republika.

Bankovní inovátor je samostatnou kategorií výzkumu Nejlepší banka a jedinou kategorií, kde rozhodují hlasy veřejnosti. Výzkum Nejlepší banka nabízí letos již osmým rokem unikátní srovnání bank na základě více než 200 hodnocených kritérií s důrazem na maximální objektivnost.

Cílem kategorie Bankovní inovátor je představit široké veřejnosti zajímavé novinky v nabídce bankovních domů.
Veřejnost sama poté prostřednictvím online hlasování vybere produkt/službu nebo přístup banky, který považují za inovativní, nejvíce zajímavý a užitečný.

„Každý rok touto dobou se těším na okamžik, až dostanu do rukou přehled nominovaných produktů pro Bankovního inovátora 2016.
S velkým zájmem jsem se seznámil s nominovanými produkty a opět si uvědomil, jak je složité přijít na trh s opravdu novým produktem. Jako klient si samozřejmě cením všech vylepšení stávajících produktů ať z pohledu flexibility, on-line funkce či zakomponováním nových technologií.
Přesto pro mne nebylo jednoduché si vybrat ten, který by byl opravdu inovativní.

Nakonec u mne zvítězil produkt Air Banky – Šanon, a to právě díky tomu, že klientovi poskytuje opravdu novou a přidanou hodnotu.
Každý z nás určitě řešil nerudovskou otázku "kam s ní" – mám na mysli složenku, účtenku nebo fakturu.
Tato aplikace nejen umožňuje nahrávat, ale hlavně i vyhledávat.
Určitě oceňuji i další funkce, jako upozornění před koncem záruky či rychlosti placení díky předvyplněným údajům,“ uvedl Roman Mentlík, ředitel pro finanční instituce, IBM Česká republika.

V loňském roce se z prvenství radovala GE Money Bank s produktem SignPad, technologií umožňující biometrický podpis.
Elektronický podpis od GE Money Bank hlídá jeho velikost, tlak ruky klienta, čas a dynamiku a nelze ho napodobit.
Druhé místo obsadila Komerční banka s hypotékou se zálohovým čerpáním, kdy banka průběžně uvolňuje peníze dle potřeb klienta a nechce od něj faktury.
Vše kontroluje na místě stavby odhadce Komerční banky.
Bronz získala ČSOB a ERA a jejich dopravní validátor.
Zařízení na speciální způsob odbavení cestujících.

Bankovní inovátor 2016 – seznam nominací

Air Bank: Šanon

  • Už není nutné schovávat účtenky a faktury do krabice, dají se ukládat do virtuálního Šanonu.
  • Platební doklady lze snadno nahrát a fulltextově vyhledávat
  • Umožňuje předvyplnění platebních příkazů, připomínku nové platby či reklamaci

Poslední novinka od Air Bank má ambici vyřešit nepořádek v účtenkách a fakturách, upozornit na nadcházející platbu a rovnou pomoct s její úhradou.
Služba Šanon je součástí mobilního a internetového bankovnictví, kam si klient může schraňovat nejrůznější platební doklady a třídit je tak, aby se v nich vyznal. Ty se do ní dají ukládat třemi způsoby – poslat si je přímo mailem, nafotit přes mobil nebo nahrát z počítače. Šanon sám pomůže účtenky a faktury roztřídit podle typu platby a urychlí i další platbu tím, že předvyplní všechny údaje do platebního příkazu.
Má i fulltextovou funkci pro vyhledávání dokladu.

„K nahraným složenkám, fakturám a účtenkám můžete v Šanonu přidávat také poznámky, obrázky, manuály nebo záruční listy.
Nastavit si k nim můžete i různé připomínky, díky kterým nezapomenete udělat žádnou platbu, prodloužit smlouvu nebo uplatnit včas záruku,“ vysvětluje Vladimír Komjati, mluvčí Air Bank, která Šanon spustila loni na podzim. Podobnou službu zatím jiná česká banka nemá. 

Česká spořitelna: Aplikace Friends 24

  • Friends 24 řeší rychle drobné dluhy mezi přáteli.
  • Už není třeba hledat drobné, stačí mobil.
  • Není třeba zadávat číslo účtu, to zadává příjemce.

Drobné platby vašim přátelům teď můžete poslat jednoduše přes chytrý telefon pomocí aplikace Friends 24 od České spořitelny.
Ta za vás vyřeší dluhy do 1000 korun.
Nemusíte se přitom přihlašovat do mobilního bankovnictví a zadávat číslo účtu.
Peníze můžete poslat jakoukoliv aplikací, kterou používáte pro komunikaci s přáteli: e mail, SMS, Facebook Messenger, WhatsApp, Viber nebo třeba Google Hangout.
Příjemcem může být klient jakékoliv banky v Česku.
Aplikace funguje jednoduše – po stažení do telefonu ji spárujete s účtem u České spořitelny a můžete začít posílat peníze přátelům. V aplikaci zadáte částku a napíšete příjemci vzkaz, platbu také můžete zabezpečit domluveným heslem. Aplikace vám pak dá na výběr, jakým způsobem chcete peníze poslat.
Příjemce si odkaz otevře, do jednoduchého formuláře vyplní poprvé číslo svého účtu – a to je vše.
Brzy na jeho účet přijdou peníze.
Aplikace, která funguje na přístrojích s operačním systémem Android a iOS, si navíc jeho číslo účtu pro příště zapamatuje. 

Československá obchodní banka: COOL karta

  • Dobíjecí platební karta na kapesné
  • Množství peněz na kartě si klient řídí sám
  • Kartou lze platit v obchodech, na internetu a umožňuje také výběry hotovosti z bankomatu
  • Hodí se pro posílání kapesného dětem nebo jako způsob, jak oddělit finance od běžného účtu

Pro mnoho příslušníků nejmladší generace jsou peníze v hotovosti stále vzdálenějším nástrojem. Žijí ve světě chytrých telefonů a aplikací a jsou téměř neustále on line.
Na síti chtějí také nakupovat, platit a mít kontrolu nad svými financemi. COOL karta od ČSOB vychází právě takovým lidem vstříc.
Jde o dobíjecí platební kartu, na kterou může kdokoliv přes mobilní aplikaci zdarma poslat peníze prostřednictvím jiné platební karty nebo internetového bankovnictví ČSOB a Ery.
Pomocí mobilní aplikace lze o dobití COOL karty také zažádat.
Rodiče se tak prostřednictvím SMS, sociálních sítí nebo internetových komunikátorů dozvědí, že by jejich dítě potřebovalo poslat kapesné.
COOL karta ale pomůže také lidem, kteří z nejrůznějších důvodů potřebují oddělit určitou část peněz od svého běžného účtu – například kvůli nákupům přes internet, placení v zahraničí nebo jednoduše proto, že chtějí mít o části svých financí lepší přehled. 

Equa bank: Zlatá karta

  • Inovativnost produktu spočívá v rozsahu služeb za nízkou cenu.
  • Už není nutné dokupovat si cestovní pojištění, pojištění karty a osobních věcí.
    Součástí jsou slevy v obchodech a služby pro větší pohodlí.

Zlaté platební karty jsou na trhu běžné.
Equa bank chce zabodovat tím, že ji udělala cenově dostupnější.
Kartu Premium nabízí k běžnému účtu za 89 korun měsíčně, zatímco někteří konkurenti až v řádu stovek korun.
Samotný účet, který zahrnuje on line platby a výběry ze všech tuzemských bankomatů, je zdarma.
Součástí karty je řada doplňkových služeb – pojištění proti zneužití karty a krádeži osobních věcí do výše 30 tisíc korun, cestovní pojištění či program Sphere, který umožňuje slevy v rozsahu pět až 30 procent z ceny u více než 10 tisíc obchodníků v Česku a na Slovensku.
A také program exkluzivních výhod Elite, včetně například vstupu zdarma do letištních salonků v Praze a ve Vídni.

„Tato karta nabízí komfort, který si doposud mohli dovolit jen movitější klienti,“ říká Markéta Dvořáčková, mluvčí Equa bank, a podle ní na to konkurenti zareagují. „Když před lety některé banky přišly s nabídkou bezplatných účtů, inovativnost spočívala také v cenové dostupnosti. Dnes nabízejí bezplatné účty téměř všechny banky,“ dodává Dvořáčková. 

Expobank CZ: Běžný účet Expo Global

  • Bezkontaktní zlatá platební karta s cestovním pojištěním.
  • Výběry ze všech bankomatů v České republice i v zahraničí jsou bez poplatků.

Při pravidelných cestách do zahraničí lze využít běžný účet Expo Global. Jde o balíček služeb Expobank CZ, jehož součástí je zlatá platební karta s cestovním pojištěním. Umožňuje výběry z bankomatů v Česku i v cizině.
Majitel karty se může zapojit do programů MasterCard Elite a Priceless Specials a získat tak slevy při nákupu zboží a služeb a přístup do letištních salonků v Praze a ve Vídni. K balíčku patří bezkontaktní platební karta MasterCard Standard. Klient má zároveň zdarma elektronické odchozí a příchozí domácí platby, internetové bankovnictví a osobního bankéře.
A může propojit svůj běžný účet se spořicím.

Aby získal vedení účtu zdarma, musí dosáhnout celková hodnota klientových vkladů v Expobank CZ, tedy na Spořicím účtu Garant a v jiných depozitních produktech 750 tisíc korun.
Za měsíc, kdy klient tuto podmínku nesplní, si banka účtuje 299 korun. Úrok na spořicím účtu Garant, který již ale banka nenabízí, činí 0,5 procenta ročně, stejně jako na Expo spořicím účtu.
Vedení účtu si lze vyzkoušet dva kalendářní měsíce zdarma. 

Fio banka: Akceptace platebních karet pro podnikatele

  • Pronájem terminálu a instalace platební brány zdarma
  • Nízké sazby šité na míru

Objem plateb kartami se v Česku každým rokem zvyšuje.
Loni meziročně vzrostl více než o 10 procent a dosáhl téměř 410 miliard korun.
Ještě rychlejším tempem roste počet karetních transakcí.
Je patrné, že lidé v obchodech postupně opouštějí hotovost.
Pro obchodníky, kteří si chtějí udržet zákazníky a zajistit jim pohodlné nakupování, je tak platební terminál výhodou, pro e shopy je platební brána dokonce nutností.
Fio banka začala jako první nízkonákladová banka podnikatelům obě tyto služby nabízet.
Za používání platební brány a terminálu nevybírá žádný poplatek.

Obchodníci zároveň nemusí investovat ani do nákupu zařízení, protože banka jim terminál bezplatně pronajme a nainstaluje platební bránu.
Poplatku tak podléhají jen transakce, příslušné sazby jsou podle banky šité na míru.
Fio banka podnikatelům zdarma nabízí také API bankovnictví, které umožňuje bezpečné automatizované zpracování výpisů a pohybů na účtech.
Komplexní služby banky pro podnikatele doplňuje účet pro fyzické osoby podnikatele i pro právnické osoby, který je zdarma. 

Hypoteční banka: Raz, dva, tři zástava

  • Pohodlí a úspora času – klient nemusí osobně navštívit příslušný katastrální úřad.
  • Rychlé čerpání úvěru, získaného na návrh na vklad zástavního práva.

Pod názvem Raz, dva, tři zástava zavedla Hypoteční banka letos na jaře rychlý, bezpečný a pohodlný způsob předání zástavních smluv na katastr nemovitostí. Žadatelům o hypotéku tak elektronicky zajistí předání podepsané zástavní smlouvy na katastr nemovitostí, který již nemusí klient navštívit osobně.
Pokud je hypoteční úvěr čerpán na základě návrhu na vklad zástavního práva, je ho navíc možné využít téměř obratem po podpisu zástavní smlouvy na kontaktním místě Czech POINTu.
Zmíněnou službu tvoří tři jednoduché kroky.
Nejprve je třeba požádat na některém kontaktním místě Czech POINTu – nejčastěji na úřadech a pobočkách České pošty – o převod podepsané papírové zástavní smlouvy do elektronické podoby.
Pracovníci Czech POINTu následně informují o uložení zástavní smlouvy v elektronické podobě Hypoteční banku, která si – což je třetí krok – elektronický dokument vyzvedne a pošle ho za klienta na příslušný katastr nemovitostí

Komerční banka: Novinky od Applu v mobilní bance

Rychlé a bezpečné přihlašování do aplikace přes otisk prstu a její ovládání tlakem prstu na displeji.
•    Majitelům Apple Watch jako první v Česku umožňuje zjistit stav účtu pouhým pohledem na zápěstí.
Komerční banka se v Bankovním inovátorovi snaží zaujmout novinkami pro zařízení společnosti Apple.
Od loňska nabízí uživatelům iPhonů s modelem 5s, 6 a 6 Plus přihlášení do mobilní aplikace jen přes otisk prstu.
Nově u ní mohou využívat také funkci 3D Touch, se kterou se dá ovládat účet tlakem prstu na displej.
A na jaře jako první v Česku přišla s mobilní aplikací pro hodinky Apple Watch. „Využití prstu pro přihlášení do aplikace i pro ovládání účtu zvyšuje nejen komfort, ale i bezpečnost a rychlost služeb.
Přenesením některých základní funkcí do Apple Watch naši klienti můžou naplno využívat inovace společnosti Apple při obsluze svých financí,“ říká Mojmír Prokop z KB zodpovědný za on line bankovnictví a inovace.
Aplikace KB pro Apple Watch si rozumí s modely iPhone 5, 5s, 6, 6 Plus, 6s nebo 6s Plus s poslední verzí operačního systému iOS 9.2.
Zatím si v ní klienti můžou zjistit aktuální zůstatek, historii transakcí či nejbližší bankomat, ale banka plánuje funkce rozšiřovat. 

Moneta Money Bank: Půjčka Expres Plus

    Revolvingový spotřebitelský úvěr, který umožňuje půjčit si opakovaně.
•    Už splacenou část úvěru si klient může půjčit bez dalšího schvalování.
•    Splátky jsou pevné a nemění se po celou dobu splácení.
Někteří lidé při podpisu úvěrové smlouvy v bance sice vědí, že je čekají větší výdaje například na rekonstrukci bytu, ale ještě netuší, kolik přesně peněz budou potřebovat.
Právě na takové klienty mimo jiné cílí půjčka Expres Plus od Moneta Money Bank.
Na začátku si s bankou dohodnou úvěrový rámec, tedy maximální částku, kterou si mohou půjčit, a zpravidla načerpají pouze jeho část.
Pokud později zjistí, že budou potřebovat více peněz, než si původně mysleli, nemusí žádat o další úvěr a procházet administrativně náročným schvalovacím procesem. Na pobočce nebo přes internetové či telefonní bankovnictví mohou jednoduše dočerpat zbylou částku, a dokonce si mohou znovu půjčit i už splacenou část úvěru.
Aby mohli lépe plánovat měsíční výdaje, zůstávají splátky pevné a nemění se po celou dobu splácení.
Stejné je to i s úrokovou sazbou.
Banka navíc k úvěrovému účtu nabízí platební kartu, kterou lze platit v obchodech a na internetu nebo s ní vybírat peníze z bankomatu. 

Oberbank: Mobilní aplikace Oberbank App
•    Bankovní služby a praktické informace v chytrém telefonu 24 hodin denně
•    I pro uživatele, kteří nejsou klienty Oberbank – aktuální novinky přímo na smartphonu
•    Vyhledávač poboček a bankomatů, převodník měn
Mobilní aplikace určené zákazníkům se stávají samozřejmou součástí služeb.
Ani bankovnictví se trend nevyhýbá.
Výjimkou není ani Oberbank.
Její Oberbank App je postavená na dvou pilířích.
První z nich tvoří přístup k bankovním službám 24 hodin denně.
Jedinou podmínkou pro provádění bankovních transakcí nebo pro okamžitý přístup k finančnímu přehledu o účtech, spořeních, úvěrových produktech nebo cenných papírech je připojení k internetu.
Druhý pilíř Oberbank App je kromě klientů banky určený i ostatním uživatelům. Jeho základem jsou užitečné informace. Část z nich se pojí se samotnou bankou a ukazuje například polohu jejích bankomatů a poboček.
Kromě toho umožňuje rychlý přístup k nejdůležitějším telefonním číslům. Další část užitečných údajů v aplikaci se ale může hodit úplně každému.
Při cestách do zahraničí se uplatní například převodník měn.
Aktuální novinky přímo ve smartphonu pak ocení majitelé aplikace, ať už jsou kdekoli. 
Raiffeisenbank: Hypotéka na pronájem
•    Při hodnocení bonity žadatele o hypotéku banka zvažuje i příjmy z pronájmu.
•    Hypotéku lze získat na rezidenční nemovitosti i nebytové prostory.
Počet občanů, kteří si berou díky nízkým úrokovým sazbám hypoteční úvěr na nákup nemovitosti, kterou následně pronajímají, roste.
Raiffeisenbank (RB) jim nabízí až třicetiletou hypotéku na pronájem, a to od 300 tisíc do 20 milionů korun.
U hypotéky na nákup rezidenčních nemovitostí činí podle mluvčího RB Tomáše Zavorala úroková sazba na tři  až sedmileté fixační období 1,79 procenta ročně.
V případě hypotečních úvěrů na nebytové prostory, které banka rovněž nabízí, a to až do 12 milionů korun, činí fixace úroků na tři až sedm let 2,09 procenta p. a.
Lze si sjednat předčasné splacení až čtvrtiny zůstatku hypotéky.
Pak se úročení hypotéky zvyšuje o desetinu procenta ročně.
Při jednání o hypotéce mohou zvednout bonitu klienta jeho budoucí příjmy z pronájmu zakoupené nemovitosti. Banka je připočítá k běžným příjmům, což zvyšuje šance zájemce na získání hypotečního úvěru.
Jakou metodiku při výpočtu těchto budoucích příjmů Raiffeisenbank využívá, ale Zavoral neuvedl. 


Raiffeisen stavební spořitelna: REKOrefin
•    Umožňuje sloučit více úvěrů do jediného i klientům jiných subjektů, kteří mají smlouvu o stavebním spoření.
•    Úrok nejvýše 4,99 procenta ročně, při pojištění úvěru až o 0,3 procenta méně.
Refinancovaný úvěr lze zdarma splatit předčasně.
Za dříve poskytnutý úvěr či úvěry na bydlení, například na rekonstrukci domu nebo bytu, je možné díky novému úvěru s nižšími úroky platit méně.
Stačí je sloučit do jediného a dohodnout si jejich refinancování.
Tuto možnost nabízí REKOrefin od Raiffeisen stavební spořitelny.
Spojením více úvěrů do jediného, včetně těch, které byly původně od jiné instituce, lze ušetřit až tisíce korun ročně. „REKOrefin je určen pro klienty, kteří uzavřeli smlouvu o stavebním spoření nebo ji uzavřou při refinancování úvěrů.
Nabízíme jim úrokovou sazbu 4,99 procenta, nebo 4,69 procenta ročně, pokud klient uzavře doplňková pojištění,“ uvedla mluvčí Raiffeisen stavební spořitelny Jitka Jechová.
Refinancovaný úvěr je možné zvýšit až na 700 tisíc korun.
Umožňuje financovat již uskutečněné investice do materiálů, práce, spojené s modernizací či rekonstrukcí bydlení, včetně pořízení nové střechy, oken, fasády, přístavby garáže k rodinnému domu nebo zařízení k efektivnějšímu využití energií. 
Sberbank: FÉR HYPOTÉKA - zařízení vinkulace za klienta
•    Méně zařizování a starostí při sjednání hypotéky.
•    Do banky stačí přinést pojistnou smlouvu.
Méně zařizování a starostí při sjednání hypotečního úvěru přinesla svým klientům Sberbank, která za ně vyřizuje vinkulaci pojistného plnění.
Banka zajistí sama potvrzení od pojišťovny, stačí jí k tomu pojistná smlouva.
Proces vyřízení vinkulace, která bance zajišťuje splacení dluhu v případě pojistné události, funguje jinak poměrně složitě.
Klient musí v bance předložit pojistnou smlouvu, následně podepsat dohodu o vinkulaci, s tímto dokumentem dojít na pobočku pojišťovny, kde získá další dokument, a to potvrzení vinkulace.
S tímto potvrzením pak musí znovu dojít na pobočku banky.
Aby zaměstnaný klient zvládl tuto byrokracii, může to pro něj znamenat, že si bude muset vzít i celý den dovolené.
Navíc jde o podklad k čerpání hypotéky, kdy jsou termíny velmi napjaté a klient se tak dostával pod tlak, aby vše stihl splnit.
Sberbank přišla jako první na trhu s inovací.
Kompletní proces vinkulace pojistného plnění vyřídí za žadatele o hypotéku, aniž by musel podepsat jakékoliv dokumenty navíc.
Tato služba je zdarma. 
UniCredit Bank: Refinancování hypotéky on line
•    Refinancování probíhá on line v aplikaci, která je součást e shopu UniCredit Shop.
Na pobočce klient jen podepíše smlouvu.
•    Banka schválí úvěr do 48 hodin, akceptuje původní odhad nemovitosti i doklad o příjmu.
Převést a refinancovat hypotéku je možné z domova, a to několika kliknutími počítačové myši. Umožňuje to nová služba UniCredit Bank (UCB) Refinancování hypotéky on line.
Zájemce o hypoteční úvěr tak díky této službě ušetří hodně času.
Postup je velmi jednoduchý.
Klient si nejprve naskenuje nebo telefonem vyfotografuje veškeré potřebné dokumenty ke stávajícímu hypotečnímu úvěru a pohodlně a bezpečně je nahraje prostřednictvím aplikace na www.unicreditshop. cz/hypoteka online.
Celým procesem ho, jak upozorňuje mluvčí UCB Petr Plocek, on line bankéř, kterého má k dispozici. Jakmile banka obdrží požadované dokumenty, vyplní potřebné údaje a schválí během 48 hodin žádost o úvěr.
Klient pak již na její pobočce pouze podepíše smlouvu o poskytnutí hypotéky.
Pokud refinancuje on line hypotéku na tři až pět let nebo zvolí pohyblivou úrokovou sazbou, může nyní získat úrok ve výši 1,49 procenta p. a.
Při tomto způsobu refinancování navíc neplatí žádný poplatek za poskytnutí úvěru nebo vedení účtu. 
Waldviertler Sparkasse Bank AG: WSPK Smartbanking
•    Mobilní bankovnictví dostupné pro iOS, Android a WindowsPhone
•    Využití šablon z internetového bankovnictví
•    Umožňuje zadat platbu naskenováním QR kódu nebo složenky
Doménou malé regionální banky je osobní přístup a individuálně laděné nabídky klientům. Zavedením nové služby WSPK Smartbanking banka klientům nabídla další komunikační kanál v podobě mobilní aplikace.
Ta je k dispozici pro všechny hlavní mobilní platformy – tedy Android, iOS a Windows Phone.
Aplikace kromě bezpečného přístupu k informacím o účtech umožňuje také vyhledat nejbližší bankomat nebo provádět platební transakce.
Pro zadávání plateb je mimo jiné možné využít šablon uložených v internetovém bankovnictví nebo naskenovat QR kód či složenku.
Odpadne tak nutnost opisovat údaje z faktury do počítače, tabletu nebo telefonu.
Tuzemské elektronické transakce zadané přes mobilní bankovnictví jsou navíc levnější.
WSPK Smartbanking ale nejsou jen platby.
Klienti mají díky aplikaci po ruce také aktuální kurzovní lístek, snadno dostupné zprávy z banky nebo důležitá telefonní čísla pro případ, že budou chtít provést blokaci platební karty nebo se jednoduše spojit se svým bankovním poradcem.
Wüstenrot hypoteční banka: Půjčka ProBydlení
•    Nízký úrok bez zastavení nemovitosti.
•    Snadné čerpání peněz na rekonstrukci bydlení, ale i na nákup nového bytu či pozemku.
•    Umožňuje také čerpat státní podporu.
Cesta k lepšímu bydlení, to je překlenovací úvěr ProBydlení.
Nabízí nízký úrok, který startuje na 4,99 procenta.
A při úvěru do milionu korun není třeba zastavovat nemovitost.
To jsou atributy, které z půjčky Pro  Bydlení dělají ideálního partnera pro rekonstrukci. Stejně tak ale peníze z ní mohou sloužit na nákup nového bytu, domu nebo třeba pozemku.
K poskytnutí půjčky není třeba žádný počáteční vklad na účet stavebního spoření.
Po celou dobu trvání úvěru platí klient stejnou výši splátky, která se nemění ani po přidělení cílové částky.
Dále si klient volí dobu splatnosti úvěru a výši měsíční splátky podle svých potřeb a finančních možností.
S půjčkou ProBydlení lze také čerpat státní podporu.
Je možné získat státní příspěvek na smlouvu o stavebním spoření ve výši až 2000 korun ročně.
Další výhodou je možnost odečíst si zaplacené úroky z úvěru od základu daně z příjmů.
Půjčka je zcela bez poplatků a rozhodnutí o poskytnutí je do 24 hodin. 
Zuno Bank: Aplikace Zuno Kreditka
•    Jednoduchý nástroj na správu kreditní karty v mobilu či tabletu.
•    Kreditní karta s aplikací Zuno Kreditka dobře funguje i jako rezerva na nečekané výdaje.
Kreditní karta je dobrý sluha, ale umí být i zlý pán.
Aby dobře sloužila, je jí třeba porozumět a vědět, jak ji správně používat.
K tomu výrazně pomáhá aplikace Zuno Kreditka.
Aplikace do mobilů a tabletů umožňuje klientům Zuno Bank jednoduše a rychle spravovat svoji kreditní kartu a posílat z ní nebo na ni peníze.
Zákazník s ní hned vidí své výdaje a zbývající volné prostředky, povolí si nebo zakáže platby na internetu, zaplatí splátku jedním kliknutím nebo si může změnit limity karty, případně ji celou zablokovat, pokud ji ztratil. Kreditní karta s touto aplikací dobře funguje i jako rezerva na nečekané výdaje, které nelze zaplatit přímo touto kartou.
Aplikace Zuno Kreditka totiž také umožňuje převést peníze z kreditní karty na jakýkoli běžný účet.
Zákazníci Zuno Bank tak mohou mít svou kreditní kartu neustále pod kontrolou, a to v jedné ikoně ve svém mobilu nebo přes tablet.
Nemusí tedy nikam chodit a nic studovat, stačí jim prostě pouze kliknout.
Aplikace je dostupná pro operační systémy iOS a Android.


Zdroj:    FinExpert.cz
Partners Financial Services