Akciový výhled

Pražská burza by měla korigovat ztráty tohoto týdne, obchodování s akciemi NWR je na BCPP pozastaveno

Přestože asijské akcie poklesly sedmý den v řadě, což je nejdelší série v tomto roce, futures na západoevropské trhy ukazují po dvou ztrátových seancích na ziskový open a to okolo 0,5%.
Po volatilním průběhu týdne budou investoři pravděpodobně postupně upravovat pozice a vyčkávat před zítřejšími klíčovými daty tohoto týdne z amerického trhu práce, která můžou silně naznačit postup Fedu při červnovém zasedání.
Pražská burza včera ztratila potřetí v řadě především kvůli silnému poklesu Erste Bank, jelikož banka reportovala slabší čísla na provozní úrovni. Menší ztrátu zaznamenala i Komerční banka, nicméně ta představila solidní výsledky za 1Q, takže oslabení lze přičíst spíše na vrub negativního sentimentu a probíhajícího IPO Monety Money Bank.
Na ceně 4 700 Kč má však bankovní emise silnou podporu a se zlepšeným sentimentem a končícím IPO (dnes by měla být oznámena výsledná cena) by se ocenění mělo vracet k 4 800 Kč.
Po dvoudenním výběru zisků se včera postupně stabilizoval Čez a posunul se nakonec o 1% výše.
Dnes by na titulu mohly opět převážit nákupní pokyny s navracením ocenění emise k 450 Kč, díky stabilizaci cen el. energie a emisních povolenek
.
Dle tiskové zprávy BCPP se dnes již nebude obchodovat s akciemi NWR, které vstoupily na burzu téměř přesně před osmi lety.
V pokračující výsledkové sezóně ráno reportovala kvartální čísla Fortuna, která lze hodnotit mírně negativně především kvůli nižší provozní ziskovosti.



Josef Dudek, makléř, Fio banka, a.s.


Josef Dudek, makléř, Fio banka, a.s.


http://www.fio.cz/docs/zpravodajstvi/1-komentare/cz/178306_newsletter_160505.pdf

Zdroj:    FIO
Partners Financial Services