Americké indexy v červeném, ukončí růstovou sérii?

Zprávy z finančních trhů, 13. 10. 2015 20:00
Zámořské trhy se po krátkém „výletu“ do zelených čísel posunuly do záporného teritoria a mají tak nakročeno k ukončení solidní růstové série, která vynesla indexy na nejvyšší hodnoty od srpnového propadu. Širší index S&P500 zaznamenal 9 pozitivních obchodních seancí z 10 a celkově si připsal přes 7%.

Po tomto rally tak dochází k zasloužené konsolidaci „v předvečer“ rozběhnutí se hlavní části výsledkové sezony, která startuje dnes po skončení obchodování při reportování kvartálních čísel ze strany gigantů JP Morgan (JPM) a Intel (INTC). Další věhlasná jména z finančního a technologického sektoru pak reportují výsledky za 3Q v dalších dnech (blíže viz zde).


Vedle technických mantinelů (rezistencí) dnes v dalším rozletu trhů bránila i data z čínského trhu, která přinesla výrazný meziroční pokles importů v září (více zde) a prodloužení této série na 11 měsíců v řadě.


V rámci indexu S&P500 dnes zaznamenávají pokles všechny subsektory – nejhůře se vede průmyslovým podnikům (v souhrnu -0,7%) a finančním institucím (-0,6%), relativně nejlépe se pak vede sektoru základních materiálů a telekomunikačních služeb (-0,1%)


Hvězdou dne se staly akcie známé pivovarnické skupiny Molson Coors Brewing (TAP) zpevňující přes 10% po oznámení „sňatku“ pivovarských gigantů Anhauser-Busch InBew (BUD +2%) a SABMiller (SBMRY +6%), při kterém se spekuluje o možném převzetí 58% podílu SABMilleru firmou Molson Coors za příznivou cenu ve společném podniku MillerCoors pro snazší proces schvalování gigantické transakce ze strany regulatorních orgánů.
Naopak na chvostu se drží leasingová spol. Ryder System (R -9,4%) po sníženém výhledu.


David Lamač, Fio banka, a.s.


Zdroj:    FIO
Partners Financial Services