Objem Půjček ProBydlení už přesáhl 1 miliardu korun. Do konce září bez poplatků

Praha 1. září 2015

Do konce srpna si klienti uzavřeli u stavební spořitelny Wüstenrot Půjčky ProBydlení ve výši přes 1 miliardu korun, což je o 140 % více než za stejné období loňského roku.

Také v průměru si klienti půjčují více, průměrná výše úvěru vzrostla z 300 na 335 tisíc korun.
Půjčku ProBydlení poskytuje Wüstenrot až do 1 milionu korun bez nutnosti zajištění zástavním právem k nemovitosti.  Díky jednoduchému vyřízení je tento úvěr klienty využíván především na modernizace a rekonstrukce stávajícího bydlení. „Z naší statistiky vyplývá, že v letošním roce investovali klienti 60 % z vyplacených úvěrových prostředků do vylepšení svého bytu nebo rodinného domku,“ říká Dagmar Náhlíková, vedoucí úseku vývoje produktů finanční skupiny Wüstenrot a dodává: „Peníze vyplácíme klientům předem, což je pro ně výhodné jak s ohledem na nákup nového zařízení, tak úhrady řemeslnických prací.
Na doložení faktur a účtenek mají klienti celých 6 měsíců.
Další výhodou je, že úroky zaplacené z Půjčky ProBydlení si klienti mohou odečíst z daňového základu.“

Klienti volí raději delší dobu splatnosti

U Půjčky ProBydlení si mohou klienti vybrat z pěti různých dob splatnosti  - 6, 10, 14, 18 a 22 let - podle toho, jak vysokou měsíční splátkou chtějí zatížit svůj rodinný rozpočet. „V 75 % případů zatím klienti volí raději nižší splátku a delší dobu splatnosti nad 10 let, což pokládám za rozumné,“ komentuje chování klientů Dagmar Náhlíková a vysvětluje proč: „Dobu splácení úvěru lze totiž zkrátit formou mimořádných vkladů.“

Vyřízení úvěru je do 30. září zdarma

Zpracování a poskytnutí Půjčky ProBydlení je do 30. září zdarma.  Bez poplatku je do konce září také uzavření nové smlouvy o stavebním spoření v PÚ-tarifu OF-P, ke které je poskytována Půjčka ProBydlení.


Zdroj:    FinExpert.cz
Partners Financial Services