T. výhled: EMU ECB, USA ISM průmyslu, služeb, zaměstnanost

Zprávy z finančních trhů, 31. 8. 2015 10:35

Týden nabitý událostmi odstartuje dnes v 11.00 SEČ srpnový Index CPI eurozóny (odhad Eurostatu) a v 15.45 SEČ srpnový Firemní barometr Chicaga.
Trh čeká potvrzení slabé inflace eurozóny, což je obecně horší zpráva pro akcie a euro, lepší pro dluhopisy.  Region Chicaga by měl vykázat opakování solidního růstu ek. aktivity regionu z července (v jiných  sledovaných regionech ale zatím letos stále trvá spíše stagnace ek. aktivity), což je dobré pro dolar a akcie, nepříznivé pro zlato a dluhopisy.

Rozhodnutí ECB o monetární politice je na programu ve čtvrtek.
Přes divoký vývoj na akciových, měnových a komoditních trzích a ve světové ekonomice ECB pokračuje v monetární expanzi, což je jednoznačně dlouhodobě dobré pro akcie a dluhopisy ale nepříznivé pro euro.

Další důležitá data týdne USA: srpnové Index ISM průmyslu (úterý) a Index ISM služeb  (čtvrtek), červencová obchodní bilance (čtvrtek) a srpnová zaměstnanost (pátek). Růst aktivity průmyslu je slabý, služeb naopak v červenci značně posílil na silnou úroveň.
Data obchodní bilance vykazují stabilní udržitelný schodek zahraničního obchodu.
Růst zaměstnanosti je stále solidní.
Informace ze služeb, trhu práce dílem i obchodní bilance je dobré pro dolar, akcie, nepříznivé pro zlato, dluhopisy, v případě dat průmyslu je tomu naopak.

 

Josef Kvarda
Analytik HighSky Brokers, a.s.

www.highsky.cz - obchodník s cennými papíry I forex I komodity I akciové indexy


Zdroj:    HighSky
Partners Financial Services