TradeFio – realizace zisku u Intelu, prodej 100 ks akcií

Zprávy z finančních trhů, 29. 5. 2015 14:00
Titul velmi rychle zkorigoval své jarní poklesy a vrátil se nad hranici 34 USD, kde se nacházela spodní hranice našeho cílového pásma.
Investiční záměr byl naplněn, realizujeme zisk ve výši téměř 14%.

V rámci modelového portfolia TradeFio došlo na trhu k prodeji 100 ks akcií technologické společnosti Intel za cenu 34,21 USD.
Do pozice se vstupovalo (více zde) na konci března v blízkosti lokálního minima.
Pozici velmi rychle po vstupu pomohly na vyšší úrovně spekulace ohledně převzetí konkurenční Altery.
Přestože z obchodu (prozatím) sešlo, titul se na vyšších hodnotách udržel, když se přes dílčí slabosti PC trhu projevily silné fundamenty společnosti, tak jak jsme předpokládali. Po sníženém výhledu pro 1Q se nenaplnily obavy ohledně výraznějšího negativního dopadu na celoroční výhled, což pomohlo kurzu na vyšší úrovně.


Cílové pásmo s horizontem letošního roku jsme si stanovili širšího charakteru na úrovni 34-36 USD.
Díky velmi rychlému posunu do tohoto pásma jsme se přiklonili k realizaci krátkodobého zisku již na spodní straně, když investice během dvou měsíců přinesla necelých 14%.
Z krátkodobého pohledu vnímáme zvýšené riziko v kontextu obnovených spekulací ohledně převzetí konkurenční Altery.
Přestože ze střednědobého hlediska považujeme případnou diverzifikaci činností spojenou s nákupem za přínosnou, krátkodobá reakce spojená s detaily transakce je vždy obtížně předvídatelná.
Nadále pozitivní náhled na titul ze střednědobého pohledu utvrzuje i předpoklad silnější druhé poloviny roku v kontextu vstupu nových Windows 10 na trh a očekávaného oživení na PC trhu.
V rámci modelového TradeFio upřednostňujeme v tuto chvíli zamčení krátkodobého zisku nad setrváním v pozici, kterou nadále ze střednědobého pohledu považujeme za zajímavou.


 


Historie předchozích operací a základní popis TradeFio naleznete zde.


Fio banka, a.s.


Zdroj:    FIO
Partners Financial Services