TradeFio - realizace zisku akcií Pandora A/S

Po výrazném růstu o dalších téměř 15% realizujeme dosažený zisk také v případě druhé části pozice, který se zahrnutím dividendového výnosu dosáhl bezmála 30%.

V rámci modelového portfolia TradeFio bylo na trhu prodáno 100 ks akcií dánského výrobce a prodejce šperků Pandora AS (PNDZY) za cenu 25,60 USD.
Od našeho prosincového vstupu do pozice u hranice 20 dolarů (více zde) stoupla cena ADR obchodovaného na zámořském trhu o 30%.
Po dosažení původní cílové ceny jsme na konci března zamykali dílčí zisk z pozice u hladiny 23 dolarů (více zde). Od té chvíle titul na burze přidal dalších 15%, a my tak v kontextu dosažení cíle vystupujeme z pozice a realizujeme zisk.


Náhled na společnost držíme dále pozitivní, ale v kontextu rostoucí nervozity na trzích, blížících se hospodářských výsledků (úterý 12.5.), a samo o sobě velmi rychlého růstu akcie, vidíme zvýšené riziko případného propadu na nižší hodnoty.
Pokud by tento scénář skutečně nastal, budeme se velmi pravděpodobně do pozice znovu vracet, protože se stále domníváme, že růstový příběh Pandory stále nekončí.



Zdroj: Bloomberg


 


Historie předchozích operací a základní popis TradeFio naleznete zde.



Fio banka, a.s.


Fio banka, a.s.


Zdroj:    FIO
Partners Financial Services