TradeFio – akumulace pozice v Take-Two Interactive (TTWO)

Zprávy z finančních trhů, 31. 3. 2015 16:00
Na pozadí příznivých únorových statistik prodejů videoher v USA, pozitivních indikací výkonnosti nové hry Evolve a částečné korekce titulu zpět k blízkosti 200denního klouzavého průměru navyšujeme současnou pozici. Za hlavní očekávaný pozitivní vliv na cenu akcie dále považujeme dubnové uvedení na trh hry GTA V pro PC.

K dnešnímu dni jsme v rámci modelového portfolia TradeFio zvýšili pozici u amerického výrobce her, Take-Two Interactive Software (TTWO). Na trhu bylo nakoupeno 70 ks akcií za cenu 24,98 USD.
Titul od našeho prvotního nákupu postupně posílil o cca 6% nad hladinu 26 dolarů, když velkou mírou se na růstu podepsaly velmi příznivé únorové prodeje videoher v USA, které vzrostly dokonce více, než trhy očekávaly.
Také z výkonnosti nové hry Evolve, která byla uvedena na trh 10. února, prosakují velmi příznivé zprávy.
Hlavní katalyzátor růstu však dále vidíme z očekávaného uvedení na trh nejprodávanější hry v dějinách Grand Theft Auto 5 pro počítačové hráče.
Termín 14. dubna se velmi rychle blíží, a tak využíváme současné mírné korekce titulu zpět pod hladinu 25 dolarů za akcii a akumulujeme naši původní pozici otevřenou 10. března (více zde).


Případný nepříznivý vývoj budeme limitovat stop-loss pokynem podobně, jako v původní části pozice, tedy pod úrovní 22,50 USD.
Cílený profit target vidíme kolem ceny 28 dolarů s pravděpodobným postupným prodejem na dvě části. Celkově tedy držíme 230 ks akcií společnosti za průměrnou nákupní cenu 24,58 USD.



Zdroj: Bloomberg


 


Historie předchozích operací a základní popis TradeFio naleznete zde. 



Fio banka, a.s.


Fio banka, a.s.


Zdroj:    FIO
Partners Financial Services