Češi si fixují nízké úrokové sazby u hypoték

Zprávy z finančních trhů, 27. 1. 2015 07:37

Praha, 22. ledna 2015

Nízké úrokové sazby a výhodné ceny nemovitostí jsou již nějakou dobu realitou českého hypotečního trhu. Češi si chtějí nízké splátky hypotéky pojistit na co nejdelší dobu, volí proto stále častěji delší fixace úrokových sazeb.
UniCredit Bank v reakci na tento trend klientům od začátku ledna nabízí novinku ve svém portfoliu, sedmiletou fixaci úrokové sazby s výhodným úrokem od 1,99 % p. a.

UniCredit Bank na podzim loňského roku zavedla výhodný hypoteční koncept „vše za cenu jedné“ pro nejžádanější hypotéky.
Sazby u tříletých a pětiletých hypoték i nadále klesají a od ledna si je klienti mohou pořídit s bezkonkurenční úrokovou sazbou od 1,69 % p. a. 

„V současné době jsou u našich klientů nejoblíbenější hypotéky s pětiletou fixací, žádají je až tři čtvrtiny nových zájemců.
Reagujeme na poptávku našich klientů a rozhodli jsme se jim umožnit pojistit si současnou zajímavou výši splátky na ještě delší dobu, než je pět let, a to za velmi výhodných podmínek.
Od ledna jsme proto do nabídky zařadili novinku v podobě sedmileté fixaci úrokové sazby hypotečních úvěrů,“ říká Dalibor Mička, ředitel pro financování domácností UniCredit Bank.

Sedmileté fixace jsou v nabídce UniCredit Bank dostupné od začátku ledna letošního roku.
Pro hypotéky do 85 % zástavní hodnoty nemovitosti je banka nabízí s velmi výhodnou úrokovou sazbou od 1,99 % p.a., stejnou jako u dvouleté fixace.
Nabídka sedmileté fixace je platná jak pro pořízení nového bydlení, tak pro refinancování stávajícího hypotečního úvěru.


Zdroj:    FinExpert.cz
Partners Financial Services