Sberbank nabízí dlouhodobě nejvýhodnější spořicí účty na trhu

Zprávy z finančních trhů, 22. 7. 2014 13:20

Praha, 22. července 2014

V době, kdy řada lidí rezignuje na spoření z důvodu nízkých výnosů, je pro klienty stále důležitější najít banku, která dlouhodobě drží výhodné sazby a navíc garantuje, že je po určité období nezmění.
Sberbank nabízí v této kategorii výjimečné spořicí produkty.

Klientům, kteří hledají dlouhodobě výhodné zhodnocení volných prostředků bez dodatečných podmínek, Sberbank nabízí dvě varianty spořicích účtů.

Účet Garance nabízený zhruba od poloviny dubna 2014, je určen pro větší vklady. Úložky od 0,5 do 2,5 milionu korun totiž úročí sazbou 1,43 % p.a., částky do 0,5 milionu 0,43 % p.a.
Výsledné zhodnocení např. pro vklad 2 nebo 2,5 milionu korun je pak zdaleka nejlepší na českém trhu mezi účty bez dalších dodatečných podmínek, sazby banka garantuje.
Například při vkladu 2,5 milionu korun banka nabízí úrok 1,23 % až do konce roku 2015.

„Nechali jsme si zpracovat nezávislou analýzu od Scott & Rose, která potvrdila, že tato nabídka je zcela ojedinělá.
Navíc sazbu garantujeme do konce roku 2015, což je rovněž zcela výjimečné.
Pokud si někdo k 1. srpnu uloží částku s průměrným zůstatkem 1,6 milionu korun, pak do konce roku 2015 dostane na výnosech přibližně 21 700,- korun.
Při 2,5 milionu to bude dokonce 37 323 tisíc,“ uvedl Dušan Poláček, produktový manažer Sberbank CZ.

Garance v nabídce Sberbank CZ doplňuje dlouhodobě nejvýhodnější spořicí účet pro úložky do 150 tisíc korun.
Ten nabízí dokonce 1,63 % p.a.
Sazba je neměnná již deset měsíců v řadě, přestože naprostá většina bank za tuto dobu sazby svých spořicích účtů snížila nebo snížení avizovala.

„Vzhledem k tomu, že naše účty nejsou spojeny s žádnými podmínkami např. v podobě povinných obratů na běžném účtu, a navíc je lze založit online, jde o ideální formu ukládání peněz, které má klient neustále k dispozici. O oblibě našich produktů svědčí i hodnocení klientského ratingu Vstřícná banka, z kterého vyplývá, že jsme druhá nejoblíbenější banka u veřejnosti za I. čtvrtletí 2014,“ dodal Dušan Poláček.


Zdroj:    FinExpert.cz
Partners Financial Services