Úvěrové produkty družstevní záložny Akcenta jsou ještě dostupnější – úroková sazba začíná již na 5,9 %

Zprávy z finančních trhů, 27. 6. 2012 12:07

27. června 2012, Hradec Králové – Akcenta, spořitelní a úvěrní družstvo dnes představila nové úvěrové produkty Účelový úvěr VIP pro občany a Účelový úvěr VIP pro podnikatele.
Jejich největší výhodou je nízká úroková sazba již 5,9 % p.a.
Ta spolu s možností rozložit splátkový kalendář až na 30 let představuje ideální možnost například pro financování podnikatelských záměrů nebo pořízení vlastního bydlení.
Minimální výše těchto úvěrů je 2,5 milionu pro fyzické osoby a 3,5 milionu korun pro právnické osoby a podnikatele.

„Do našeho portfolia jsme přidali nové úvěrové produkty, které jsou svými parametry výjimečné.
Ať je to nízká úroková sazba nebo nadstandardní délka splácení, která umožňuje snížit velikost splátek.
Představené nové produkty jsou určeny jednoznačně klientům, kteří v bankách těsně neprošli K.O. kritérii například kvůli historickým hříchům uvedených v registrech nebo proto, že se jim v podnikání po nějaký čas příliš nedařilo, ale nyní se karta obrací, “ řekl k nově nabízeným úvěrům Stanislav Rokos, obchodní ředitel AKCENTA, spořitelní a úvěrní družstvo. „Do současné doby jsme se věnovali především klientům se složitými případy, ale neměli jsme adekvátní produkty pro ty, kteří na úvěry u bank nedosáhli skutečně jen těsně.
To se dnešním dnem mění,“ uzavřel Stanislav Rokos.

Nově představené úvěrové produkty Účelový úvěr VIP pro občany a Účelový úvěr VIP pro podnikatele jsou již nyní v nabídce družstevní záložny AKCENTA.
Pro jejich získání je vždy nutné ručení nemovitostí.
Výše úvěru v tomto případě může být maximálně 50 % hodnoty zajištění.

Akcenta, spořitelní a úvěrní družstvo již půjčila 1 miliardu korun

Akcenta, spořitelní a úvěrní družstvo také oznámila, že v květnu 2012 překročil objem poskytnutých úvěrů jejím klientům 1 miliardu korun.
Akcenta patří na trhu družstevních záložen mezi nejmladší.
Svoji činnost zahájila aktivně teprve v roce 2009, ale i přesto se jí podařilo velmi rychle se v těžké konkurenci zavedených záložen prosadit nejenom na poli depozit, ale také právě v oblasti úvěrů.

„Překročení 1 miliardy korun v poskytnutých úvěrech je pro nás důležitým milníkem, kterého jsme dosáhli oproti předpokladu dříve.
To ale zcela odpovídá nastavenému trendu, kdy objem poskytnutých úvěrů se meziročně zvýšil o téměř 100 %.
Výrazně se také zvýšil počet žádostí, například ve srovnání 4Q 2011 a 1Q 2012 došlo k 48% nárůstu,“ řekl k dosaženým číslům Stanislav Rokos, obchodní ředitel Akcenty, spořitelního a úvěrního družstva a dodal: „V oblasti úvěrů se nám daří oslovovat především malé a střední podnikatele, kteří potřebují finance na další rozvoj svého podnikání nebo chtějí investovat do nemovitostí.
V první fázi ale tito žadatelé neuspějí u bank, protože neprojdou jejich skóringovými modely.
Důvody pro to mohou být různé, velmi často se však jedná o relativní drobnosti, jako je zapomenutá zaplacená faktura u telefonního operátora, neuhrazení marginálních částek v bankovním styku a podobně.
Pro tyto klienty máme připravená výhodná, inovovaná úvěrová řešení a individuální přístup.“

Akcenta, spořitelní a úvěrní družstvo poskytla v letošním roce již úvěry v celkové výši dosahující téměř čtvrt miliardy korun.
Její úvěrové produkty zajištěné nemovitostí jsou určeny především malým a středním podnikatelům. Ti mají jistotu, že získají úvěr u finanční instituce, která nabízí své služby zcela transparentně, je pod dohledem ČNB a prosazuje zodpovědnou úvěrovou politiku.


Zdroj:    FinExpert.cz
Partners Financial Services