Životní pojištění BeneFIT: spíše dobré skupinové úrazové pojištění

Věra Tůmová | rubrika: Recenze | 15. 4. 2009 | 10 komentářů
Životní pojištění BeneFIT: spíše dobré skupinové úrazové pojištění
Nové rodinné rizikové životní pojištění BeneFIT od enerali se blíží spíše rodinnému úrazovému pojištění. Proti přirozené smrti příliš nezajistí, ale úrazy kryje slušně. Navíc při bezeškodním průběhu klientům vyplácí část pojistného zpět. Udělili jsme mu tři hvězdičky.

Hodnocení Peníze.cz

Zobrazit podrobnější hodnocení

Pojišťovna Generalipřišla s rizikovým životním pojištěním, které je podle ní na trhu unikátní. Pojištění BeneFIT má ovšem jednu vadu, při přirozené smrti pojištěného rodina žádné velké peníze neuvidí. Spíše se jedná o propracované skupinové úrazové pojištění, které zvýhodňuje klienty, jimž se úrazy nestávají.

BeneFIT je životní pojištění, kterým lze pojistit až osm lidí současně v rámci jedné smlouvy. Na rozdíl od jiných hromadných životních pojistek ovšem neomezuje možnosti nakládání s pojistnou smlouvou. Při změně některého z pojištěných či změně vybraných rizik se neplatí nic navíc, říká Ladislav Wagner, produktový manažer pojišťovny Generali. Klasické životní pojištění, tedy pojištění rizika přirozené smrti se ale vztahuje pouze na jednoho člověka, totiž na hlavního pojistníka, a to maximálně na částku 10 tisíc korun. Ostatní lidé se mohou pojistit pouze úrazově. Není tedy možné pojistit na smrt nikoho dalšího ani pojistnou částku zvýšit. Pojistka má podle Wagnera především pomoci řešit nenadále situace související s úrazem než zabezpečení rodiny pro případ smrti živitele. K tomu prý podstatně lépe slouží jiné životní pojistky, které jsou určené právě k zajištění blízkých osob rentou nebo k zaplacení zbývající části úvěru.

Pojištění BeneFIT umožňuje pojistit nejen vlastní rodinné příslušníky, ale také další osoby od souseda až po děti v mateřské školceči v zájmovém kroužku. Lze do něj zahrnout čerstvě narozená miminka i jejich prarodiče, protože věkový rozsah při sjednávání pojistky je od 0 do 70 let. Dětské sazby za pojištění platí až do 25 let a trvání pojistky pro dospělé je do 75 let věku. Pro každého pojištěného může být podle Wagnera zvolena jiná kombinace rizik. Pojistit jde rovněž i registrované sportovce, což nebývá u tohoto typu pojištění zcela běžné.

Na výši pojistného pro jednotlivé osoby se projevuje hlavně věk, typ pracovní činnosti (manuální či rizikové profese) a zda si zvolí sjednání bez zkoumání zdravotního stavu, což ale například pro seniory nelze. Přirážku k pojistnému mají lidé, kteří se zabývají rizikovou činností (třeba hasiči a záchranáři) a vrcholoví sportovci. Slevu lze naopak získat za takzvanou propojištěnost, tedy pokud má klient u Generali sjednané ještě jiné pojistky (týká se životních pojistek a penzijního připojištění). Maximální sleva na osobu u pojištění BeneFIT činí 35 procent. Pojišťovna si rovněž slibuje, že naláká rodiny i jiné skupiny na toto pojištění kvůli hromadné slevě až 30 procent z ceny pojistného za počet pojištěných lidí na jedné smlouvě.

Jaká rizika lze pojistit u BeneFIT

  • Denní odškodné za dobu nezbytného léčení úrazu
  • Denní odškodné za dobu léčení vyjmenovaných úrazů
  • Trvalé následky úrazu s progresivním plněním
  • Hospitalizace následkem úrazu
  • Odškodnění definovaných úrazů s asistenčními službami
  • Smrt
  • Smrt úrazem včetně Smrti autonehodou

Zdroj: Generali

Specialitou BeneFIT, od které si také pojišťovna slibuje příliv nových klientů, je bonifikace za bezeškodní průběh. V tříletých cyklech pojišťovna vyplatí pojištěnému takzvanou vratku. Ta je minimálně 10 procent z objemu zaplaceného pojistného po 3 letech a až 25 procent pro 9 a více letech. Tento způsob bonifikace klienta je podle zástupců Generali na trhu ojedinělý. Pokud třeba tříčlenná rodina (2 dospělí s jedním dítětem) platí v průměru roční pojistné 5000 korun, po třech letech bezeškodního průběhu získá ze zaplaceného pojistného (15 tisíc korun) zpět 1500 korun, po šesti letech 2550 korun a po 9 letech 3750 korun. Jestliže devět let tedy nikdo z pojištěné rodiny nečerpá žádné pojistné plnění, zaplatí celkově na pojistném45 tisíc a zpět získá 7800 korun.

V pojistných rizicích se nově objevuje smrt úrazem včetně smrti při autonehodě. Nerozhoduje přitom, zda se člověk v okamžiku neštěstí vyskytoval v autě nebo jako chodec nebo cyklista na ulici. Jediné, co může zkrátit či zabránit pojistnému plnění podle Wagnera je, pokud by pojištěný byl pod vlivem alkoholu či jiných omamných látek. To ovšem platí pro většinu podobných nehod. Jinou specialitou BeneFITu je i možnost využití netypických asistenčních služebu definovaných úrazů. „Pokud se někomu stane některých z těchto úrazů, má pak nárok nejen na finanční odškodnění, ale i na služby, které se zraněním nedokáže zajistit. Mezi ně patří například úklid bytu, donáška jídla domů, ošetřovatelské služby, nákup či doprovod k lékaři nebo na úřady. Lze také nonstop volat na tísňovou linku,“ upřesňuje Wagner.

Rizikové pojištění rodiny BeneFIT nemusí být špatnou volbou pro ty, kdo chtějí zajistit celou rodinu zajímavě zvýhodněnou úrazovou pojistkou. Kdo ovšem potřebuje více zajistit rodinu či větší úvěr, měl by tuto pojistku volit nejdříve až jako druhou v pořadí. To připouští i Wagner, který se podílel na vývoji tohoto produktu. Do budoucna je prý reálné, že na smlouvu BeneFIT půjdou pojistit i rizika nemocí. V tuto chvíli to ovšem možné není, což je nevýhoda.

Pojištěná osobaRoční pojistné 4967 korun zahrnuje:
Otec (33 let) - nemanuální činnost, sport: fotbal na regionální úrovniSmrt z jakékoliv příčiny: 10 000,- Kč
Smrt úrazem: 250 000,- (v případě smrti úrazem v důsledku autonehody plnění 500 000,- Kč)
Trvalé následky úrazu s progresivním plněním od 0,001 % SI: 400 000,- Kč (v případě 100% invalidity plnění 2 000 000,- Kč)
Denní odškodné za dobu léčení vyjmenovaných úrazů s výplatou od 1. dne léčení: 100,- Kč (v případě bezprostřední hospitalizace po úrazu plnění ve výši 200,- Kč po dobu hospitalizace)
Denní dávka při hospitalizaci následkem úrazu: 1 000,- Kč
Matka (30 let) - nemanuální činnostTrvalé následky úrazu s progresivním plněním od 0,001 % SI: 300 000,- Kč (v případě 100% invalidity plnění 1 500 000,- Kč)
Denní odškodné za dobu léčení vyjmenovaných úrazů s výplatou od 1. dne léčení: 100,- Kč (v případě bezprostřední hospitalizace po úrazu plnění ve výši 200,- Kč po dobu hospitalizace)
Denní dávka při hospitalizaci následkem úrazu: 1 000,- Kč
Dítě (8 let) - sport: fotbalTrvalé následky úrazu s progresivním plněním od 0,001 % SI: 200 000,- Kč (v případě 100% invalidity plnění 1 000 000,- Kč)
Denní odškodné za dobu léčení vyjmenovaných úrazů s výplatou od 1. dne léčení: 100,- Kč (v případě bezprostřední hospitalizace po úrazu plnění ve výši 200,- Kč po dobu hospitalizace)
Denní dávka při hospitalizaci následkem úrazu: 1 000,- Kč

Jak jste zajistili svou rodinu proti nenadálým událostem? Podělte se o zkušenosti.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 10 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

7. 6. 2009 23:41, Pojišťovák

Na začátek se přiznám, že flexu jsem v životě neviděl, takže se možná pletu a omlouvám se za případné chyby. Dovolím napsat, že Benefit jí může konkurovat v tom, že při úmrtí následkem autonehody dostanou obmyšlené osoby dvojnásobek za stejné pojistné. Potom nevím, jaká je u flexy progrese za trvalé následky, u Benefitu je to 5 násobek při 100% trvalých následcích. Vrácení části zaplacených peněz asi flexa nemá. To, že u Benefitu není přirážka pro registrované sportovce, není moc podstatné. A jestli má flexa dvojnásobek denního odškodného při hospitalizaci následkem úrazu bez karenční lhůty, to taky nevím. Co ale vím jistě je, že je to výborný prostředek na krytí úrazu, který si může dovolit snad opravdu každý. (Přiznám se, že dělám pro Generali - klidně mě ukamenujte, ale za to, že je to dobrý produkt, dám ruku do ohně - samozřejmě ne všem musí vyhovovat a jako každá pojistka musí být šitá na míru. Pokud není, pak ztrácí svůj význam - jako každé jiné pojištění.) Přeji všem hodně štěstí při volbě správného pojištění a pokud možno žádné úrazy ( pak vzjde Benefit bezkonkurenčně nejlevněji :-)

P.S.: přivítám veškeré Vaše OSOBNÍ zkušenosti s Benefitem - hlavně ty negativní. Ať vím, na co klienty upozornit.

Zobrazit celé vlákno

+3
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

15. 4. 2009 12:07, Petr Kývala

Naprosto souhlasím,toto pojištění můžu také sjednat,ale po porovnání s Flexi se Generali nechytá.To samé platí o Family.Co se týká zajištění rodiny a hlavně dětí tak na Flexi zatím nikdo nemá.

Zobrazit celé vlákno

-1
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (10 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Koho dnes přitahuje rizikové životní pojištění

6. 4. 2009 | Věra Tůmová | 9 komentářů

Koho dnes přitahuje rizikové životní pojištění

Rizikové životní pojištění existuje na českém trhu už dlouho. Navzdory tomu, že poměr ceny a výkonu u něj vychází mnohem lepší než u ostatních životních pojistek, sjednává si jej relativně... celý článek

Životní pojištění Patriot: jak utopit peníze na patnáct let

26. 3. 2009 | Věra Tůmová, Jan Stuchlík | 11 komentářů

Životní pojištění Patriot: jak utopit peníze na patnáct let

Česká pojišťovna na trh přichází s novou životní pojistkou Patriot, kterou si mohou sjednat i důchodci. Pojišťovna ho nejspíš bude opět nabízet hlavně jako spořící produkt. Tomuto... celý článek

Pojištění bezmocnosti starým lidem příliš nepomůže

6. 1. 2009 | Věra Tůmová | 4 komentáře

Pojištění bezmocnosti starým lidem příliš nepomůže

Na tuzemském trhu se po čase opět objevuje pojištění bezmocnosti. To garantuje vyplácení pravidelné renty lidem, kteří jsou kvůli nemoci či úrazu odkázání na péči druhých. Jenže produkt... celý článek

Pro a proti investiční životní pojistky pro děti AXA Medvídek

12. 3. 2008 | Věra Tůmová | 9 komentářů

Pro a proti investiční životní pojistky pro děti AXA Medvídek

Každý rodič se asi zamýšlí nad tím, jak nejlépe zabezpečit své děti. Nyní přišla na trh s novinkou pojišťovna AXA, která nabízí investiční životní pojistku pro děti. V naší recenzi... celý článek

Reklamovat se dá i životní pojištění

1. 2. 2008 | Věra Tůmová | 8 komentářů

Reklamovat se dá i životní pojištění

Životní pojistky by se neměly kupovat jako housky. Než si je lidé sjednají, měli by o tomto produktu něco vědět. Jinak jim pojišťovna či prodejce může snadno vnutit něco, co nepotřebují.... celý článek

Partners Financial Services