UNIQA: Životní pojištění s rozumem

PR článek | rubrika: FINEXPO | 10. 10. 2016
Životní pojištění by mělo klienta především chránit a provázet ho celým životem. Avšak v uplynulé dekádě tomu tak vždy nebylo, životní pojištění zhusta fungovalo jako zdroj zajištění příjmů na stáří a suplovalo tak doposud chybějící důchodovou reformu.
UNIQA: Životní pojištění s rozumem

Komerční spolupráce

Návrat ke kořenům

Již v roce 2008 se UNIQA pojišťovna jako první rozhodla o návratu ke kořenům pojišťovnictví a uvedla na trh v té době zcela unikátní produkt, který se zaměřoval především na krytí rizik. Nejdříve to bylo „Rizikové životní pojištění s dividendou“, následovala jej exkluzivní varianta Logika pro společnost Partners. To, co v roce 2008 představovalo spíše výjimku, se postupně stalo normou. Dnes již většina pojišťoven nabízí produkty životního pojištění, které se zaměřují primárně na krytí rizik.

UNIQA pojišťovna

UNIQA pojišťovna vyvíjí své aktivity na českém pojistném trhu již třiadvacet let. Jako univerzální pojišťovna nabízí kompletní paletu pojistných produktů pro občany i korporátní klienty. Podle objemu pojistného figuruje stabilně v desítce nejsilnějších pojišťoven v ČR. Obsluhuje více než půl milionu zákazníků. Letos obdržela jako jediná pojišťovna na trhu ocenění Czech Business Superbrand.

UNIQA pojišťovna je součástí skupiny UNIQA Group, která je nyní aktivní na 19 evropských trzích a obsluhuje více než 10 milionu klientů.

Od produktu k řešení

Klienti i poradci mají dnes opravdu z čeho vybírat, na trhu se nabízí široká škála životních pojištění, z nichž každé má klientům co nabídnout. Ale jak se v nich má člověk vyznat?

Proto UNIQA zvolila inovativní schéma, které snadno napoví, která rizika jsou pro život klienta a jeho blízké důležitá a jimž by měla být věnována pozornost. Tento koncept uplatnila UNIQA na českém trhu jako první a znamená odklon od tradičního prodeje pojistných produktových balíčků ve prospěch posouzení individuálních potřeb každého zákazníka. Životní situace svých klientů řeší UNIQA ve třech úrovních:

  • Události s dlouhodobým až trvalým finančním dopadem
  • Události s dočasným vlivem
  • Nepříjemnosti a patálie s dočasným dopadem, na něž je možné se připravit díky nadstavbovým připojištěním, která představují pro klienta velmi zajímavý servis.

Život je změna

I životní pojištění od UNIQA prochází pravidelnými inovacemi a přináší rok co rok klientům novinky nejen v oblasti zkvalitnění a rozšíření krytí rizik s dlouhodobým dopadem – především pojištění pro případ úmrtí a pojištění invalidity, ale i další zajímavá, na českém trhu ojedinělá, připojištění.

Asi k nejznámějším z nich patří unikátní pojištění horních končetin, které bylo původně určeno zejména muzikantům, umělcům, lékařům, zkrátka lidem, pro něž jsou jejich ruce hlavním „výrobním nástrojem“. Časem si toto připojištění získalo velkou popularitu i mezi kadeřnicemi, kuchaři, truhláři a dalšími manuálně pracujícími profesemi.

Další velmi zajímavou, ale doposud málo známou novinkou je pojištění pro případ ztráty řidičského oprávnění ze zdravotních důvodů, které může díky výplatě měsíční renty až 6.000 korun měsíčně na deset let usnadnit řešení složité životní situace nejen profesionálním řidičům.

Vývoj jde dál, hodnoty zůstávají

Pojištění člověk uzavírá většinou „na celý život“, je tedy pro něho velmi důležité, aby bylo flexibilní, sledovalo vývojové trendy a umožnilo mu sjednat si v průběhu času k běžící smlouvě nová aktuálně potřebná připojištění, aniž by musel původní smlouvu změnit. A to svým klientům UNIQA pojišťovna garantuje.

Rovněž tak je však pro klienta důležité, aby rozhodující kritéria, jež ovlivňovala jeho volbu na počátku, zůstávala po celou dobu trvání smlouvy neměnná a klient se na ně mohl „po celý život“ spolehnout. Patří k nim tzv. oceňovací tabulky – UNIQA ve svých produktech garantuje, že je v průběhu trvání smlouvy nezmění v neprospěch klienta.

Co nepotřebuješ nyní, oceníš možná v budoucnu

K zajímavým instrumentům moderních produktů patří tzv. opce – UNIQA pojišťovna automaticky poskytuje svým klientům opci na navýšení pojistných částek pro případ úmrtí bez zkoumání aktuálního zdravotního stavu až o 25 % v předem definovaných důležitých životních situacích, jako jsou sňatek, narození potomka, adopce, dosažení určitého věku, apod.

Snadný přístup k informacím a správě smlouvy

Pokrok nezastavíš – je patrný nejen na produktech samotných, ale i na technologických nástrojích, jejichž pomocí může klient své produkty spravovat a komunikovat jejich prostřednictvím se svou pojišťovnou. UNIQA má pro své klienty speciální portál www.myuniqa.cz, kde lze nejen sledovat aktuální stav smlouvy, platby pojistného, u produktů s investiční složkou on-line sledovat vývoj investice. Rovněž je možné zde provádět některé změny na smlouvě nebo třeba hlásit pojistné události a po té on-line sledovat průběh jejich vyřízení. Pro klienty s chytrými telefony existuje aplikace UNIQA, která je zdarma ke stažení v Google Play i App Store.  

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Stárneme. Pojišťovny proto ročně vyplácejí stamiliony navíc

11. 3. 2024 | Radim Zelený

Stárneme. Pojišťovny proto ročně vyplácejí stamiliony navíc

Pojišťovny loni na životním pojištění vyplatily téměř 10 miliard korun. Každý rok se částka vypláceného plnění zvyšuje. „Největší nárůst evidujeme u plnění za vážná onemocnění, invaliditu... celý článek

S věkem přichází kromě zkušeností i stáří. Češi se bojí ztráty soběstačnosti

26. 2. 2024 | Michal Korejs

S věkem přichází kromě zkušeností i stáří. Češi se bojí ztráty soběstačnosti

Život lidí v Česku se prodlužuje. V důchodu tak velmi pravděpodobně strávíme až o 10 let víc než naši prarodiče. Zní to jako pozitivní zpráva. Dlouhověkost ale s sebou přináší i obavy.... celý článek

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

14. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

Trh pojištění v Česku loni stoupl meziročně o 7,1 %, celkový předpis smluvního pojistného dosáhl 168,49 miliardy korun. Vyplývá to z předběžných údajů za rok 2023, které podle své metodiky... celý článek

Pro Čechy je víc smysl života než finanční příprava, říká průzkum

12. 12. 2023 | Lucie Weissová

Pro Čechy je víc smysl života než finanční příprava, říká průzkum

Češi by se rádi dožili 93 let – jenže do toho, jak pečují o své zdraví, se to nepromítá. Na dlouhý život nejsou připraveni ani finančně. Vyplývá to z průzkumu NN pojišťovny a penzijní... celý článek

Největší pojišťovna se chová nemravně, řekl soud a zastal se klienta

24. 11. 2023 | Petr Kučera | 1 komentář

Největší pojišťovna se chová nemravně, řekl soud a zastal se klienta

Nový rozsudek v kauze starších smluv kapitálového životního pojištění je výjimečný tvrdou kritikou pojišťovny kvůli tomu, že dál těží z protiprávního stavu. Model „strhávám dle své... celý článek

Partners Financial Services