Osvědčený program celoživotního pojištění od UNIQA pojišťovny inovován

PR článek | rubrika: PR Článek | 4. 5. 2015
Rizikové životní pojištění s dividendou (RŽPD) je vlajkovou lodí UNIQA pojišťovny a zahrnuje vše podstatné pro ochranu jednotlivců i rodin v nepříznivých situacích, jež je mohou potkat. Je pravidlem, že každý rok přijde tento program s něčím novým, čím reaguje na aktuální poptávku na trhu.
Osvědčený program celoživotního pojištění od UNIQA pojišťovny inovován

RŽPD Edice 2015 tak v sobě od 1. května spojuje osvědčené prvky z minulosti a přidává další.

Od produktů k řešení

Svoji užitečnost v minulosti prokázal cílený odklon od tradičního prodeje „produktů“ a „rizik“ ve prospěch posouzení individuálních životních situací zákazníka. Ten si lépe ujasní své priority a sjedná si jen ta krytí, která skutečně potřebuje.

Životní události řeší RŽPD i nadále ve třech úrovních podle důležitosti:

  • Události s dlouhodobým až trvalým (finančním) dopadem
  • Události s dočasným vlivem
  • Nepříjemnosti s omezeným dopadem, na něž je ale možné se připravit díky doplňkovému servisu

 Infografiku členící životní situace a související rizika podle důležitosti najdete na webu UNIQA.

Inovace 2015

Produktoví vývojáři v UNIQA provedli řadu úprav, implementovali několik zajímavých novinek a přišli s dalšími změnami.

Úpravy

V pojištění proti invaliditě má klient nyní větší možnost volby pojistných částek, která byla dříve více limitovaná podle stupně zdravotního postižení. Kromě stávajících diagnóz vedoucích k invaliditě se nyní pojištění vztahuje v případě přiznání invalidity III. stupně i na psychiatrické choroby.

Vývojáři rovněž vyhověli volání po navýšení pojistné částky u pojištění odpovědnosti. Nyní lze sjednat limit až 1,5 milionu korun.

U pojištění proti velmi vážným onemocněním dětí došlo k zahrnutí dalších diagnóz, jako jsou diabetes, epilepsie nebo klíšťová meningoencefalitida. Okruh krytí se vztahuje nyní na 17 dětských diagnóz, a to za původní cenu.

Novinky

Zcela nově bylo zahrnuto pojištění proti ztrátě řidičského průkazu ze zdravotních důvodů. Nastane-li pojistná událost tohoto druhu, pojištěný klient bude pobírat měsíční rentu ve výši až 6.000 korun měsíčně po dobu až 10 let.

Nově byly implementovány také asistenční zdravotní služby pro případ, kdy klienta vyřadí z běžného života jeho vlastní zdravotní indispozice nebo indispozice někoho z blízkých. Z pojištění může čerpat služby. jako je úhrada doprovodu dospělého s dítětem do nemocnice, úklid v domácnosti, nákup, pořízení léků apod.

Další změny

S ohledem na současnou situaci na finančních trzích a aktuální možnosti zhodnocení je nyní nově nabízen nový investiční program s garantovaným zhodnocením 0 % p. a. Znamená to, že klient získá po sjednaném období úročení zaručeně minimálně vloženou částku investice.

Zákazníci se dočkají rovněž většího komfortu z hlediska posuzování zdravotního stavu. Byly totiž přehodnoceny požadavky na povinné lékařské prohlídky v závislosti na výši pojistných částek.

A konečně zcela praktická pomůcka: současně s novou generací RŽPD vstupuje do života i speciální off-line kalkulačka, která dokáže všechny varianty na místě propočítat. Poradci ji budou mít k dispozici, aby se zákazníkem ihned vše konkrétně probrali i z hlediska finanční náročnosti a ukázali, na co všechno svým pojištěním „dosáhnou“.

Pro lepší srovnání nabídek pojišťoven

Klienti budou profitovat i z iniciativy pojišťoven včetně UNIQA, které zavedly jednotné standardy popisu parametrů životního pojištění, jeho ceny a projekce vývoje v čase. Klient může lehce porovnat nabídky různých subjektů mezi sebou díky jednotné „formulářové“ charakteristice.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Češi se ochudili o miliardy. Neměli životní pojištění

19. 4. 2024 | Radim Zelený | 3 komentáře

Češi se ochudili o miliardy. Neměli životní pojištění

Úrazy, onemocnění, invalidita či úmrtí – pojistné události, za které loni Češi od pojišťoven dostali bezmála deset miliard korun. Mohlo to ale být mnohem víc. O miliardy Češi přišli,... celý článek

Stárneme. Pojišťovny proto ročně vyplácejí stamiliony navíc

11. 3. 2024 | Radim Zelený

Stárneme. Pojišťovny proto ročně vyplácejí stamiliony navíc

Pojišťovny loni na životním pojištění vyplatily téměř 10 miliard korun. Každý rok se částka vypláceného plnění zvyšuje. „Největší nárůst evidujeme u plnění za vážná onemocnění, invaliditu... celý článek

S věkem přichází kromě zkušeností i stáří. Češi se bojí ztráty soběstačnosti

26. 2. 2024 | Michal Korejs

S věkem přichází kromě zkušeností i stáří. Češi se bojí ztráty soběstačnosti

Život lidí v Česku se prodlužuje. V důchodu tak velmi pravděpodobně strávíme až o 10 let víc než naši prarodiče. Zní to jako pozitivní zpráva. Dlouhověkost ale s sebou přináší i obavy.... celý článek

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

14. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

Trh pojištění v Česku loni stoupl meziročně o 7,1 %, celkový předpis smluvního pojistného dosáhl 168,49 miliardy korun. Vyplývá to z předběžných údajů za rok 2023, které podle své metodiky... celý článek

Pro Čechy je víc smysl života než finanční příprava, říká průzkum

12. 12. 2023 | Lucie Weissová

Pro Čechy je víc smysl života než finanční příprava, říká průzkum

Češi by se rádi dožili 93 let – jenže do toho, jak pečují o své zdraví, se to nepromítá. Na dlouhý život nejsou připraveni ani finančně. Vyplývá to z průzkumu NN pojišťovny a penzijní... celý článek

Partners Financial Services