Nová pojištění od AXA a Partners jdou nad standard trhu

PR článek | rubrika: PR Článek | 27. 8. 2012 | 8 komentářů
V poslední době se často objevovaly úvahy o tom, zda namísto využívání investičních pojistných produktů není lepší oddělit pojištění rizik od spoření a investic. Ačkoliv odpověď na tuto otázku není jednoduchá, myšlenka našla odezvu i v chování českých klientů a kombinace čistě rizikového pojištění se samostatným spořicím či investičním produktem je čím dál populárnější.

Tento trend nyní zachytila skupina AXA, která spolu s Partners připravila rizikové životní pojištění Symfonie. AXA a Partners spolupracují již od roku 2007, kdy česká poradenská společnost vznikla. Partners patří mezi důležité distribuční kanály skupiny AXA a společně připravují velmi zajímavé produkty, které dokáží reagovat na změny nálady českých zákazníků. Zdá se, že hřebíček na hlavičku uhodily i nyní.

Symfonie se širokým krytím rizik

Symfonie je rizikové životní pojištění, které ke klasickému krytí a službám přidává další výhody. Sází také na co největší jednoduchost a transparentnost. Díky absenci minimálního pojistného je dostupné pro každého, přitom však lze pojistit celou rodinu (až 8 osob) na jedné smlouvě. Produkt také nabízí až tří stupňový systém slev na pojistném. Například odměna v podobě slevy čeká na věrné klienty bez pojistné události, kteří každý pátý rok zaplatí na pojistném o polovinu méně.

V rámci pojistné ochrany je u Symfonie zajímavé nadstandardně široké pokrytí invalidity a závažných onemocnění. Pojištění invalidity (2., 3. a dokonce i „4. stupně") poskytuje oproti pojištění trvalých následků úrazu plnohodnotný rozsah krytí všech rizik, a vhodně jej tak doplňuje. Kromě finančního plnění v případě pojistné události Symfonie poskytuje i rozsáhlé asistenční služby, což je na českém trhu ojedinělá dodatková služba. Symfonie je vůbec nejlepší na trhu co do počtu krytých diagnóz závažných onemocnění – celkem jich zahrnuje až 51.

Při sjednávání Symfonie vás překvapí jednoduchý dotazník, který kontrastuje se složitými procedurami v českých podmínkách obvyklých. Jak již bylo řečeno, smlouva může být uzavřena až pro osm osob a je možné v ní pokračovat i v případě, že dojde k úmrtí prvního pojištěného. Když přidáme ještě další výhody, které Symfonie přináší, například dvojnásobné plnění při hospitalizaci na JIPce či slevu za kombinaci s jinými produkty od AXA, máme před sebou kandidáta na titul novinka roku 2012 v kategorii rizikových životních pojištění.

Investiční životní pojištění s dvojitým bonusem

I když zájem o oddělení pojištění od spoření roste, stále se najdou klienti, kteří na investiční životní pojištění nezanevřeli. AXA s Partners proto přicházejí i s novým produktem IŽP nazvaným Bonus for Life.

Jedná se o vylepšenou verzi Kumulativ Life, nejprogresivnějšího IŽP z kuchyně AXA životní pojišťovny. Kromě široké nabídky krytí rizik a možnosti investování do fondů AXA i Partners nabízí atraktivní dvojstupňový systém bonusů. Už v „základní verzi“ je Kumulativ Life zajímavé věrnostním bonusem, který klient každoročně získává od čtvrtého roku až do konce pojištění, přičemž každým rokem je vyplácen vyšší bonus. Část investiční i rizikové složky pojistného je touto formou klientovi „vrácena“ připisováním k hodnotě jeho investice. V průběhu 30 let tak například AXA klientovi vyplatí částku téměř pětinásobku jeho ročního pojistného.

Bonus for Life přináší díky spolupráci s poradenskou společností ještě druhý jednorázový „Partners bonus“, který získají klienti, jejichž měsíční pojistné dosahuje alespoň tisíc korun. Bonus se dle výše pojistného progresivně zvyšuje z 1 200 korun až na 9 600 korun (maximální bonus při pojistném 2 000 korun měsíčně a více).

Bonus for Life při tom všem patří mezi nejlevnější produkty ve své kategorii. Poplatky jsou ještě nižší než u Kumulativ Life, který se ve srovnání Produktových listů.cz letos umístil na třetím místě mezi všemi IŽP na českém trhu. Díky kombinaci bonusů, nízké nákladovosti a zajímavých investičních možností tak Bonus for Life útočí na teorie o tom, že je z hlediska zhodnocení vždy výhodnější oddělit pojištění od investic. Je důkazem, že IŽP jako produkt ještě rozhodně nepatří do starého železa.

Pokud se chcete o produktech dozvědět více nebo máte zájem o jejich sjednání, pokračujte prosím na tuto stránku.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+165
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 8 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

2. 9. 2012 10:15, Robin

Pro lidi z oboru (mimo Partners FS) je přeci celkem jasné, že se jedná o možná decentně, ale opravdu decentně učesaný produkt rizikového životního pojištění ActiveLife, který je také novým produktem od AXA.

+20
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

2. 9. 2012 13:46, croco

To nabízí. Stejně jako ostatní zprostředkovatelé. Každá firma v oboru má nějaký "svůj unikátní" produkt. Každá spolupracuje s jinou bankou, s jinou pojišťovnou, pojmenuje to trochu jinak, a pak taky každý ve výsledku tvrdí, že tento produkt za tuto cenu mají o např. 10-20% levnější než konkurence, což je v podstatě pravda, protože konkurence svůj podobný produkt pojmenovala jinak. Otázka ale je, jestli samotná existence předraženější verze produktu u spolupracující pojišťovny má nějaký další význam kromě možnosti srovnání a pocitu klientů "tak teď jsem tu vychytralou pojišťovnu díky panu poradci pěkně přechcal..."

Zobrazit celé vlákno

-1
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (8 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Češi se ochudili o miliardy. Neměli životní pojištění

19. 4. 2024 | Radim Zelený | 3 komentáře

Češi se ochudili o miliardy. Neměli životní pojištění

Úrazy, onemocnění, invalidita či úmrtí – pojistné události, za které loni Češi od pojišťoven dostali bezmála deset miliard korun. Mohlo to ale být mnohem víc. O miliardy Češi přišli,... celý článek

Stárneme. Pojišťovny proto ročně vyplácejí stamiliony navíc

11. 3. 2024 | Radim Zelený

Stárneme. Pojišťovny proto ročně vyplácejí stamiliony navíc

Pojišťovny loni na životním pojištění vyplatily téměř 10 miliard korun. Každý rok se částka vypláceného plnění zvyšuje. „Největší nárůst evidujeme u plnění za vážná onemocnění, invaliditu... celý článek

S věkem přichází kromě zkušeností i stáří. Češi se bojí ztráty soběstačnosti

26. 2. 2024 | Michal Korejs

S věkem přichází kromě zkušeností i stáří. Češi se bojí ztráty soběstačnosti

Život lidí v Česku se prodlužuje. V důchodu tak velmi pravděpodobně strávíme až o 10 let víc než naši prarodiče. Zní to jako pozitivní zpráva. Dlouhověkost ale s sebou přináší i obavy.... celý článek

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

14. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

Trh pojištění v Česku loni stoupl meziročně o 7,1 %, celkový předpis smluvního pojistného dosáhl 168,49 miliardy korun. Vyplývá to z předběžných údajů za rok 2023, které podle své metodiky... celý článek

Pro Čechy je víc smysl života než finanční příprava, říká průzkum

12. 12. 2023 | Lucie Weissová

Pro Čechy je víc smysl života než finanční příprava, říká průzkum

Češi by se rádi dožili 93 let – jenže do toho, jak pečují o své zdraví, se to nepromítá. Na dlouhý život nejsou připraveni ani finančně. Vyplývá to z průzkumu NN pojišťovny a penzijní... celý článek

Partners Financial Services