Sedmero cest k lepším penězům

Tomáš Poděbrad | rubrika: Jak na to | 6. 10. 2010 | 2 komentáře
Sedmero cest k lepším penězům
Vydělat si v ekonomicky nestálé době může být těžké. Pokud však hledáte způsob, jak ze svého zaměstnavatele vymáčknout více, nemusíte ho hned svádět. Stačí jen využít svých předností, jak profesionálních, tak fyzických, a vyšší plat máte zaručen. Nabízíme přehled způsobů, jak se dostat do vyšší platové třídy.

Dbejte na svůj zevnějšek

"Atraktivní lidé jsou většinou vnímáni jako talentovaní, laskaví a inteligentní, což vede k jejich častějšímu povyšovaní," říká Gordon Patzer, autor knihy Vzhled: Proč na něm tolik záleží.

Podle studie zveřejněné na Guildhall University si neatraktivní muž vydělá v průměru o 15 procent méně než jeho krásní kolegové.

Neatraktivní ženy jsou na tom o 4 procentní body lépe než muži ve stejném srovnání, ale rozdíl je stále patrný.

Z průzkumu časopisu Newsweek vyšlo jasně najevo, že na vzhledu záleží i těm méně šťastným. Celých 13 proecent žen a 10 procent mužů by uvítalo plastickou operaci jen proto, aby měli v práci větší úspěch. Ti Amíci.

Zkuste být vyšší

"Výška je podvědomě vnímána jako znak síly a autority," podotýká Patzer. To je sice hezké, ale lidé menšího vzrůstu toho se svou výškou moc nenadělají.

Podle průzkumů to však mají v zaměstnání jasně horší. Lidé s podprůměrnou výškou přicházejí s každými dvěma centimetry o 14 tisíc korun ročně.

Teoreticky si tedy člověk měřící 190 cm vydělá ročně o 56 tisíc více než člověk měřící "pouhých" 182 cm. To je vskutku odvážné tvrzení, ale psycholog Timothy Judge a jeho kolega Daniel M. Cable z University of Florida to mají podložené důkladnou studií.

Nechte si narůst knír

Dobrá, možná to v hlavě nemají v pořádku, ale skupina Američanů z Institutu pro kníry tvrdí, že člověk s plnohodnotným knírem si vydělá v průměru o 8,2 procenta více než člověk s běžným plnovousem a o 4,3 procenta více než dohladka ohelený muž.

O knírech žen se tento odborný institut nezmiňuje. S přihlédnutím k předchozím estetickým požadavkům a zvýhodněním se však ženám spíše kníry nedoporučují.

Franz Josef, "starej Procházka", ten to měl všechno ložené...

Navštěvujte bohoslužby

Chodit do kostela není úplně od věci. Zaprvé ulevíte své duši a pomůžete si od každodenního stresu. A zadruhé rozvinete své sociální sítě.

Podle výzkumů se pravidelným návštěvníkům bohoslužeb zvýší plat o téměř 10 procent. Hlavně díky navázání nových známostí a s tím spojených nových pracovních příležitostí.

Sekularizovaná česká společnost se může začít bouřit. Ale to je také všechno, co se dá proti americké pravdě dělat.

Zbytek článku si přečtete na investicniweb.cz .

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Oblíbená témata

mzda, ohodnocení, plat, zaměstnání

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Podpora v nezaměstnanosti: Kdo si od ledna pohorší

1. 10. 2010 | Petr Kučera | 7 komentářů

Podpora v nezaměstnanosti: Kdo si od ledna pohorší

Výše podpory v nezaměstnanosti a délka jejího čerpání se v zásadě nezmění. Získá ji ale menší počet uchazečů než tomu bylo dosud.

Nezaměstnanost: míst je málo, může to změnit novela zákoníku práce?

8. 9. 2010 | František Mašek | 9 komentářů

Nezaměstnanost: míst je málo, může to změnit novela zákoníku práce?

Vyhlídky na získání práce ve 4. čtvrtletí jsou podle zaměstnavatelů nadále nejisté. Platí to pro jak pro Čechy, tak pro Moravu. Nejlépe na tom mají být podle firmy Manpower Praha a... celý článek

Soudit se o nespravedlivou výpověď se vám může vyplatit

27. 8. 2010 | Petr Kučera | 8 komentářů

Soudit se o nespravedlivou výpověď se vám může vyplatit

Dostali jste výpověď a myslíte si, že na ni zaměstnavatel neměl právo? Nebojte se poradit s advokátem (ne vaším firemním právníkem) a případně se bránit u soudu.

Sedm důvodů, proč nepracovat ve finančnictví

18. 8. 2010 | redakce Peníze.CZ | 4 komentáře

Sedm důvodů, proč nepracovat ve finančnictví

Píšete jeden report za druhým, ale nikdo je ještě nečetl? Už jste unavení z toho, že se vám nedaří prosadit to, na čem pracujete? Pokud byste odpověděli kladně, možná je načase zvážit,... celý článek

Nejbohatší ženy světa: 7 knih a 6 filmů za miliardu dolarů

6. 8. 2009 | Věra Tůmová

Nejbohatší ženy světa: 7 knih a 6 filmů za miliardu dolarů

Světu boháčů dominují sice muži, ale magazín Forbes dokázal vloni napočítat i 99 miliardářek. Jen malá část z nich se ale ke jmění dopracovala vysloveně vlastním úsilím. Tak jako autorka... celý článek

Partners Financial Services