Zdraví zaměstnanců české firmy zatím příliš nezajímá

Eva Sovová | rubrika: Co se děje | 25. 11. 2008 | 4 komentáře
Zdraví zaměstnanců české firmy zatím příliš nezajímá
Do zdraví a lepší výkonnosti zaměstnanců investuje zatím jen 14 procent českých zaměstnavatelů. Dlouhodobá nemocnost je v Česku oproti západní Evropě téměř dvojnásobná. O zdravotních benefitech uvažuje 60 procent českých firem.

České firmy se zatím příliš nezajímají o zdraví svých zaměstnanců. Benefity v podobě nejrůznějších zdravotních balíčků, které mohou zlepšit kondici a výkonnost pracovníků, jsou v českých firmách zatím jen vzácností a investice do zdravé pracovní síly minimální.

Tři nejčastější příčiny pracovní neschopnosti zaměstnanců

  • Problémy pohybového aparátu
  • Rakovina
  • Stres a psychické problémy

Zdroj: Pan-evropský průzkum podnikových zdravotních politik a zaměstnaneckých benefitů 2008, MERCER

Vyplývá to z letošního Panevropského průzkumu zveřejněného společností MERCER, kterého se zúčastnilo přes 800 firem ze 24 zemích. „Česká republika se v porovnání s Evropou absolutně liší v rozsahu programů zdravotní péče o zaměstnance,“ zdůrazňuje průzkum podnikových zdravotnických politik a zaměstnaneckých benefitů.

Zatímco nejoblíbenějším benefitem českých zaměstnanců jsou hlavně stravenky, v západních firmách se snaží motivovat pracovníky mimo jiné také nadstandardní nabídkou zdravotní péče a díky tomu se jim daří snižovat nemocnost zaměstnanců. „V Česku se ročně na dlouhodobé pracovní neschopence ocitá 40 procent nemocných, v západoevropských firmách to je jen 27 procent. Dlouhodobá pracovní neschopnost je v Česku častá hlavně u zaměstnanců s nízkými příjmy, a to díky relativně vysokým státním nemocenským dávkám od prvních dnů nemoci,“ uvádí zpráva.

Ze studie vyplývá, že západoevropským firmám se vyplácí investovat do zdraví zaměstnanců formou nejrůznějších zdravotních balíčků včetně nadstandardní péče a v průběhu krátkodobé nemoci se snaží pracovníkům, kteří jsou pro firmu důležití, propad v příjmech i více kompenzovat.

V Česku většina firem tímto směrem zatím příliš neuvažuje. Při zavádění nových programů a benefitů se čeští zaměstnavatelé, na rozdíl od západoevropských firem, stále zajímají hlavně o to, nakolik poskytnutý benefit pracovní sílu prodraží. „Čeští zaměstnavatelé se tak snaží udržet nízké mzdové náklady a zachovat si konkurenční výhodu nejen v regionu východní Evropy,“ uvádí se v hlavních závěrech průzkumu.

Jak popisuje zpráva, celkem 21 procent českých zaměstnavatelů neposkytuje svým zaměstnancům vůbec žádní zdravotní benefity, více než polovina za ně utratí nejvýše 1 procento z celkového objemu mzdových prostředků a 86 procent firem nejvýše 3 procenta. Jen 14 procent českých firem vydá na zdravotní péči svých zaměstnanců více než 7 procent z objemu mzdových prostředků.

Anketa

Jaké benefity ve prospěch zdraví byste od svého zaměstnavatele přivítali?

Téměř 70 procent českých firem přitom v průzkumu uvedlo, že v posledních třech letech je nemocnost jejich zaměstnanců prakticky stejná. Pokles nemocnosti zaznamenala jen čtvrtina českých podniků. Příčiny pracovní neschopnostia s tím spojené náklady ale sleduje jen třetina českých zaměstnavatelů, a to i přesto, že přístup k údajům má prakticky 80 procent společností. Promluvit si se zaměstnancem po návratu z pracovní neschopnosti a poptat se ho jak se cítí, se snaží v Česku jen čtvrtina firem.

České firmy, které příčiny pracovní neschopnosti analyzují, podle průzkumu uvádějí, že jejich zaměstnanci jsou nejčastěji na nemocenské pro potíže pohybového aparátu, v důsledku rakoviny nebo stresu a psychických problémů. V Česku je přitom běžné, že lidé s vyššími příjmy se snaží co nejdříve vrátit do práce, i když ještě nejsou zdravotně zcela v pořádku. Důvodem je, že si nemohou dovolit tak značný propad v příjmech, na jaký jsou zvyklí.

Zhruba 60 procent českých zaměstnavatelů si ale již uvědomuje, že budou muset zdravotní politiku ve firmě během příštích let přehodnotit. Od ledna 2009, kdy dojde ke změnám v systém výplaty nemocenských dávek, budou mít čeští zaměstnavatelé právo kontrolovat, jak nemocný pracovník dodržuje vycházky a zda nemoc není jen záminkou pro placené volno.

Stará se váš zaměstnavatel nějak o zlepšování vašeho zdravotního stavu? Jaké zdravotní benefity  byste uvítali? Podělte se o názor.

 

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+12
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 4 komentářů

Oblíbená témata

zaměstnanci

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Jak a za kolik se bude marodit od ledna 2009

18. 9. 2008 | Eva Sovová | 6 komentářů

Jak a za kolik se bude marodit od ledna 2009

Od ledna se opět marodí první tři dny zadarmo. Kdo se nebude řádně léčit, nemusí dostat ani korunu. Nemocní s vysokými příjmy budou dostávat víc peněz než dosud, pohorší si lidé s malým... celý článek

Benefity aneb jak si koupit zaměstnance

7. 8. 2008 | Věra Tůmová | 8 komentářů

Benefity aneb jak si koupit zaměstnance

Majestátní výhled z okna, příjemné kanceláře a příspěvek na doktora i to mohou být kritéria pro výběr zaměstnavatele. A nízká nezaměstnanost v Česku umožňuje lidem vybírat si, kde budou... celý článek

Jak se nově zdaňují přilepšení k platu

11. 7. 2008 | Eva Sovová

Jak se nově zdaňují přilepšení k platu

V poskytování zaměstnaneckých benefitů nastaly od ledna změny. Nově se z některých přilepšení musí odvést i platba na sociální a zdravotní pojištění. Proto nakladatelství ASPI přišlo... celý článek

Výhody a nevýhody životního pojištění od zaměstnavatele

22. 5. 2008 | Věra Tůmová | 9 komentářů

Výhody a nevýhody životního pojištění od zaměstnavatele

Čím dál více firem svým zaměstnancům přispívá na penzijní připojištění nebo investiční životní pojištění. Bez těchto příspěvků by si mnoho lidí tyto produkty často nepořídilo. Proto... celý článek

Když se za oběd platí kartou zaměstnavatele

21. 5. 2008 | Věra Tůmová | 3 komentáře

Když se za oběd platí kartou zaměstnavatele

V zahraničí je poměrně obvyklé, že někteří zaměstnanci platí služební výdaje firemní platební nebo kreditní kartou. Tuzemské firmy si na tento platební nástroj teprve zvykají. Zatím... celý článek

Partners Financial Services