Konec roku se blíží. Musíte si vybrat dovolenou?

Monika Veselíková | rubrika: Jak na to | 8. 12. 2016 | 8 komentářů
Čtyři týdny dovolené za rok. Pro jednoho málo, pro druhého moc. Co dělat, když nestihnete dovolenou vyčerpat? Poradíme.
Konec roku se blíží. Musíte si vybrat dovolenou?

Na dovolenou – minimálně čtyři týdny ročně – má ze zákona nárok každý zaměstnanec, jehož pracovní poměr se zaměstnavatelem trvá alespoň rok a odpracoval z něj nejméně šedesát dní. Trochu jiná pravidla pak platí pro státní zaměstnance, učitele, ale i zaměstnance pracující v nerovnoměrně rozvržených směnách, nebo toho, kdo je v zaměstnání jen krátce. Podrobnosti najdete v našem starším článku:

Dobu čerpání dovolené si přitom zaměstnanec (alespoň podle zákoníku práce) neurčuje sám. Termín dovolené mu musí stanovit zaměstnavatel. Dovolenou by vám měl šéf naplánovat tak, abyste si ji vybrali během kalendářního roku, za který vám náleží. Správně by vám ji měl (i když se dohodnete) podle zákona nařídit, a to písemně a nejmíň dvě neděle předem.

Propojeno!

Čtyři týdny dovolené se můžou zdát jako krátká doba. V praxi má ale řada zaměstnanců problém je vyčerpat. Proč tedy odboráři chtějí pro všechny ještě týden navíc?

Odbory: Chceme pět týdnů dovolené pro všechny

Nevybraná dovolená nezaniká

Dovolenou vám je zaměstnavatel povinen nařídit tak, abyste ji vyčerpali v tom roce, ve kterém vám na ni vznikl nárok. V praxi se ale běžně stává, že nějaký ten den (nebo i týden) na konci roku zbude, jenže vybrat si ho už z nejrůznějších důvodů není kdy. 

Pak se dovolená převádí do příštího roku. Kdybychom ale o zákoníku práce mohli mluvit jako o člověku, řekli bychom, že takové převádění nevidí rád. Jednoznačně preferované je, aby se dovolená konala v roce, ke kterému patří. Důvody, které uvádí jako relevantní k tomu, aby se dovolená nevyčerpala a převedla do dalšího roku, jsou pro něj v zásadě dva.

První z nich je ten, že si můžete zbývající dovolenou převést na další kalendářní rok kvůli tomu, že letos vám v jejím čerpání zabránila:

Vedle toho ale zákoník práce počítá i s tím, že nějaké překážky, doslova naléhavé provozní důvody, kvůli kterým si dovolenou vybrat nestihnete, můžou vzniknout také na straně zaměstnavatele. Co ale jsou ty naléhavé provozní důvody, to zákon nijak nevymezuje. V praxi tak může jít například o situaci, kdy je vás v práci zapotřebí pro dokončení důležité zakázky, nebo vlastně téměř cokoli...

Dovolte, spočítáme dovolenou

Náhrada mzdy

Čerpání dovolené mimo jiné znamená, že za dny volna dostanete náhradu mzdy. Kolik to dělá, si snadno spočtete na naší kalkulačce. Stejně tak počty ulehčíme tomu, kdo pracuje v nerovnoměrně rozvržených směnách nebo potřebuje vypočítat poměrnou část dovolené.

Náhrada mzdy za dovolenou

Výpočet poměrné části dovolené

Dovolená při nerovnoměrně rozložené pracovní době

Srovnejte cestovní pojištění

Jedete na dovolenou?

Nemusíte na sobě šetřit, a přesto můžete ušetřit. Srovnáme cestovní pojištění, aby skákalo, jak budete pískat. A když budete chtít, můžete si ho u nás i objednat. Stačí říct, jakým způsobem byste ho nejraději kupovali, jestli ho chcete nakoupit přes počítač, probrat s přítelem na telefonu, nebo si pro něj chcete dojít osobně.

Dokdy převedenou dovolenou vybrat

Odloženou dovolenou byste pak měli vyčerpat nejpozději do konce následujícího kalendářního roku. Jednoduše řečeno zbytky z roku 2016 je potřeba vybrat do konce roku 2017. Kdy konkrétně budete převedené dny čerpat, by měl opět stanovit zaměstnavatel, a to nejpozději do posledního června. Pokud lhůtu prošvihne, budete smět o termínu dovolené rozhodnout sami. I tak ale musíte datum jejího čerpání oznámit zaměstnavateli písemně a aspoň čtrnáct dní předem.

Existuje ale ještě jedna výjimka z pravidla. Platí pro ty, kteří nestihnou dovolenou z roku 2016 vyčerpat ani do konce roku 2017 z důvodu dočasné pracovní neschopnosti nebo protože byli na mateřské či rodičovské dovolené. V takovém případě má zaměstnavatel povinnost naplánovat jim volno, jakmile tyto překážky v práci skončí.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+10
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 8 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

8. 12. 2016 13:54, Hunter

Dovolená musí vždycky nakonec skončit vybráním, převedením nebo proplacením, nejpozději ke konci pracovního poměru.

Zákoník práce neumožňuje žádné "odebrání/propadnutí dovolené bez náhrady" a to dokonce ani kdyby si to zaměstnanec přál.

+3
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (8 komentářů) příspěvků.

Oblíbená témata

dovolená

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Odboráři chtějí pět týdnů dovolené pro všechny. Nedokážeme vyčerpat ani čtyři

5. 10. 2016 | Tereza Mynářová | 4 komentáře

Odboráři chtějí pět týdnů dovolené pro všechny. Nedokážeme vyčerpat ani čtyři

Prodlužte zákonnou délku dovolené týden, prosazují odboráři. Firmám to prý neublíží a zaměstnanci „doženou“ kolegy ze státního sektoru. Svaz průmyslu a dopravy ale varuje, že některé... celý článek

Když vás šéf odvolá z dovolené, musí to zaplatit

14. 8. 2016 | Alice Stejskalová

Když vás šéf odvolá z dovolené, musí to zaplatit

Firma může na poslední chvíli zrušit zaměstnancovu dovolenou, ba dokonce ho z ní odvolat, když už probíhá. Pokud se to stane, měl by zaměstnanec požadovat proplacení všech nákladů.

Když dovolenou zkazí nemoc nebo úraz. Pět dobrých rad

19. 7. 2016 | Monika Veselíková | 1 komentář

Když dovolenou zkazí nemoc nebo úraz. Pět dobrých rad

Na dovolenou každoročně odjíždíme odpočinout si od stresu a načerpat nové síly. Letní pohoda ale může rychle skončit, pokud se za hranicemi dostaví zdravotní komplikace. Jak postupovat... celý článek

Dovolená: Na co máte nárok a o čem rozhoduje šéf

11. 7. 2016 | Petra Dlouhá

Dovolená: Na co máte nárok a o čem rozhoduje šéf

Smíte si určit termín dovolené sami? Na jak dlouhý odpočinek máte nárok? Jaká jsou pravidla převádění dovolené do dalšího roku? Co když pracujete na zkrácený úvazek, v nerovnoměrně... celý článek

Partners Financial Services