Outsourcing – peklo, nebo ráj? Co si o tom myslíte?

Protože optimalizovat se prostě musí… Jenže všechno má svou cenu.
Outsourcing – peklo, nebo ráj? Co si o tom myslíte?

Outsourcing. Každý, kdo dnes pracuje ve větší firmě, která jednoho dne zjistila, že je zkrátka příliš velká na to, aby všechno řešila vlastními silami, tohle kouzelné slovíčko zná. A řada z těch, kteří se s ním dostali do křížku, bitvu prohrála a skončila na dlažbě. Optimalizovat se přece musí. Jenže je to s tou optimalizací skutečně pravda? Není najímání externích firem jen přesouvání cifer z kolonky „náklady na zaměstnance“ do kolonky „pomalejší, nefungující, ale externí, tím pádem snadno vyhoditelné“ – takže všechno ve finále stojí ještě víc, jen šéfové mají více času na golf, protože místo nich prudí jiní? A když je potřeba říznout, tak se jednoduše řízne. Odbory ať se vzteknou…

Slovníček

Outsourcing: využití zdrojů vně vlastní firmy. Nechcete brát uklízečku na plný úvazek, ba ani na poloviční, protože takový nepořádek zase nenaděláte? Najmete uklízecí firmu. Nechcete platit celý měsíc účetní, protože je pro ni práce na pár dní v týdnu? Najmete účetní firmu. U vyššího managementu se metoda nepoužívá.

Optimalizace: znejlepšování (přes angličtinu z latinského optimus – nejlepší). Jinými slovy hra na škatulata, uspokojující neutuchající potřebu managementu vykazovat činnost. Probíhá podle hesla I cesta může být cíl: důležitější je směřovat k budoucímu odznaku nejlepších než to, jestli jste teď aspoň přijatelně dobří.

Tiketovací systém: nástěnka externí firmy, kam outsourcující společnosti špendlí svoje požadavky. Externí firma na ně zase odpovídá svými vzkazy, jejichž obsah se pohybuje zhruba na škále od Přečtěte simanuál až po Jedná se o závažný problém, jehož řešení si vyžádá zvlášť mnoho času a/nebo peníze navíc.

Optimalizovat chce i mladoboleslavská Škodovka. Přesněji chce být HPO! Že nevíte, co to znamená? Ne, není to zkratka nového motivačního programu Hákuju Přes Oběd. HPO označuje High Performance Organisation – tedy Vysoce Výkonnou Firmu. Tou se chce největší česká automobilka stát tím, že outsourcuje některá pracovní místa externím firmám a „zajistí efektivnější chod celé automobilky. Jak napsal server iDnes, HPO by se mohlo týkat až osmi stovek zaměstnanců z 24 tisíc, které Škodovka zaměstnává. Škodovákům se nápad nelíbí. A to i přes to, že by stávající zaměstnanci měli do outsourcingových firem přejít, a o místo tak – zatím – nepřijdou. Proč zatím? Jakmile se v odůvodnění automobilky, proč do toho jít, objeví floskulky jako pružnější reakce, zajištění konkurenceschopnosti nebo přežití podniku, jistého není vůbec nic.

Jenže outsourcing je zkrátka v módě… Časy, kdy jediná outsourcovaná paní ve firmách byla uklízečka, jsou nenávratně pryč. Marketing se spoléhá na externí marketingové agentury, účetní oddělení outsourcuje účetnictví specializované účetní firmě, ajťáci ve firmách zase koordinují externí ajťáky z dodavatelské firmy, outsourcují se call-centra, pokladní i celé výrobní linky. Na první pohled to dává smysl, proč se nespolehnout na odborníky, kteří svému řemeslu rozumějí, makají za tři, a tak snížit vlastní stavy, ušetřit a mít čas na to opravdu důležité. Jenže jsou tu i jenže…

Partner rubriky

Partnerem rubriky Co si o tom myslíte? je nakladatelství Grada. Z jeho nabídky by vás mohlo zaujmout třeba...

Hana Marková: Daňové zákony 2015 

Nejprodávanější daňová publikace v ČR! Získejte úplná znění všech daňových zákonů ve znění k 1. 1. 2015. Díky doprovodným komentářům vám bude publikace také významnou pomůckou pro sledování změn. Novelizovaný text vyznačen odlišným typem písma! Včetně všech čísel zákonů!

Jistoty

Z pohledu zaměstnanců první jenže naznačil už odstavec o české automobilce: „Jsem zaměstnanec Škodovky“ a „pracuju pro firmu, kterou si najala Škodovka, aby pro ně makala“. V jakém zaměstnání se budete cítit bezpečněji, budete mít jakousi jistotu, že vás ze dne na den nevyhodí? Vztahy na pracovišti, benefity velké silné firmy, strach o ztrátu dobré pověsti, odbory. To všechno velké zaměstnavatele nutí přemýšlet. Hlavní devizou firem specializujících se na outsourcing je flexibilita.

Mzda

Outsourcingové firmy dokážou ušetřit tím, že plně vytěžují své zaměstnance. Nepřicházejí faktury od Fordu, budeš makat v účetnictví pro Škodovku a pak třeba pro Fiat. Díky optimalizaci – méně lidí zvládne více práce pro více klientů – by mělo na konci měsíce zbýt víc peněz na platy, jenže opak je pravdou. Konkurence je obrovská a velmi často rozhoduje cena. Proto se musí dolů i s platy.

Rychlost odvedené práce

Zadejte prosím požadavek do našeho systému, jakmile budeme mít volné kapacity, váš problém vyřešíme. Tady teprve začíná peklo na zemi. U jednoduchých prací jako je úklid, dodávka brigádníků na doplňování zboží do regálů nebo ostraha, je spoléhání na externí firmy logické. U marketingu, IT a všech ostatních odvětví, kde je nutné znát klienta a jeho potřeby a komunikovat s ním, jsou tiketovací systémy neuvěřitelným žroutem času. Co byste normálně vyřídili během jedné cesty ke kolegovi, trvá dva dny. Proces je proces. A když po 48 hodinách zjistíte, že váš požadavek byl sice odbaven, jenže úplně jinak, než jste si představovali, a celé kolečko vás čeká znovu… K nezaplacení! Nejste spokojeni? Pak si objednejte naši prémiovou službu za čtyřnásobek ceny s garancí odezvy do jedné hodiny.

Za dobré slovo knížku

Posledně jsme v rubrice Co si o tom myslíte? zakopli o povinnou maturitu z matematiky.

Knížku za příspěvek v debatě, který nás nejvíc oslovil, bychom chtěli poslat Pavlovi. Za toto:

Matematika se nebifluje, matematika se chápe. (...) Matematika není nic jiného než důkladné domýšlení následků jednoduchých faktů. A kdo to zvládne, ten pak dokáže domyslet třeba i to, co se stane, když podepíše úvěrovou smlouvu a pak neplatí. Ale bez oné zkušenosti s odvozováním důsledků z příčin skončí v rukou exekutora.

Kvalita

Na předchozí jenže můžeme plynule navázat kvalitou odvedené práce. Máte v týmu zaměstnance, kterého práce baví, má rád firmu, ve které pracuje, zná ji, a pak ho jednoho dne vyměníte za někoho, kdo řeší problémy pěti klientů najednou a ti ho všichni prudí, kdy už to bude… Kdo lépe pochopí, co chcete, a svou práci neodflákne?

Negativ je nakonec poměrně hodně. Na počet určitě víc než pozitiv. Jenže ve finále jde zas a znovu jen o peníze. Pokud outsourcing ušetří, je to pro management a akcionáře nejsilnější argument. Na druhou stranu na trhu najdete už řadu firem, které se spálily, a dnes opět hledají zaměstnance na zrušené pozice, protože zjistily, že se jim nakonec vyplatí zaplatit víc za vlastní lidi. Trend je ale stále spíš opačný. Vlastně ještě můžeme být rádi, že se u nás nemluví anglicky. V Indii totiž anglicky mluví kdekdo a vzdálenost v mnoha službách dávno nehraje roli…

Co si o outsourcingu myslíte vy? Je to benefit nebo cesta do pekel? Zažili jste pohled z obou stran? Podělte se s námi o své zážitky.

Na vaše názory, postřehy a zkušenosti se těšíme v diskuzi. Jednoho z vás odměníme knížkou, tak nám určitě nechte mailový kontakt. V tomto případě doporučujeme spíš ten domácí než firemní.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+40
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 15 komentářů

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Diskuze

9. 2. 2015 7:53 | Pavel

Někdy to je až směšné. Dělal jsem ve firmě, která se chlubila tím, že zpracovává mzdy desítkám tisíc firem ve více než 160 zemích. A kdo myslíte, že počítal mzdu mě? Samozřejmě, výpočet vlastních mezd ta firma outsourcovala.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 2. 2015 12:45

omlouvám se "my" samozřejmě - to ty emoce :o((
Dělám tu 21 let a všechna moje snaha mít vše ok vezme za své....
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 2. 2015 12:44 | Markéta

U nás je to ještě vtipnější. Při obratu třičtvrtě miliardy jsme v účtárně dvě a to děláme ještě práci okolo. Předají účto do ciziny a mi tu budeme sedět a kontrolovat po nich. Takže úspora žádná - spíš to vidím, že to bude časově náročnější a budeme potřebovat posilu.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 2. 2015 12:30 | BOPO

A o tom to je. Nikdo nechce makat, všichni chtějí být šéfové. Tak se holt ty místa pro kamarády vymyslí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 1. 2015 23:48 | Karel

Ano, o peníze jde v neposlední řadě, takže v první.
Ale je to hlavně o fondech, do kterých musí zaměstnavatel přispívat, když má regulérní zaměstnance. Když má najaté agenturní pracovníky, má nižší mzdové náklady a do všech fondů přispívá méně. Najaté firmy zaměstnancům platí méně, takže také méně přispívají do fondů. Výsledkem je např. ochuzení zdrojů pro výplatu důchodů a pod. Švarc systém je sice zakázán, ale asi to platí jen pro někoho.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 1. 2015 21:49 | Technik

Že se nabere externě uklízečka je celkem pochopitelné. Ne že bych si jich jako lidí nevážil, ale když udělají chybu, je maximálně špinavý hajzlík. Ale když čtu, že si chce Škodovka nechat dělat externě vývoj, aspoň částečně, a prý na tom ušetřit, tak se musim smát. Jako konstruktér v poměrně velké firmě vím, jak to dopadá. Na začátku spousta keců, nadšení manažerů a "manažerů", na konci nedodělek, ohrožení sériové výroby a nutnost aby vše předělal a dokončil někdo interní. Nějakej ten pátek to už dělám a podle toho, co se dozvídám na konferencích a školeních je to všude stejné. V automobilkách se sice dává externě dost vývoje velkým firmám, jako Johnson control atp, jenže ti zase nejsou levní a na vše je spousta času. Nemluvě o vyšším riziku toho, že se vynese ven knowhow. Posílat si modely a sestavy s nějakým externistou? To už rovnou můžete nahrát na ulož.to...

Ale ať dělají jak myslí, nakonec si to musejí obhájit především oni sami.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 1. 2015 16:03 | Jarda

Podle mých zkušeností slouží outsourcing v našich poměrech k tunelování státních podniků a obecních pokladen.

Znám případ, kdy město vyhodilo zkušeného právníka a místo něj přijalo jiného. Vyhozený se bránil soudní cestou. Zatímco on se bránil sám, město si muselo najmout právníka, protože ten nový byl neschopný. Ovšem ani outsourcing v tomto případě nepomohl, jenom zvýšil náklady města na soudní výdaje o palmáre.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 1. 2015 14:39 | Jarda

Outsourcing je už dávno odpískaná záležitost, hitem byl tak před 15 lety. Nechápu, že se tím dnes ještě někdo může zabývat. Z principu nemůže být nikdy levnější nežli vlastní zaměstnanci, ledaže by vedení neumělo vést. Zažil jsem takovouto ze zahraničí nařízený akci, u níž bylo od začátku zjevné, že nebude výhodná. Nikomu to ale nevadilo, úspory na lidech se vykázaly, a outsourcing zaplatil z jiné škatulky.
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 1. 2015 14:32 | lajos

...jo a jen tak mimochodem, jednotkove naklady na jednoho inda, filipince atd. uz davno nevychazeji tak dobre, jako treba pred 10 lety. To, ze tomu chudakovi kdesi v jihovychodni asii plati 300USD/ mesic neznamena, ze si strejdove v americe nefakturuji 100x tolik

a ve finale to vypada tak, ze kazdyho 1/2 roku ( v lepsim pripade) nekomu vysvetlujete to same, stoji vas to stejne, nebo vic, nez kdybyste meli kmenovyho zamestnance, ale ten by na rozdil od cloveka z asie neposkozoval vazby leta budovane pristupem manika zvykleho pracovat u beziciho pasu. ale kdo chce kam, pomozme mu tam...!
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 1. 2015 14:16 | lajos

shared service sentres - kapitola sama pro sebe! lokalne se udela 95% prace a 5% prace, kus toho, kus onoho se dela v SSC a to se hleda co by se tam asi tak delat mohlo. pak se to prezentuje, jako kdyby praci odvadela SSC, protoze oni umeji delat tabulky s ruznymi barevnymi okynky ktere porovnavaji neporovnatelne, meri ruzne KPI a podobne zhovadilosti, ktere se nedaji globalne aplikovat, protoze kazdy trh ma svoje specifika.
pak poradaji miliony konferenci na kterych lide bez finalni zodpovednosti za urcitou agendu melou naucene, tisickrat odrikane zvasty a zviditelnuji se ve snaze dostat se na vysnenou zidli.

Fuck this shit!
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 1. 2015 12:13 | Ivan

Outsourcing ve firmách, jako je Škodovka není nic nového. Jde hlavně o maximalizaci zisků. Snížit bezdůvodně plat zaměstnanci nemusí být ve velkých firmách jednoduché. U externí firmy bez ochrany odborů mám jako zákazník daleko větší prostor. Stačí mít kupříkladu připraveny vnitřní podnikové technické normy a různé předpisy, které sám nemusím interně nedodržovat.
Předpisy je dobré předložit před placením po předání hotového díla, tedy ne před podpisem smlouvy, aby si externista mohl udělat řádnou kalkulaci nákladů. Tím velmi účinně snížím náklady.
Současně mi zmizí výdaje, jako jsou třeba daně ze superhrubé mzdy pracovníků.
Nástrojem, optimalizujícím cashflow je pak zpožděné proplacení faktur, což u vyplácení mezd pracovníkům dost dobře nejde. Outsourcing může mít smysl u speciálních, většinou jednorázových prací. Pokud ale poroste, můžeme nejspíš v budoucnu očekávat růst nezaměstnanosti.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 1. 2015 11:19 | Marcela

Věřím vám, pro firmu to je asi výhodné,nikoliv pro lidi.To samé jako když zaměstnávají firmy lidi přes agentury.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 1. 2015 11:16 | Marcela

Tohle udělal ČEZ již dávno,lidi sice nepřišli o práci, převzali je jiné firmy ,strážné, uklízečky, údržbu,atd.... a zůstali jen kanceláře a i tam účetní již nezpracováli mzdy,ale dávali pouze podklady učetní firmě...atd a pak zbylo jen vedení a zaměstnanci zajišťující směnný provoz.Lidé sice nepřišli o práci ,ale přišli o veškeré výhody ,které doposud u svého zaměstnavatele měli a také dostali nižší mzdy.Museli živit další vedení firem ,které je převzali.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 1. 2015 10:46 | jezevec

každá normální a zdravá firma na zaměstnancích vydělává. nebylo by přece soudné vytvářet pracovní místa proto, aby firma generovala náklady. takže outsourcing je především přiznáním, že management není schopen ze zaměstnanců zajistit relevantní výtěžnost. což může mít tři důvody:
1) nepravidelné požadavky na práci, případně práce není tolik aby uživila celé pracovní místo - typickým příkladem je například úklid jednou za týden
2) vysoce specializované práce (advokát, účetní) kde širší rozhled dodavatele a případně i zastupitelnost jeho zaměstnaneckého kmene je výhodou - nebo práce s vysokým nákladem na pořízení pracovního místa (například asi nemá smysl si na transport v objemu hodiny denně pořizovat vlastní kamion).
3) management jsou blbci neschopní zorganizovat práci.

zatímco v prvních dvou případech může outsourcing ušetřit, třetí verze je cesta do pekel. jakmile se na zaměstnance začne pohlížet jako na náklad, nikoliv jako na zdroj příjmu - je to začátek konce.
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 1. 2015 10:34 | D

U nás se outsourcoval úklid spolehlivé úklidové firmě a vydělali jsme na tom. Neřešíme odvody, nemoc, dovolené, výpovědi, pojištění zaměstnance. Dostaneme jen fakturu, zaplatíme a máme vždy dobře uklizeno. Když uklízečka uklízí špatně, tak nám dá firma jinou, ale zkuste dneska vyhodit špatného zaměstnance. Jinde to ale zase dobře nefunguje, třeba roznáška novin také přes agenturu fungovala jen občas a pořád si nějaký zákazník stěžoval či službu rovnou vypověděl.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazeno všech 15 komentářů

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Podpora v nezaměstnanosti 2015. Kolik vám dají. A lze si přilepšit?

29. 1. 2015 | Petra Dlouhá | 54 komentářů

Podpora v nezaměstnanosti 2015. Kolik vám dají. A lze si přilepšit?

Přišli jste o práci? Stát vás na holičkách nenechá. Alespoň ne všechny, ne zcela. Přečtěte si, za jakých podmínek v roce 2015 dostanete podporu v nezaměstnanosti a v jaké výši. Dozvíte... celý článek

Kalkulačka čisté mzdy 2015: Kolik dostanete a kolik vám vezmou

19. 1. 2015 | Petra Dlouhá | 19 komentářů

Kalkulačka čisté mzdy 2015: Kolik dostanete a kolik vám vezmou

Naše mzdová kalkulačka pro rok 2015 přehledně a jednoduše propočte čistou, hrubou i superhrubou mzdu. Dozvíte se z ní, kolik vám každý měsíc vezme z platu stát, kolik jde na zdravotní... celý článek

Ivo Toman: Největší brzda je bordel v hlavě

18. 10. 2014 | Ondřej Tůma | 10 komentářů

Ivo Toman: Největší brzda je bordel v hlavě

Kudy vede cesta ke štěstí a k úspěchu? „Bez vnitřní motivace to nejde. Potřebujeme motor, který nás neustále žene vpřed. Důležité je ale najít i rovnováhu, ta je ke štěstí taky třeba,“... celý článek

Jak přežít (v) zaměstnání: Výpověď. Mávejte rukama, poletíte!

21. 1. 2014 | Jiří Lojda | 9 komentářů

Jak přežít (v) zaměstnání: Výpověď. Mávejte rukama, poletíte!

V předchozích dílech našeho nového seriálu jsme mluvili o případech, kdy se zaměstnanec rozhodne, že mu bez stávající práce bude líp. Bohužel existují na světě také případy opačné:... celý článek

Deset procent nezaměstnaných: kreativní destrukce se teprve rozjíždí

15. 2. 2013 | Michal Kašpárek | 14 komentářů

Deset procent nezaměstnaných: kreativní destrukce se teprve rozjíždí

Přede dveřmi stojí drsná dekáda a nová metodika výpočtu nezaměstnanosti ji neodežene.

Partners Financial Services