Další servis pro čtenáře Peníze.cz: nabídky zaměstnání z úřadů práce

redakce Peníze.CZ | rubrika: Jak na to | 20. 6. 2011 | 1 komentář
Další servis pro čtenáře Peníze.cz: nabídky zaměstnání z úřadů práce
Na Peníze.cz najdete nejen informace o financích, ale i z oblastí, které s nimi souvisí volněji. Na první pohled. Na druhý asi uznáte, že taková informace z obchodního rejstříku není o nic míň cenná než dnešní kurz eura. Ani nabídky práce nenapovědí, jak pečovat o své peníze. Jenže bez práce by jaksi nebylo o co pečovat.

Návštěvníci našeho serveru dobře vědí, že mohou počítat s jistým informačním komfortem. Na Peníze.cz hledají čerstvé informace přímo z oblasti financí – kurzy měn, akciové indexy, ceny komodit, zprávy z podílových fondů, užitečné kalkulačky a další a další. Pak je tu ale neméně rozsáhlá a se stejnou pravidelností aktualizovaná databáze informací, které s financemi, investováním nebo sestavováním rodinného rozpočtu souvisejí jen volně. Tedy na první pohled.

Opravdu podstatné věci a podružnosti

Propojky

v obchodním rejstříku na Peníze.cz

Z veřejných databází se dá ledacos vyčíst. Jenže než z jednotlivých dat sestavíte vyčerpávající informaci, pěkně se naběháte. Databáze totiž nejsou propojené.

Na Peníze.cz šetříme nejen vaše peníze, ale i váš čas. Propojujeme a hledáme zkratky. Propojili jsme tedy v obchodním rejstříku jednotlivé záznamy. Pokud v něm najdete firmu, jejímž společníkem je třeba pan Zkažený, můžete si jednoduše kliknout na jméno pana Zkaženého a zjistit tak všechny další firmy, které jsou s jeho jménem spojené.

Podobně jsme propojili obchodní rejstřík s nabídkami práce: našli jste firmu, kterou vede pan Schopný, se kterým byste rádi pracovali? Jeden klik a vidíte volná místa, jež firma inzeruje na úřadě práce.

Příjemnou vlastností obchodního rejstříku na Peníze.cz je i zobrazení sídla hledané firmy na mapě.

Trošku to připomíná starý vtip o rozdělení rolí v rodině – manžel se kasá, že on má na hlavní slovo v těch opravdu podstatných věcech a jeho žena se stará o ty méně podstatné, podružné záležitosti... Takže on rozhoduje o tom, jak se rodina postaví k porušování lidských práv v Číně, kdežto manželka rozhoduje o tom, co se kdy koupí a kam se pojede na dovolenou.

Podobně jsou pohyby na americké burze či vývoj kurzu koruny k euru pro svět financí opravdu podstatné..., ale pro svět vašich financí je ve skutečnosti možná o něco podstatnější, kdo sedí ve vedení firmy, se kterou se chystáte dělat byznys. Protože když svěříte svoje koruny gaunerovi, vám z nich nakonec zůstane tatáž nula, ať už si za ně gauner nakoupí eur víc, nebo míň.

Kompletní a aktuální databáze volných pracovních míst

Novinku v informačním servisu, který pro vás Peníze.cz chystají, je kompletní databáze nabídek zaměstnání z českých úřadů práce. Je krásné starat se o peníze. Je slastný pocit rozvažovat, zda budu spořit, nebo všechno rozfofruju v šantánu. Koupím si akcii ČEZu, nebo šupinku zlata

Jenomže aby člověk mohl rozmýšlet, jak se starat o peníze a co s nimi provést, nejdřív ty peníze musí někde vydělat.

Hledáte pracovní místo? Na Peníze.cz najdete komplexní a pravidelně aktualizovanou nabídku pracovních pozic, které nabízejí úřady práce v České republice. Můžete vyhledávat podle pracovních oborů, ale také podle okresů či přímo obcí – a samozřejmě obě možnosti kombinovat.

Chcete být zákonodárcem?

Upozorňujeme ovšem čtenáře, že kategorie, do kterých jsou pracovní pozice roztříděny, přebíráme od úřadů práce. Vězte, že my se domníváme, že zaplňování prázdných židlí zákonodárců se děje jinak než vyvěšením nabídky na úřadu práce a konkurzem. Stále ještě trochu věříme ve svobodné volby. Ale samozřejmě můžete pravidelně nahlížet do sekce Zákonodárci, nejvyšší státní úředníci a nejvyšší představitelé společností, jestli se náhodou nehledá prezident, senátor nebo poslanec. Placené je to pěkně a my jsme si jistí, že naši čtenáři o státním hospodaření něco vědí. Možná víc než leckterý zákonodárce, který teď sedí ve Sněmovně.

Rejstřík poskytovatelů sociálních služeb

Co najdete v našem rejstříku poskytovatelů sociálních služeb, napovídá už jeho název. Jde o kompletní seznam institucí i jednotlivců, kteří nabízejí takzvané sociální služby. Rozpětí je tedy veliké: od občasného předčítání nevidomým až po celodenní doživotní péči v hospicu.

Pro příklad: sháníte například v Brně pečovatele či pečovatelku, která bude přes den, když jste v práci, dohlížet na vaši starou babičku, upoutanou na lůžko. Zadáte si tedy Jihomoravský kraj, okres Brno-město, kategorii pečovatelské služby, poskytované terénně, a to pro seniory...

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Rejstřík poskytovatelů sociálních služeb na Peníze.cz

6. 6. 2011 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Rejstřík poskytovatelů sociálních služeb na Peníze.cz

Domov pro seniory, kontaktní centrum, krizová pomoc, pečovatelská služba, hospic, denní stacionář, pomoc obětem trestných činů, odborné sociální poradenství, chráněné bydlení a další... celý článek

Novinka na Peníze.cz: obchodní rejstřík – víte kdo, víte kde a s kým!

4. 5. 2011 | redakce Peníze.CZ | 8 komentářů

Novinka na Peníze.cz: obchodní rejstřík – víte kdo, víte kde a s kým!

Dočetli jste článek o nekalých praktikách firmy z vašeho města. Jak to, že jí to prochází? Snadno! Majitel má podíl v jiné firmě, jejíž spolumajitelé podnikají i v jiné společnosti... celý článek

Vychytávky pro vaše webovky: vždy aktuální kurzy měn, ceny benzínu a nafty či ceny akcií

12. 4. 2011 | redakce Peníze.CZ

Vychytávky pro vaše webovky: vždy aktuální kurzy měn, ceny benzínu a nafty či ceny akcií

Máte web? Blogujete? Možná by se vám mohl hodit některý z widgetů, které pro vás připravil tým serveru Peníze.cz.

Partners Financial Services