Chcete spoření na penzi se zajímavým výnosem, ale nechcete přijít o Garanci?

PR článek | rubrika: PR Článek | 11. 3. 2013
Společnost Conseq nabízí, kromě pěti penzijních fondů, také spořicí program Zenit s možností volby spořicí strategie s Garancí. Ta i při možnosti zajímavého výnosu klientům zajistí, že na jejich účtu bude minimálně tolik prostředků, kolik vložili.
Chcete spoření na penzi se zajímavým výnosem, ale nechcete přijít o Garanci?

Program Zenit od společnosti Conseq kombinuje několik fondů s různým investičním zaměřením při dostatečném rozložení rizika. Nabízí tři základní asistované strategie – konzervativní, vyváženou a dynamickou a také možnost zvolit si Garanci.

Zenit se spořicí strategií s Garancí přináší řešení klientům, kteří sice chtějí získat zajímavější výnos a jsou pro to ochotni akceptovat kolísající hodnotu svých úspor v čase, ale pro finální okamžik čerpání peněz chtějí mít jistotu a písemný závazek, že na jejich účtu bude minimálně tolik prostředků, kolik vložili. Garanci si klient může zvolit ke spořicímu programu za podmínky, že doba programu je alespoň 10 let a výše měsíčního příspěvku minimálně 500 Kč.

Tím, že garance není průběžná, ale pouze k cílovému datu, dává i tato strategie při delším než desetiletém horizontu dostatek potenciálu pro výrazně vyšší výnos než zcela konzervativní strategie transformovaných fondů s garancí nezáporného výsledku v každém jednotlivém kalendářním roce.

Zenit poskytuje klientovi stejnou garanci – dostane na konci minimálně to, co nastřádal, a také státní příspěvek. Zároveň však respektuje jeho investiční horizont a dává mu šanci na mnohem vyšší výnos. A ten je zejména na dlouhém horizontu velmi důležitý.

Posuďte sami

Při úložce 1000 Kč měsíčně (a odpovídajícím státním příspěvku 230 Kč) bude hodnota penzijního účtu za 30 let při zhodnocení 2 % ročně 604 000 Kč, zatímco při výnosu 5 % ročně to bude rovný milion Kč. Zatímco v prvním případě to znamená čerpat rentu 5000 Kč měsíčně po dobu 11 let, ve druhém případě je to 20 let!

Pojištění

Penzijní spoření Zenit nabízí jako doplňkový produkt také možnost pojistit se na zproštění od placení pro případ invalidity, případně i pro riziko smrti. Zejména pojištění invalidity je velmi důležité. V případě, že klient nemá příjmy na zaplacení penzijního spoření, tak nejenže si nevytváří rezervu na stáří, ale přichází také o příležitost státního příspěvku. Právě doplňkové pojištění, jehož poskytovatelem je ČPP, toto riziko pro případ invalidity zcela pokrývá.

Více informací neleznete na: www.mojepenze.cz

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Kdy půjdete do důchodu? Ve hře jsou tři návrhy

25. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 6 komentářů

Kdy půjdete do důchodu? Ve hře jsou tři návrhy

Důchodový věk poroste. Otázkou je, jak přesně. K původnímu návrhu ministerstva práce a sociálních věcí teď přibyly další dva.

Nová podpora zajištění na důchod. Jak vylepšit DIP a na co si dát pozor?

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 5 komentářů

Nová podpora zajištění na důchod. Jak vylepšit DIP a na co si dát pozor?

Co říkáte na současné nastavení dlouhodobého investičního produktu? Je správné jeho daňové zvýhodnění? Jak hodnotíte první nabídky na trhu z pohledu poplatků? A co by se mělo u DIPu... celý článek

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

4. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

Zatímco například peníze z běžných a spořicích účtů míří po smrti majitele do dědictví, s penzijním či životní pojištěním je to komplikovanější. Životní úspory, mnohdy v řádech statisíců... celý článek

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

24. 3. 2024 | Jiří Šafařík | 5 komentářů

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

Prodejci finančních produktů se často snaží co nejvíce snížit význam státních důchodů a naopak silně přeceňují význam soukromého spoření či investování na stáří. Důležitou roli však... celý článek

Průzkum ukázal, co Čechům brání zajistit se na důchod

21. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 5 komentářů

Průzkum ukázal, co Čechům brání zajistit se na důchod

Skoro polovina Čechů vychází v současné době se svým příjmem obtížně. A zhruba stejně lidí si myslí, že se jejich finanční situace v následujícím roce nezmění. Zjistil to průzkum agentury... celý článek

Partners Financial Services