Rychloúvěr od Modré pyramidy je výhodný jen za určitých podmínek

Eva Sovová | rubrika: Recenze | 24. 11. 2008 | 3 komentáře
Rychloúvěr od Modré pyramidy je výhodný jen za určitých podmínek
Modrá pyramida začala nabízet klientům od listopadu rychloúvěr až do výše 300 tisíc korun na rekonstrukci a modernizaci bydlení. V naší recenzi dostal produkt tři hvězdičky.

Hodnocení Peníze.cz

Zobrazit podrobnější hodnocení

Modrá pyramidapřišla s novinkou. Začala svým klientům, kteří již mají uzavřenou smlouvu o stavebním spoření, nabízet od listopadu 2008 rychloúvěry na rekonstrukci a modernizaci bydlení jako je například výměna oken nebo modernizace kuchyně či koupelny. Půjčit se dá až 300 tisíc korun za úrokové sazby, které jsou nyní ve výši 6,29 až 6,59 procenta. Úroky z úvěru jsou daňově odpočitatelné. Klient se přitom může rozhodnout, jak dlouho chce úvěr splácet a rozložit si splátky na jeden rok nebo nejvýše na patnáct let.

Předností rychloúvěru je, že banka půjčí peníze bez ručitele, velkého papírování a velmi rychle. Kdo se rozhodne požádat o rychloúvěr, Modrá pyramida mu do 24 hodin sdělí, jakou částku mu může půjčit včetně aktuální úrokové sazby. Nejvyšší částku za nejnižší úrokovou sazbu ale Modrá pyramida nepůjčí každému. Žadatel musí splňovat vždy určitá kritéria. Bankaposuzuje, kolik už má klient naspořeno a jakou má ve smlouvě stanovenou cílovou částku. Podle toho vyhodnotí, do jaké výše peníze na rekonstrukci bytu či domu klientovi půjčí. Pokud už má nastřádáno alespoň dvacet procent cílové částky, dosáhne na spodní úrokovou sazbu. Bez předchozího spoření se žadatele týká nejvyšší sazba.

Například střadatel, který uzavřel letos stavební spořenís cílovou částkou 150 tisíc a nastřádal již 8 tisíc korun, by se rozhodnul pro rychloúvěr do 150 tisíc korun, tedy do limitu cílové částky, banka by mu peníze půjčila bez jakéhokoliv ručení a dalšího papírování. Peníze by převedla nejpozději do tří dnů na nově zřízený úvěrový účet, který přijde na 25 korun měsíčně.

Kdyby si tento klient chtěl půjčit více, například čtvrt milionu korun, tento obnos by získal jen tehdy, pokud by si zvýšil ve smlouvě cílovou částku ze 150 tisíc korun na 250 tisíc korun. Zároveň by musel předložit doklad o svém příjmu. Při šestileté splatnosti úvěru ve výši 250 tisíc za úrokovou sazbu 6,59 procent by měsíčně bance vracel 1 463 korun. Vedení úvěrového účtu stojí měsíčně u Modré pyramidy 25 korun, což za šest let přijde na 1 800 korun (72 měsíců krát 25 korun). RPSN by tak činila 6,93 procent. Navíc na stavebním spoření by klient dál pravidelně měsíčně spořil 1 290 korun.

Při posouzení nakolik je rychloúvěr výhodný, je potřeba nahlédnout do již uzavřené smlouvy o stavebním spoření a připomenout si cílovou částku a podmínky, za kterých by Modrá pyramida poskytla úvěr na bydlení, na který vzniká po určité době střadateli nárok. Například klient, který uzavřel stavební spoření již dříve, zjistí, že mu Modrá pyramida garantuje ve smlouvě úvěr na bydlení za úrok 6 procent. Nový rychloúvěr s aktuální úrokovou sazbou 6,29 nebo 6,59 procent, je tedy cenově mírně dražší, až 300 tisíc korun se ale dá půjčit bez papírování a bez ručitele.

Pro klienty, kteří mají v novějších smlouvách uzavřených letos či loni uvedeno, že úvěr ze stavebního spořenízískají za nižší úrokovou sazbu, například tříprocentní nebo pětiprocentní, je rychloúvěr drahý. Zde by měl klient Modré pyramidy pečlivě zvážit, jak rychle potřebuje rekonstruovat své bydlení, na které nemá dostatečnou hotovost. Pokud do nároku na řádný úvěr ze stavebního spoření zbývá jen pár měsíců, vyplatí se počkat.

V porovnání se spotřebitelskými úvěry, které by mohly akutní potřebu chybějících peněz například na pořízení nové kuchyně řešit, je rychloúvěr levnější varianta, a to zhruba o 2 až 3 procentní body. Ve prospěch rychlovúvěru hovoří i skutečnost, že úroky se dají daňově odpočítat.

Jaké máte zkušenosti s produtky Modré pyramidy? Podělte se o názor.

 

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 3 komentářů

Oblíbená témata

rychloúvěr

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

IQ Hypotéka Multi od LBBW – pokus doběhnout konkurenci

20. 11. 2008 | Věra Tůmová | 8 komentářů

IQ Hypotéka Multi od LBBW – pokus doběhnout konkurenci

LBBW nyní přichází na český trh se „zbrusu novou“ hypotékou. Otázka je, nakolik to je zcela nový produkt a nakolik jen„dobíhání“ konkurence s vyplazeným jazykem. Nicméně svou konstrukcí... celý článek

Jak krize zasáhla některé hypotéky

9. 10. 2008 | Věra Tůmová | 14 komentářů

Jak krize zasáhla některé hypotéky

Na hypotéky s fixovanou sazbou si už Češi zvykli a zdá se, že se jich už nebojí. Úvěry s variabilní sazbou je prý ale moc nelákají, tvrdí často banky. Nicméně ani nynější finanční krize... celý článek

Drahé „výhodné“ úvěry ze stavebního spoření

30. 7. 2008 | Věra Tůmová | 22 komentářů

Drahé „výhodné“ úvěry ze stavebního spoření

Stavební spořitelny se stále více ucházejí o klienty hypotečních bank. Nabízejí jim třeba refinancování jejich úvěrů, a to za údajně lepších podmínek a s nižší úrokovou sazbou. Z našeho... celý článek

Co je dražší – překlenovák, nebo hypotéka

25. 6. 2008 | Petr Syrový | 12 komentářů

Co je dražší – překlenovák, nebo hypotéka

Úrokové sazby z hypoték rostou. Rojí se proto doporučení, že hypotéku je vhodné refinancovat nejdřív překlenovacím úvěrem a pak úvěrem ze stavebního spoření. Pokusíme se ukázat, jak... celý článek

Peníze na bydlení: dopředu i dozadu

5. 5. 2008 | Eva Sovová | 1 komentář

Peníze na bydlení: dopředu i dozadu

V další recenzi produktových novinek jsme se zaměřili na Komerční banku. Její inovovaná hypotéka Dopředu Dozadu, kterou banka představila v závěru dubna, dostala v našem hodnocení tři... celý článek

Partners Financial Services