Výzkum potvrdil, proč lidé důvěřují Zlaté koruně

PR článek | rubrika: PR Článek | 10. 7. 2008 | 2 komentáře
Už šest let se u nás v unikátní soutěži Zlatá koruna hodnotí a vyhlašují nejlepší finanční produkty roku. Před měsícem byly vyhlášeny výsledky za tento rok, tak jak k nim dospěla 260 členná porota odborníků a jak o nich stejně jako každý rok hlasovala i široká veřejnost.

Výsledky byly uveřejněny v tisku i na internetu a každý je najde na serveru www.zlatakoruna.info .

Připomeňme jako podstatné, že vedle produktů, které už delší dobu na trhu dominují a mají dobré jméno u zákazníků i u odborné veřejnosti, se díky Zlaté koruně dostávají do nejširšího povědomí dosud málo známé, avšak mnoha svými parametry výlučné produkty, které významně rozšiřují spektrum současné nabídky. Možnost porovnat, co je na trhu nejlepší, má pro zákazníky zcela nepřehlédnutelný význam. Pokud se pro nějaký produkt rozhodují, mohou se opřít o odborné hodnocení, které jim Zlatá koruna poskytuje. Využívají však zákazníci skutečně tuto možnost?

Protože dosud tyto dopady nikdo nezkoumal a neměřil, bylo možné o tomto chování zákazníků pouze spekulovat. Výzkum, který ještě před vyhlášením letošních výsledků Zlaté koruny provedla společnost Ipsos Tambor, optimistickou doměnku potvrdil, neboť ukázal, že lidé této soutěži důvěřují a považují ji navíc za důležitý zdroj informací. Téměř polovina z tisícovky dotazovaných, kterým bylo více jak 18 let, uvedla, že výsledky Zlaté koruny a obdobných soutěží mají vliv na to, pro jaký produkt na trhu se rozhodnou.


Zajímavé jsou i další výsledky, které výzkum přinesl. Pro 77% dotázaných je soutěž Zlatá koruna velkým přínosem v tom, že přispívá k vyšší informovanosti o finančních produktech a podle 50% dotázaných inspiruje k většímu zájmu Čechů o dění na finančním trhu. Tento zájem se nejvíce projevuje ve věkové skupině 45 – 54 let, kde kladné odpovědi dosáhly 59%, u lidí ve věku 25 – 34 let to bylo 56% a převažuje i u žen s 54% kladných odpovědí.


To, že výsledky Zlaté koruny mají přímo vliv na rozhodování při pořizování finančního produktu, uvedlo 43% dotázaných. Vysoké mínění mají lidé o důvěryhodnosti Zlaté koruny. Názor, že vítězné produkty pro ně představují větší záruku důvěryhodnosti a serióznosti v porovnání s ostatními finančními produkty, vyjádřilo 70% dotázaných.

Odborníci se domnívají, že vysoké procento těchto odpovědí lze vysvětlit obecným deficitem informací, které se k lidem, pohybujícím se na trhu finančních produktů, dostávají. Pak je samozřejmě každá nadstandardní informace vítaná.

"Skutečnost, že se lidé stále ještě dostatečně neorientují v produktech na finančním trhu, nám potvrzují zjištění i z jiných výzkumů. Není proto žádným překvapením, že výsledky soutěže Zlatá koruna jsou pro spotřebitele důvěryhodným a oceňovaným vodítkem při výběru produktů," dodává Michal Straka, Account Director společnosti Ipsos Tambor.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+6
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

28. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

Česká spořitelna opět změní způsob úročení svého spořicího účtu. Komplikované podmínky, které zavedla teprve před pár měsíci, od června výrazně zjednoduší.

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

27. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně černou, puntíkatou, s vlnkami, s barvami oblíbeného sportovního klubu nebo tu z ryzího zlata?... celý článek

ČSOB změní ceník a chystá nové odměny za věrnost

25. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

ČSOB změní ceník a chystá nové odměny za věrnost

Připlatí si hlavně lidé, kteří zadávají příkazy na pobočkách nebo trvají na papírových výpisech. Zdražení se ale může dotknout i těch, kdo účet ovládají elektronicky.

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

22. 3. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

Česká spořitelna, Komerční banka a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například... celý článek

Max banka zavře jedinou pobočku, nahradí ji Creditas

21. 3. 2024 | Petr Kučera

Max banka zavře jedinou pobočku, nahradí ji Creditas

Max banka od dubna zavře svou jedinou pobočku. Nachází se v pražské ulici Na strži u stanice metra Pankrác vedle sídla této banky.

Partners Financial Services