Věrnost se někdy nevyplácí

PR článek | rubrika: PR Článek | 13. 6. 2011
Věrnost se někdy nevyplácí
Zatímco na některých výdajích čeští spotřebitelé šetří až přehnaně, o svoje úspory se starají spíše macešsky. Na českém internetu přitom funguje služba, která orientaci ve světě finančních produktů nevídaným způsobem ulehčuje. Server Bankbook.cz navíc nyní přichází s dalšími vylepšeními.

Rozhodujícím faktorem při výběru úvěrů či depozit bývá v Česku železná košile zvyku, změna banky pro většinu klientů nepřipadá ani při sebevětších problémech v úvahu. Ale právě tento konzervativní přístup banky využívají například k výběru jinde neslýchaných poplatků. Přitom paleta finančních produktů je v tuzemsku široká jako všude jinde. Konkurenční prostředí samo o sobě tedy nic neřeší, pokud se v něm nemáme, jak zorientovat.

Používání Bankbook.cz vyžaduje čtyři kroky:

  • Prvním je registrace uživatele uvedením jména, příjmení, popř. jména společnosti, adresy, telefonu a e-mailu, souhlas se zpracováním osobních údajů a seznámení se Všeobecnými obchodními podmínkami. Tyto údaje jsou přístupné pouze danému uživateli.
  • Druhým krokem je zadání poptávky, tedy jaký objem prostředků má klient zájem uložit, v jaké měně (CZK, EUR, USD) a na jak dlouhou dobu. Tuto informaci vidí participující banky a mají dvě úřední hodiny na doručení nabídky úrokové sazby na zadanou poptávku.
  • Třetím krokem je výběr nejvýhodnější nabídky a její akceptace. Nabídka má platnost 24 hodin. Momentem akceptace jsou předány kontaktní údaje uživatele do zvolené banky. Uživatel má rovněž právo žádnou nabídku nepřijmout a proces poptávky kdykoli opakovat. Podání poptávky je zcela nezávazné. Pokud klient nabídku přijme, banka ho kontaktuje a společně naplánují další kroky k vyřízení dokumentace spojené s otevřením vybraného depozitního produktu.
  • Ve čtvrtém kroku již zájemce jen převede prostředky do zvolené banky. Celý proces od okamžiku zadání poptávky do převodu peněz může trvat přibližně jeden den, podle toho, jak rychle se klient setká s bankou za účelem vyřízení související dokumentace.

Nejde však jen o výběr mezi různými poskytovateli stejné finanční služby, Bankbook.cz nám umožní na finančním trhu získat celkový přehled. Takže třeba zjistíme, že částka, dlouhodoběji uložená na běžném účtu, přinese nesrovnatelně vyšší zhodnocení na účtu termínovaném nebo spořicím. Stejně tak nám srovnání umožní představu o nejlepších úrokových sazbách úvěrů a tím lepší pozici při vyjednávají výhodnějších podmínek u banky.

Přitom nabídky, které banky do internetové aukce depozit na Bankbook.cz postupují, zpravidla již nadstandardní podmínky obsahují. Finanční ústavy si totiž od serveru slibují získání nových klientů, a jsou proto připraveny poskytnout registrovaným uživatelům zajímavější úrokové sazby. Server se však nepodílí na samotných transakcích, a je tedy na poskytovatelích finančních služeb nezávislý.

„Představme si banku jako supermarket finančních služeb. Když nejsme spokojeni s kvalitou či cenou nabízených produktů, můžeme se obrátit jinam. Lidé si myslí, jak musí být obtížné změnit banku. Tak to ale není, vše potřebné za vás vyřídí ústav, kterého se stáváte zákazníkem,“ říká Petr Kursa, výkonný ředitel společnosti provozující server. „Co se týče našich financí, není sentimentalita namístě. Banky na nás vydělávají velké peníze, tak buďme nároční a vybíraví.“

Ostatně se od ústavu, jehož spokojenými zákazníky jsme, nemusíme odvracet úplně – nic nám nebrání, otevřít si účet tady a vzít úvěr támhle, podle toho, kde je to výhodnější. Díky Bankbook.cz je výběr finančních produktů snazší a rychlejší než kdykoliv předtím.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Předčasný výběr z termínovaného vkladu. Kolik si nechá banka?

16. 4. 2024 | Petr Kučera

Předčasný výběr z termínovaného vkladu. Kolik si nechá banka?

Zavázali jste se, že na peníze po určitou dobu nesáhnete. Jenže je nečekaně potřebujete dřív. Aspoň část. Jde to? A jakou sankci vám banka naúčtuje? Podmínky v jednotlivých bankách... celý článek

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Partners Financial Services