Na mladé nezapomínají

Na mladé nezapomínají
Stavební spořitelny se snaží mladé klienty získat pomocí jistých zvýhodnění. Zjišťovali jsme, jaké "specialitky" jim nabízejí.

Tak jako ostatní finanční ústavy lákají stavební spořitelny klienty na všelijaké, někdy větší a jindy naopak menší, výhody pro uzavírání smluv. Střádat s liškou, korunkou, specialistou, do buřinky, pyramidy nebo pod střechu? Zjišťovali jsme, zda spořitelny nějakým způsobem zvýhodňují klientelu podle věku. Předkládáme vám podle abecedy výsledek našeho pátrání.

Českomoravská stavební spořitelna 

Novorozeneckou prémii 2003, která platí do 31. 7., můžete u ČMSS (profil, názory) získat v podstatě ještě v porodnici. Uzavřete-li dítěti narozenému od 1. 2. do 30. 6. 2003 stavební spoření u  na minimální cílovou částku 100 tisíc korun v tarifu Invest, potěšíte jej (i když asi až o něco později) dětskou knížkou jako dárkem a navíc získáte 300 korun jako prémii na účet dítěte. Podmínkou je zaplacení úhrady za uzavření smlouvy a odeslání vyplněné poukázky na prémii.

Pouze v červnu můžete získat Prémii pro mladé klienty do 15 let, uzavřete-li prvotní nebo následnou smlouvu s cílovou částkou minimálně 200 tisíc Kč. Prémie je ve výši 50 % z úhrady za uzavření smlouvy, která standardně činí 1 procento. Můžete tak na účet získat minimálně 1 000 korun. Jako maximum je stanoveno 2 500 korun, tedy prémie z cílové částky půl milionu. Podmínkou je zaplacení úhrady za uzavření smlouvy nejpozději do 15. 7. 2003, naspoření minimálně 1000 korun.

Klub mladých lidí ve věku od 13 do 26 let má příznačný název Fox Klub a sdružuje téměř 10 000 členů. Získání klubové karty je podmíněno uzavřením smlouvy a umožňuje zvýhodněný nebo volný vstup na pořádané kulturní akce, slevy v síti cca 50 firem (nákup zboží a služeb - oblečení, obuv, kosmetika, výpočetní technika, sportovní zboží, fitness centra, kulturní domy, diskotéky) a zasílání vlastního klubového časopisu Fox jen pro členy.

Program pro mladé – Fox Plus 2003, platí 17. 2. – 31. 12. 2003, představuje kombinovaný produkt. Je-li vám méně než 31 let, získáte k nově uzavřené prvotní či následné smlouvě v tarifu Invest s minimální cílovou částkou 200 tisíc korun úrazové pojištění na jeden rok a 20 % slevy na pojištění Rodina u ČSOB Pojišťovny (profil, názory). Nabídku lze uplatnit i na zvýšení cílové částky o minimálně 200 000 Kč u stávající smlouvy v tarifu Invest.


Hypo stavební spořitelna

Akce "Staňte se našimi klienty a vaše děti mají smlouvu zdarma!", která končí 30. 6. 2003, se vztahuje na děti do 15-ti let dovršených nejdříve 1.7. 2003. Nově uzavírané smlouvy v tarifu Nadstandard (varianta NU 1,2) s cílovou částkou 250 000 Kč na děti rodičů, kteří jsou nebo se stanou klienty Hypo stavební spořitelny (profil, názory), budou bez úhrady za uzavření smlouvy. Stačí, aby alespoň jeden z rodičů uzavřel smlouvu o stavebním spoření a může využít této nabídky.


Raiffeisen stavební spořitelna

Není-li vám více než 25 let, získáte u RSS (profil, názory) slevu na poplatek za uzavření smlouvy v M - 01 tarifu – Budoucnost. Poplatek je ve výši 0,75 % cílové částky oproti standardnímu 1 procentu.


Stavební spořitelna ČS

Přichází se zvýhodněnou akcí "Ne(o)šiďte své děti o 700 Kč", která probíhá 1. 6. - 30. 9. 2003. Každé dítě do 15 let věku získá ke své smlouvě 700 korun, pokud jeho rodič nebo jiný příbuzný u SSČS (profil, názory) již spoří nebo začne spořit. Podmínkou je uzavření smlouvy na dítě s cílovou částkou minimálně 100 tisíc Kč a zaplacení úhrady za uzavření.


Všeobecná stavební spořitelna Komerční banky

Pokud je vám méně nebo 29 let, máte u VSSKB (profil, názory) šanci pořídit si Junior program, který nabízí slevu na poplatek za uzavření smlouvy. Ten je ve výši 0,75 % cílové částky oproti standardnímu 1 %.


Wüstenrot stavební spořitelna

Spolu s produktem Futurum nabízí WSS (profil, názory) dětem do čtrnácti let ke smlouvě s cílovou částkou minimálně 100 000 Kč úrazové pojištění na jeden rok zdarma. Pokud vám již čtrnáct bylo, nezoufejte. Klienti do 26 let mají možnost získat rovněž na jeden rok zdarma mezinárodní kartu ISIC pro studenty nebo IYTC pro mladé.



Co si myslíte o nabídce výhod stavebních spořitelen pro mladé? Měly by být ještě větší, anebo naopak? Orientujete se při výběru stavební spořitelny také podle tohoto kritéria? Přidejte svůj názor!

Více infomací o stavebním spoření najdete v naší specializované sekci.


Tento produkt si u nás rovněž můžete zakoupit online.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 7 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

30. 6. 2003 14:40, TGP

Jenže ono to má jednu drobnou vadu na kráse: státní příspěvek slouží jako jediný magnet stavebního spoření a na mých daních si tak stavební spořitelny založily byznys vynášející stovky milionů ročně. Pokud by fungovaly jako nezisková organizace, tak proč ne? Neřekl bych ani ň, ale současný systém bere více než dává.

Zobrazit celé vlákno

+10
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (7 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Stavební spořitelny si žijí...

25. 4. 2003 | Martin Zika

Stavební spořitelny si žijí...

... skoro jako v ráji. Ukazují to alespoň výsledky za loňský rok, které zveřejnila Asociace stavebních spořitelen. Ta se také poprvé vyjádřila k chystané novele zákona o stavebním spoření.... celý článek

Bez přátelských klientů to nejde

31. 3. 2003 | Martin Zika

Bez přátelských klientů to nejde

Přestože stavební spoření na Slovensku funguje jen zhruba stejně krátkou dobu jako v České republice, může pro nás být jeho vývoj zajímavý. Zejména změnou zákona z roku 1997, kdy tzv.... celý článek

Stavební spoření roste

14. 3. 2003 | Martin Zika

Stavební spoření roste

Největší česká stavební spořitelna se v loňském roce těšila výraznému zájmu klientů o běžné a překlenovací úvěry, velký nárůst zaznamenala i v počtu nově uzavřených smluv. Pohled na... celý článek

Inspirace na rakouský způsob

6. 3. 2003 | Martin Zika

Inspirace na rakouský způsob

Stavební spoření existuje u našich rakouských sousedů již více než 70 let. Je velmi pravděpodobné, že takto dlouho fungující systém bude obsahovat prvky, kterými by se před provedením... celý článek

Partners Financial Services