Zpívám Rath. A je to na mně, doufám, znát… Zvonky štěstí rozezní se v každém z nás!

Neuvěřitelné! Hlad po tom, aby se v našem státě korupce začala opravdu vyšetřovat, i skepse, podle které to v nejvyšších patrech politiky není možné, vzaly za své. Spadla klec. A přirazila prsty jednomu z „těch nejvyšších“. Nejslavnější český populista, bigamista a rétor na čtyři! Kdo je to? Babo, raď… Je to Rath!
Zpívám Rath. A je to na mně, doufám, znát… Zvonky štěstí rozezní se v každém z nás!

Já rád Ratha, ty rád Ratha, on rád Ratha…a Rath trumpeta se nechá školácky nachytat se sedmi miliony v krabici. Tak dlouho o morálce a zvrhlých korupčnících od pultíku kázal, až ho z korupce usvědčili a zavřeli. Zatím to tak nedopadlo. Ale dá-li bůh, policie a soudce… Dopadne.

Předevčírem se naše země probudila do zvláštního rána. Sotva jsme promnuli oči a zapnuli první zpravodajský kanál, dozvěděli jsme se, že hejtmana středočeského kraje, poslance a stínového ministra zdravotnictví Davida Ratha zadržela policie v okamžiku, kdy přebíral několikamilionový úplatek.

Kauza Rath

  • V pondělí večer byl David Rath zadržen policií s krabicí od vína (?), ve které bylo sedm milionů korun
  • Rath byl obviněn z přijetí úplatku, obvinění údajně souvisí s evropskými dotacemi pro nové centrum kladenské nemocnice za 1,4 miliardy korun nebo s rekonstrukcí zámku Buštěhrad za 215 milionů
  • Pokud se Rathovi trestný čin prokáže, hrozí mu až 12 let vězení
  • Policie na kauze pracuje již rok, Ratha údajně sledovala půl roku
  • Rath tvrdí, že dostal krabici s vínem, po zadržení policejním komandem prý žasl, že jsou v ní miliony, o kterých neměl ani tušení
  • Při domovní prohlídce u ředitelky krajské nemocnice v Kladně Kateřiny Pancové, která v kauze figuruje s Rathem, údajně policie našla pod podlahou dalších třicet milionů
  • Ve středu v poledne uvalil soudce na Ratha vazbu, aby neutekl a neovlivňoval svědky

Člověku se rázem začaly po těle rozlévat endorfiny, jako bychom dostali nečekanou dávku hormonu štěstí. Ne z nepřejícné zášti a škodolibosti vůči Davidovi Rathovi. Ale proto, že jsme po době, která se zdála být delší než nekonečnost, zachytili signál naděje. Jako bychom na konci temného tunelu frustrace, beznaděje a skepse ke spravedlnosti v naší zemi zahlédli světýlko. Hranice možného a nemožného se opět mírně vychýlily ve prospěch demokracie.

Rathovy perly. Na mušku si bral nejradši Kalouska!

Hitler řešil krizi tak, že začal zbrojit, čímž dal lidem práci a nastartoval ekonomiku! On s tím vyhrál volby! Pak to tedy vyústilo ve válku... Liberální ekonomové na tohle zapomněli. A místo toho přicházejí se svými fantasmagoriemi.

To sedlo

+21
+
-

Ke Kalouskovi: „Prosím, pane ministře financí, já moc prosím, jestli zavedete tento systém důchodového spoření, tak já moc prosím, já chci mít soukromý důchodový fond. To je ráj. Dámy a pánové, to je ten nejlepší erotický sen pro všechny finančníky.“

To sedlo

+17
+
-

Ke Kalouskovi: „Pane ministře, nebylo to směřováno mně, ale vy jste živoucím důkazem, že tady chodíte, že naše zdravotnictví se o choromyslné stará nedostatečně.“

To sedlo

-1
+
-

 Ke Kalouskovi: To víte, na galaktického ministra financí prostý felčar nemá.“

To sedlo

+12
+
-

Ke Kalouskovi:Pane ministře financí, máte určitě pravdu, že já jako obyčejný lékař nikdy nemohu pochopit genialitu chemika z pneumatikárny, který je tím nejlepším ministrem financí, takže to já naprosto uznávám a respektuji.“

To sedlo

+3
+
-

Ke Kalouskovi:„Pana Kalouska tu nevidím, možná má něco důležitějšího na práci, třeba poměřovat hladiny v těch svých lahvích.“

To sedlo

+12
+
-

K Vítu Bártovi: „Pokud mě pan ministr uráží jako ruského gubernátora, tak mi nezbývá říci, že urážky od Ferdy Mravence neberu vážně.“ 

To sedlo

+27
+
-

Co se jednou peklu dá…

Kdyby se mě někdo před pár dny zeptal, jestli se něco takového může stát, bez váhání zakroutím hlavou. Ne snad proto, že by David Rath nemohl brát úplatky. To by asi nikdo nevylučoval. Těžko bychom ale uvěřili tomu, že je naše protikorupční policie ruku v ruce se státním zastupitelstvím schopná tak precizní akce. Jediná šance, jak Ratha začít okamžitě trestně stíhat, byla přistihnout ho přímo při činu. Jen za toho předpokladu totiž mohl být automaticky vytržen z ochranné sítě poslanecké imunity. Nebýt tomu tak, byli bychom dost možná svědky vleklé a trapné poslanecké estrády s nejistým koncem. Protože jak známo, co se poslaneckému peklu jednou dá, to se zrovna často spravedlivému soudu nevydá. Státní zastupitelství i protikorupční policie dlouhodobě čelí kritice a podezření, že kauzy mocných zametají pod koberec. Teď se však zmohly k výkonu, před kterým je třeba smeknout.

Až z toho náhlého kontrastu v člověku začne vrtat červíček pochybnosti. Přece jen za oběť padl muž, který těm, co jsou zrovna u kormidla, nevybíravě vzdoroval. Kdyby však byla celá akce zosnovaná Rathovými politickými rivaly, nejspíš by byli pohotově nachystáni s velkolepými mediálními prohlášeními. A světe div se. Pozornějšímu pozorovateli nemohlo uniknout, že se žádné burácení do mikrofonů tiskových konferencí, kde by politici z jiných táborů vyjadřovali hluboké morální opovržení, poměrně dlouho nekonalo. Kromě Rathových skalních souputníků, kteří záhy vyrukovali s verzí o policejní šikaně, jež byla na Rathovi spáchána, se podezřele dlouho nikdo neozýval a oleje do ohně nepřilíval. Dokonce ani ministr financí Kalousek, kterého Rath ve sněmovně nesčetněkrát pozurážel jako opilce, choromyslného a „geniálního chemika z pneumatikárny“, se příliš vyjadřovat nechtěl, natož aby vyrážel v útok. Jen poznamenal, že ČSSD ohrožuje čerpání peněz z Evropské unie. Když později ve večerních hodinách Kalousek vystoupil v Událostech a komentářích v České televizi, působil nervózně, ačkoli mohl být na koni víc než kdy jindy.

Jako první se v úterý večer oficiálně vyjádřila ČSSD, které ostatně nic jiného než zaujmout stanovisko nezbývalo. Vždyť byl zatčen jeden z jejích leaderů do příštích voleb!

Další, prosím

Minulý týden jsme v rubrice Co si o tom myslíte? konstatovali, že svoboda je tíha k nevydržení, a poděkovali jsme radnici Prahy 7 za to, jak se snaží svým obyvatelům od ní uleviti, když jim roztrhala referendum o nové radnici na takhle malé kousíčky. V diskuzi nás zaujala darwinisticko-politologická vsuvka uživatele, který se podepsal jako TIMY, píšeme mu mejl, že bychom mu rádi poslali knížku.

Skoro to vypadalo, jako kdyby celá akce šokovala i samotné politiky. Tohle totiž nejspíš nečekal nikdo. Podle dostupných informací policie na akci pracovala rok, Ratha sledovala a odposlouchávala posledního půl roku. A tak nejspíš mnohým jeho kolegům i rivalům začalo v tichosti horečně šrotovat v hlavě, jestli stejná klec nemůže přirazit i jejich prstíčky. Modleme se za to! Lidé z protikorupční policie (na případu jich údajně pracovala stovka!) a státní zástupkyně Lenka Bradáčová, která jim jejich kroky posvětila, by si zasloužili rozdělit si Rathovy miliony z krabice na odměnách. Aby byli motivovaní pokračovat. Až padne deset Rathů – napříč politickými stranami – budeme moci říct, že očista začala. A dostaneme možná znovu chuť chodit k volebním urnám.

Děkujeme, Davide

Každopádně se zdá, že éra jednoho politika v Česku končí. Davida Ratha můžete milovat, nebo nenávidět. Většího Jekylla a Hyda v české politice nenajdete. Věrný své rozporuplnosti je přeběhlíkem par excellence. Den co den přebíhá od jedné ze svých žen a rodin ke druhé.  Podobně přeběhl z největší pravicové strany do největší levicové. Nejnověji pak z pozice předního kritika korupčníků přímou čarou do vazby – za úplatky. Těžko si představit člověka, který bude tvrdit, že se polaritě absolutní přízně a nepřízně vymyká a k Rathovi cítí lhostejnost. Ať je David Rath, jaký chce, jednou z jeho předností, kterou dokázal i ve své politické dráze mnohokrát zúročit, je, že nikdy nebude lidem jedno, nikdy nebude stát na okraji jejich pozornosti, nikdy neskončí v zapomnění.

Miroslava Macka člověk mít rád nemusí, dokonce ho může mít dost nerad; v mnohém se ostatně Davidu Rathovi podobá. Přesto – když Ratha veřejně zfackoval, srdce mi (ve vší přízemnosti) zaplesalo.

Teď Ti ale, milý Davide, odpouštíme, jak jsi nás svým plamenným řečněním u pultíku ve sněmovně tisíckrát provokoval, rozčiloval a ubíjel… Odpouštíme Ti, jak jsi s úlisností sobě vlastní exhiboval, jak ses narcisticky zviditelňoval, jak sis vymýšlel, překrucoval a jak Ti populimus stříkal z Tvých dokonale vyleštěných bot. Dokonce Ti odpouštíme i to, že jsi (nejspíš) bral milionové úplatky. Přejeme si, aby v našem státě bylo víc takových, jako jsi Ty: přistižených, usvědčených a (doufejme!) také spravedlivě potrestaných! V průběhu celé politické kariéry jsi dělal maximum pro sebezviditelnění, skutečným symbolem ses ovšem stal až teď. Symbolem toho, že i na korupčníky z nejvyšších pater jednou dojde, že v našem státě máme pár schopných a odvážných policistů a státních zástupců a že ještě všechno není ztraceno. Děkujeme.

Byla to náhoda? Politická msta? Nebo se v naší zemi pootevřela dvířka ke spravedlivému prošetřování korupce? Začnou se politici bát? Vaří se voda na někoho dalšího? Přichází čas očisty? Co si o tom myslíte?

Napište nám svůj názor do diskuze pod článkem. Výjimečný příspěvek, který tam přibude do příští středy do tří hodin odpoledne, jsme připraveni honorovat hodnotnou knížkou s ekonomickou tematikou.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+11
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 27 komentářů

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Diskuze

18. 5. 2012 23:00 | S.Z.Moltmaren

Zdravím...My Vám tady ve Svédsku opravdu fandíme: proti korupci, která je v CR!!! A jako emigranti, kterí podporují jednou do roka Vase hospodárství minimální cástkou 100,000,-Ck, se jenom divíme, ze Ti Vasi politici, které jste si zvolili, nemají v sobe tu cest a zdurení údu na to aby priznali svoji chybu... Místo toho lzou a znazí se podplácet dále...
Tento prípad nesleduje pouze Evropská unie.
Tak snad to pan Klaus zase neututlá, tak jako jiné prípady.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 5. 2012 18:39 | F

Vzhledem ke stoupajícím preferencím ČSSD bylo jen otázkou, co se objeví. Čekal jsem něco nového, ale jak se říká, starého psa novým kouskům nenaučíš. No a za pár let se na nějakém vysokém postu objeví nový Kubice, ale podobnost to bude opravdu jen čistě náhodná...
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 5. 2012 15:19 | V.

Jsem přesvědčen, že se jedná o politickou pomstu. Prvním signálem pro mne bylo vystoupení policejního prezidenta Lessyho, který na 1.TK zdůraznil, že nechce slyšet o politickém podtextu. Dále je třeba si uvědomit, kdo je ministr vnitra - je to, ne neznámý mistr předvolebních skandálů Kubice. Rath ležel mnohým opozičním poslancům ve sněmovně v žaludku již leta. Uměl dát na hrubý pytel hrubou záplatu. Krást se nemá, v žádném případě nechci p.Ratha obhajovat. Pokusil se ukrást 7 milionů. Policie jej bravurně dostala v pravou chvíli. Vše bylo skvěle připraveno.... Ale ti, co kradou leta 1000x víc, musí nyní bolet břicha od smíchu. Co nedávná kauza Promopro a p. Vondra, kde je škoda několik set milionů? Policie před cca 2 měsíci v této kauze zatkla několik lidí, státní zástupce však nedal souhlas k domovním prohlídkám - a tak jsou zase na svobodě. A další Bémové, Řebíčkové, Dalíkové, Bartákové, Topolánkové,....??? Tak co, má to politický podtext?? Vzpomeňte jak zatočili s p. Bártou - ten neukradl nic.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 5. 2012 15:00 | osvoboditel

Dovolte mi malou spekulaci. Na mě to působí takto: S Rathem to jde jak po dráthkách z jednoho podstatného důvodu. On nemá přátel. Je typem člověka, se kterým nikdo nechce budovat vztahy založené na vzájemné důvěře a podpoře, typem, který bez ohledu na dohody, jakmile to pro něj bude výhodné, vrazí kudlu do zad. Jeho vztahy s ostatními vlivnými jsou čistě na základě vzájemné výhodnosti či naopak strachu. Takoví lidé dlouho nevydrží ani v mafiánských strukturách. Ve skutečnosti ho nikdo z jeho spolupracovníků nemá rád. I v ČSSD ho trpěli proto, že jim byl svou razancí užitečný. Zároveň si uvědomovali, jak jim může být nebezpečný. Je to vidět i na reakci ČSSD, Sobotka s Haškem přispěchali s rozsudkem jako první. On už jim nemůže být nikterak užitečný, pryč s ním, tfuj, umyjme si ruce.

Proto se obávám, že přestože tento konkrétní případ bude dotažen do konce a viníci korupce budou i odsouzeni, nic dalšího se nestane. Naši ostatní vysocí korupčníci jsou pohodlně usazeni v jemné pavučince vztahů vzájemné podpory a důvěry, kde ruka ruku myje. Snad jen občas náhoda přispěje k tomu, že nějaký korupční nadčlověk způsobí něco velmi křiklavého, například autonehodu v silné opilosti a následné použití auta jako zbraně s újmou na zdraví, a my se pak budeme moci tak leda rozčilovat, když se nestane vůbec nic, dokonce viník dlouho ani nepřijde o řidičák, protože právě ta jemná pavučinka vztahů pomůže. Budeme rádi, když se dočkáme symbolického potrestání.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 5. 2012 11:18 | afariz

Já si myslím, že se spíše otevírají ta dvířka a souvislost vidím se stárnutím populace. Ano, není to blábol, jen si vzpomeňte na nedávné vystoupení soudce zhruba stejně starého, jako je "Rathova" státní zástupkyně!! Mám samozřejmě na mysli soudce, který odsoudil "Ferdu Mravence" Bártu. Dělá to na mě dojem, že konečně pomalu odchází garda soudců a státních zástupců, kteří se na posty dostali ještě za komoušů a že se na odpovědnější místa postupně dostávají lidé mladší, nezatížení dobami minulými, kdy přístup k právu jako takovému byl v prvé řadě fitrován vlastnictvím či nevlastněním té správné stranické legitimace. Člověk, který tohle zažil, který v takovém systému pracoval, se velmi rychle přetaví do uznávání legitimace odlišné barvy - a nemusí to být legitimace stranická, může to být i legitimace virtuální, která charakterizoje nějakou skupinu a je jedno, jestli skupinu "podnikatelů" nebo soudcovsko-vysokošlské spolčení, jako to známe z poslední doby (viz různý ty "gangy" jako je ten "Berdychův" a další). Je mi jasné, že někdo okamžitě může namítnout, že i zde se etablovali lidé s právnickým vzděláním z generace, o níž se zmiňuji hned na počátku svého příspěvku a uznávám to - ale není to krásné věřit, že je tomu skutečně tak, že se objevují mladí nezatížení soudci a státní zástupci a že nám svítá na lepší časy? Tak si to alespoň usilovně přejme a držme palce, aby to byla pravda!!!
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 5. 2012 11:01 | Hal

Vyhrál jsem ve Sportce 20 mega. No jo, ale dyž, někteří vyhrajou víc, a vůbec, aby to nebyla nějaká provokace. Proč zrovna já? To je nějaký divný. A jak rychle mi to vyplatili.
Poplačme si, že se něco povedlo, chtějme klidně víc, ale nefňukejte tady a nepište, že Rath je nevinej. Joudové!!

Hal
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 5. 2012 10:52 | mezizi

Ještě je potřeba rozmotat jiné kauzy, a je jedno jestli na levici či pravici, zavést presumpci viny u politiků a všude tam kde se očekává korupční aktivita a snad tak za tři generace by jsme se mohli postavit na startovní čáru běhu jehož cílem je liberální demokracie.Takže zdejší mudrlanti se toho nedožijí a to je dobře.Nezasloužíme si k demokracii ani čuchnout natož tak v ní žít.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 5. 2012 1:00 | Thoma

Tato kauza by však neměla být krevní mstou, v zákulisí se odehrává mnoho věcí, o kterých se nám ani nesní. Otázku, zda šlo o vysněnou politicou popravu či pouhý odvážný čin kohosi upozornit na korupci, což dovedlo až k Rathovi, si asi nikdy s klidným rozumem nevysvětlíme. Tak, jak jsme všichni toužili po "konci" tohoto jiným vůdcům podobného chlapíka, toužíme i po dalších, a jen doufejme, že se jim pouze neuvolnil prostor nastoupit do funkcí podsvětí. To, v co se musíme modlit je, že se najde více takových odvážných " bonzáků" a že se úpěnlivé sledování protikorupční policie jakéhokoliv případu stane STANDARDEM. Že tato práce nesejde z mysli stejně jako nová narcistická nevěsta kriminálu. Budou ho tam mít Ráthi.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 5. 2012 0:47 | Archimonde

"Hele, musíme těm plebs hodit nějakou malou čudlu, hodíme zesmolených pár mega, voni na to skočej."
"Tak jo, a kterou figurku obětujem?"
"Třeba tady toho doktůrka, von byl docela vidět, ta lůza na to skočí a budou se mít zas chvíli čím bavit..."

A taky že jo... Plebs hýká radostí a těm, co prostřednictvím nastrčených figurek (politiků) dojí miliardy a miliardy, jen cuká koutek, jakou komedii za pár drobných pro "vobyčejný lidi" rozehráli... Kdepak vážení, koření musí proudit...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 5. 2012 19:23 | honmim

Jako správný ateista se modlím aby to policie poctivě vyšetřila a justice poctivě rozsoudila, padni komu padni. Ale jako obhájce obžalovaných se tam objevil Tomáš Sokol a kde ten se objeví, tam se nafiánům a korupčmíkům daří.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 5. 2012 18:58 | TIMY

Nyní je potřeba zavřít i další korupčníky napříč politickým spektrem. Že jich zbývá ještě hodně, lze usoudit z jejich panické reakce po zatčení D.Ratha. Pokud se takto v nejbližší době nestane, bude mít Rathova kauza pachuť politické vraždy na objednávku. Jestliže se podaří "nachytat" při činu ještě aspoň 5 dalších vrcholných politiků (nejlépe každého z jiné strany), obnoví se důvěra občanů v tento stát. V opačném případě nemá zatčení D.Ratha pro občany z dlouhodobého hlediska větší význam, než příležitost k tvorbě anekdot...
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 5. 2012 17:34 | Babca

Není to náhoda, ale ODS, která si vybudovala kompletní právní bariéru, ovládá soudce, státní zastupitelství a advokátům přiřkla možnost si za své služby účtovat takové částky, že prostý občan na ně nemá vždyť i náš Stáník je advokátem. ODS by v příštích volbách nevyhrála a tak si zaměřili a vybrali a zpracovali vhodnou oběť v opozici.Pokud by ODS a vláda chtěli něco dělat s korupcí a ODS by občané volili jen za předpokladu, že budou v celém státě zrušeny akcie na doručitele a musela by proběhnou inventura majetků všech současných i minulých vládních činitelů a mě by zajímal majetečet rodinky Klauzových.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 5. 2012 15:25 | Dotázek

Co když ten směnný kurs 1 krabice vína na 7000000 korun naznačuje, jak bude vypadat v blízké době hyperinflace ve EU? Při takovém kursu by Řecko, Španělsko či Itálie mohly své dluhy celkem rychle umořit splátkami ve víně. Jak by taková cena vína asi ovlivnila jejich Rathing?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 5. 2012 14:06 | Martin

Rath je jen špička ledovce.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 5. 2012 13:17 | Pavla

Pěkné video o této kauze :-)


http://www.youtube.com/watch?v=-MuSCqQvV7s
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit všech 27 komentářů

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Jan Sokol: Peníze u nás fungují až příliš dobře

28. 4. 2012 | Ondřej Tůma | 2 komentáře

Jan Sokol: Peníze u nás fungují až příliš dobře

Pohled ekonomů na problémy dnešního finančního světa vám přinášíme poměrně často. Jak se na společnost řízenou penězi dívá filozof Jan Sokol? Jakou moc nad námi peníze mají? A měla... celý článek

Co si o tom myslíte? Z Evropy rovnou do kanálu. Kuriózní příběhy dotací

26. 4. 2012 | Petra Dlouhá | 13 komentářů

Co si o tom myslíte? Z Evropy rovnou do kanálu. Kuriózní příběhy dotací

Unie, otřes se! A skončí to otřesně. Tak by se dalo vystihnout čerpání evropských dotací po česku. A nejen po česku! Evropské peníze se lijou do kanálu i jinde. Pojďme se podívat na... celý článek

Žebříček největších flákačů ve sněmovně. Co si o tom myslíte?

5. 1. 2012 | Petra Dlouhá | 9 komentářů

Žebříček největších flákačů ve sněmovně. Co si o tom myslíte?

Placený je jako král. Ale docházku má prachmizernou. Své lavici se vyhýbá, lelkuje a nehlasuje. Kdo je to? Správně, český poslanec. Ale buďme fér – neplatí to pro všechny. Který poslanec... celý článek

Věci obchodní aneb země na prodej

15. 4. 2011 | Michal Kašpárek | 14 komentářů

Věci obchodní aneb země na prodej

Vládní krize je dokonalou výpovědí o proměně, kterou prochází česká politika a celá naše společnost. Po válečnících a intelektuálech se k moci dostali obchodníci.

Zestátnili byste soukromé penzijní fondy jako David Rath?

10. 3. 2011 | redakce Peníze.CZ | 55 komentářů

Zestátnili byste soukromé penzijní fondy jako David Rath?

Důchodová reforma dál vyvolává emoce. Nečekaně se do ní pustil i prezident Klaus, kritika znovu zaznívá i od Věcí veřejných. Poslanec za ČSSD a hejtman David Rath dokonce vyhrožuje,... celý článek

Partners Financial Services