CO SI O TOM MYSLÍTE: Mají poslanci přihrávat dotace svým volebním krajům?

Poslanci už se těší, jak při schvalování státního rozpočtu „rozporcují medvěda“ a zapíšou se zlatým písmem do dějin své obce či kraje. Teprve se uvidí, z čího balíku na toto rozhazování pár miliard seberou. Myslíte si, že by poslanecké pomníčky měly skončit? Poslal nějaký poslanec peníze do vaší obce? Podělte se v diskusi o své zkušenosti a názory s ostatními čtenáři.

Velká chvíle českých poslanců se blíží. Vláda se dohodla na podobě státního rozpočtu na příští rok. Vybere 1,037 bilionu korun a utratí 1,107 bilionu. Dluh státu tak naroste o dalších sedmdesát miliard korun.  Na těchto číslech by se už nic měnit nemělo. Co se ale bude dít v rámci jednotlivých kapitol, rozhodnou zákonodárci.

A ti už si teď brousí zuby na pár miliard, které si rozdělí a přihrají svým krajům a obcím na nová hřiště, kanalizaci či osvětlení. Vládní poslanci si takové rozhazování zakázali v koaliční smlouvě. Přesto teď tvrdí, že si takovou příležitost ukázat se před svými voliči, nenechají ujít. Vtip je v tom, že peníze musí vzít někomu jinému.

Loni zákonodárci uzmuli dvě miliardy podpoře stavebního spoření. Komu je vezmou letos – armádě, školám nebo třeba budoucím důchodcům?

Postavilo se někdy ve vaší obci či kraji něco za peníze, které tam poslal některý poslanec? Co to bylo? Myslíte si, že je to jen zbytečné rozhazování a o rozdané peníze by se raději měly snížit rozpočtové výdaje? Volili byste opět poslance, který by přihrál vaší obcí pár milionů?

DISKUTUJTE S OSTATNÍMI ČTENÁŘI!

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-13
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 9 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

21. 9. 2007 13:39, Benedikt P.

To co tam máme v tom parlamentu, to je tak příšerná sebranka, která si navíc dělá co chce, že to je donebevolající. Ale co s tím? Volby to nikdy nevyřeší. Zbývá snad již jen defenestrace.

+46
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

18. 10. 2007 18:16, prostý člověk

dobrý nápad

-18
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (9 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Reforma a „Taková normální rodinka“

27. 8. 2007 | Ludmila Řezníčková

Reforma a „Taková normální rodinka“

Schválená reforma přinesla bouřlivé diskusní téma nejen do sněmovních kuloárů, ale i mezi "obyčejné" smrtelníky. Řada lidí si jen obtížně dokáže představit reálné sociální dopady reformy... celý článek

Reforma prohlubuje nejistoty

24. 8. 2007 | Jan Pekař

Reforma prohlubuje nejistoty

O svých budoucích příjmech a daních toho občané teď vědí méně, než před úterním úspěšném hlasování „o vládním batohu“ ve Sněmovně. Ještě předtím mohli spekulovat, o kolik si změnou... celý článek

Česko má větší problémy, než jsou daně z příjmu

20. 8. 2007 | Jan Jedlička | 2 komentáře

Česko má větší problémy, než jsou daně z příjmu

Místo handrkování o výši sazeb daně z příjmu by si čeští politici a celá společnost měli říct, jaké služby má stát poskytovat a co si bude platit každý jednotlivec. Pak se dá říct,... celý článek

Výši zaplacených poplatků u lékaře ohlídá pojišťovna

16. 8. 2007 | Jan Stuchlík | 2 komentáře

Výši zaplacených poplatků u lékaře ohlídá pojišťovna

Když poslanci schválí návrh reformy zdravotnictví, budou zdravotní pojišťovny muset sledovat, kolik každý pojištěnec zaplatil na nově zaváděných regulačních poplatcích. Pokud pacient... celý článek

Partners Financial Services