Splňte si s námi své novoroční předsevzetí

redakce Peníze.CZ | rubrika: Hra | 30. 12. 2008
Splňte si s námi své novoroční předsevzetí
Splnit si novoroční předsevzetí chce pevnou vůli. Ale když se k ní přidají ještě peníze, které lze vyhrát, je úspěch téměř zaručen. Připravili jsme pro vás hru, která vám pomůže novoroční předsevzetí splnit. Stačí najít kamaráda, který do toho půjde s vámi.

Kdy je sázka spravedlivá

Naše novoroční hra asi moc spravedlivá podle ekonomické teorie nebude. Racionální člověk s neutrálním vztahem k riziku by uvažoval asi takto. Pokud lze zaplacením určité sumy za sázku vyhrát 100 korun se čtvrtinovou pravděpodobností, nebo se 75procentní pravděpodobností ztratit vloženou částkou, lze očekávaný výsledek vyjádřit jako 100 x 0,25 + 0 x 0,75, tedy 25. Los na takovou sázku by tedy racionálně uvažující sázející přijal, pokud by nestál více jak 25 korun.

V naší hře jde ale o něco jiného, o motivaci splnit předsevzetí. Proto se částky, které se jednotliví hráči zavážou zaplatit, nerovnají. Zejména zvolený dobrodinec svou účastí dává najevo, že mu na hráčově osudu záleží a chce ho podpořit. Za dobrý pocit obou to určitě stojí.

Novoroční předsevzetí si dává podle průzkumů skoro polovina Čechů. Nejčastěji chtějí přestat kouřit, zhubnout, změnit práci, najít si životního partnera, dostudovat školu či skoncovat s alkoholem. Často tyto závazky skončí po pár dnech či týdnech snažení v hlubokém zapomnění. Kdo to ale myslí vážně, je na správném místě.

Připravili jsme pro vás a vaše známé či kamarády hru, která vám pomůže novoroční předsevzetí splnit. Stačí, abyste si zvolili některé z nejčastějších závazků, či si vymysleli svůj vlastní. Pak si stanovte částku, o kterou chcete hrát, když předsevzetí splníte. Hramá ovšem jeden háček, potřebujete k ní někoho, kdo vás bude chtít ve vašem snažení podpořit, a to i finančně. Bude to totiž on, kdo vám výhru vyplatí. Sám ale nemusí přijít zkrátka. Hra vyhodnotí pravděpodobnost, s jakou předsevzetí splníte, a podle toho vám stanoví hodnotu sázky. Tu budete muset na začátku zaplatit svému dobrodinci. Pokud předsevzetí nesplníte, částku si váš známý či kamarád nechá. Vydělá tak na vaší slabé vůli. Proto budete mít motivaci svému dobrodinci dokázat, že na splnění závazku máte, abyste získali zaplacené peníze zpět. A k tomu vydělali i něco navíc.

Přejeme vám pevnou vůli a štědré dobrodince, kteří vás podpoří.

Víte o někom, kdo potřebuje podpořit? Pošlete mu odkaz.

Odeslat clánek e-mailem

*
*
*
*

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-18
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

předsevzetí, Sazka

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Zahrajte si na Kalouska, aneb kolik dokážete vybrat daní

3. 6. 2008 | redakce Peníze.CZ | 4 komentáře

Zahrajte si na Kalouska, aneb kolik dokážete vybrat daní

Připravili jsme pro vás hru, v níž se budete moci poměřit s ministrem financí Miroslavem Kalouskem, kolik dokážete vybrat daní. Budete na to mít ale jen omezený čas, přesněji řečeno... celý článek

Partners Financial Services