Pro zákazníka se snažíme být partnerem na celý život

PR článek | rubrika: PR Článek | 17. 10. 2016
Moravské naftové doly, je společnost s více než stoletou tradicí těžby ropy a zemního plynu. Činnost MND v srdci vinařské oblasti, kde by těžební kozlíky hledal málokdo, přiblížil její obchodní ředitel Ludvík Baleka.
Pro zákazníka se snažíme být partnerem na celý život

Ludvík Baleka, obchodní ředitel společnosti MND, a. s.

Kolik plynu a ropy ročně vytěžíte?

Například v loňském roce to bylo 105 milionů m3 plynu. Pro lepší představu – takové množství pokryje při průměrné spotřebě české domácnosti 10 MWh ročně spotřebu přes 100 tisíc domácností. Pro těžbu ropy u nás využíváme kolem 30 ložisek, ze kterých jsme například minulý rok vytěžili kolem 125 tisíc tun ropy.

Čím vším se skupina MND zabývá?

Strategie skupiny MND je postavena na čtyřech základních pilířích. Prvním z nich je průzkum a těžba zemního plynu a ropy. Dále je to servisní činnost v rámci vrtání a opravných prací, kterou provozujeme i na dalších evropských trzích. Zaměřujeme se také na provozování podzemních zásobníků plynu, přičemž v tomto oboru jsme druhou největší společností u nás. A nakonec je to právě prodej plynu a elektřiny, jak domácnostem, tak na velkoobchodním trhu. V této oblasti meziročně výrazně rosteme, za loňský rok jsme měli obrat cca 10 miliard Kč.

Jak vypadal váš vstup na retailový trh s plynem?

Na retailový trh jsme vstoupili  v roce 2014 a začali s budováním našeho jména v oblasti prodeje plynu domácnostem. Za velmi krátkou dobu se nám díky férové nabídce podařilo vybudovat silné povědomí o naší značce mezi etablovanými hráči. Při vstupu na trh jsme si přitom stanovili jasná pravidla, kterými se napříč firmou všichni řídíme, a jak můžeme vidět, tak se nám to vyplácí. Mezi tato pravidla patří především férové chování vůči zákazníkovi, zákaz využívání podomního prodeje domácnostem, srozumitelné smluvní dokumenty a další.

A to je něco, co vás tedy dnes na trhu odlišuje?

Jsme největší těžební společnost v ČR, která dodává plyn přímo z těžby koncovým zákazníkům. Díky vlastní těžbě přitom dokážeme zákazníkům dodávat plyn dlouhodobě výhodně. Věříme, že naši zákazníci oceňují také naše smlouvy na dobu neurčitou, které mohou kdykoliv a bez skrytých sankcí vypovědět. Naší nabídce věříme natolik, že si naše zákazníky nemusíme smluvně uvazovat.

Orientace na zákazníka a rychlá expanze společnosti s sebou nezbytně nese také další specifické nároky, například potřebu kvalitního telekomunikačního zázemí.

Komunikační stránka věci je pro nás pochopitelně velmi důležitá. Nejde jen o naše koncové zákazníky, kterým chceme být nablízku a schopni pomoct a poradit, kdykoli je to potřeba. Ale samozřejmě se mezi sebou potřebují domlouvat i naši pracovníci, obvykle přímo v místech těžby, která jsou často velmi odlehlá a pokrytí signálem je zde zásadní. Ideální řešení jsme před více než třemi roky našli u Vodafonu. Jeho telekomunikační balík OneNet nám nabídl přesně to, co jsme potřebovali – širokou nabídku služeb za nízkou cenu.

Jaké služby od Vodafonu využíváte?

Využíváme komplexní řešení mobilních služeb, hlasovou síť, datové připojení, konektivitu. V minulosti jsme také spolupracovali na službě vzdálené správy a zabezpečení mobilních zařízení (MDM). Ceníme si především, abych tak řekl, VIP přístupu Vodafonu a dedikované podpory poskytovaných služeb, nehodláme proto v blízké budoucnosti nic měnit.

Vodafone nedávno vyhrál v  nezávislém testu kvality sítě ve volání a mobilních datech v ČR a získal certifikát Best in Test od německé společnosti P3 communications GmbH. Je pro vás podobné uznání vašich dodavatelů důležité?

Certifikát je potvrzením očekávané kvality. Není pro nás ovšem tak zásadní jako osobní zkušenost a reálný stav věcí. Kvalita sítě je dnes standardem, který uživatel vyžaduje. Nenaplňuje-li síť tato očekávání, uživatel odchází ke konkurenci. Taková je dnes situace na trhu. 

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

23. 4. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

Česká národní banka dala pokutu čtyři miliony korun společnosti Profi Credit Czech, poskytovateli spotřebitelských úvěrů pod názvy Pojištěná půjčka a Razdva půjčka.

Billa spouští aplikaci pro e-shop. Rozšiřuje i rozvoz

23. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Billa spouští aplikaci pro e-shop. Rozšiřuje i rozvoz

Obchodní řetězec Billa dnes představil novou mobilní aplikaci, přes kterou si mohou zákazníci nakoupit na e-shopu.

E-shopy, na které jsou úřady krátké. Balando a spol. dál klamou zákazníky

23. 4. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

E-shopy, na které jsou úřady krátké. Balando a spol. dál klamou zákazníky

Jmenují se podobně jako známé značky – třeba Balando, Joot nebo Bonky. Tváří se jako zavedený e-shop, ale přitom jen zprostředkují doručení z Číny. Chlubí se falešným oceněním od zákazníků.... celý článek

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Jídlo před koncem spotřeby za polovic. Řetězce rozšiřují výhodné balíčky

19. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Jídlo před koncem spotřeby za polovic. Řetězce rozšiřují výhodné balíčky

Zákazníci Penny Marketu si ode dneška mohou přímo na prodejnách řetězce zakoupit balíčky zboží s blížící se dobou spotřeby za poloviční cenu. Dosud to bylo možné jen přes mobilní aplikaci. celý článek

Partners Financial Services