Výběr toho nejčtenějšího na Peníze.cz v roce 2015

Petra Dlouhá | rubrika: Publicistika | 29. 12. 2015
Než přivítáme nový rok, ohlížíme se v redakci Peníze.cz za rokem právě uplynulým. K bilancování čas jako dělaný. Zajímá nás, které texty vzbudily nejvíc vaší pozornosti, které jste v roce 2015 nejvíc četli. Jste zvědaví?
Výběr toho nejčtenějšího na Peníze.cz v roce 2015

Jsou texty, na které jsme pyšní nebo které nás obzvlášť bavilo psát, a přitom rekordy čtenosti nelámaly. Bez ohledu na to je zajímavé podívat se, co vás na Peníze.cz v roce 2015 přitahovalo nejvíc. Poví nám to něco o naší práci a nakonec i o vás, našich čtenářích. A třeba trochu inspiruje do roku 2016.

Servis vede

Kvalitní servis je stále tím, co čtenář Peníze.cz žádá především. Jako tradičně, i letos jste nejvíc hltali články s kalkulačkami a praktickými návody k výpočtu mzdy, důchodů, daní nebo třeba sociálních dávek. Vůbec nejčtenějšími texty roku 2015 – a první dva dokonce pokořily hranici tří set tisíc návštěv – jsou:

Anketa

Jak často čtete Peníze.cz

Dobré rady

Vedle běžných servisních článků jsme v roce 2015 zařadili také formát „dobrých rad“ k nejrůznějším tématům; obvykle jste je četli v úterý. O které rady byl mezi čtenáři letos největší zájem?

Co si o tom myslíte

Klasikou je na Peníze.cz čtvrteční rubrika Co si o tom myslíte. V názorových texech a úvahách nad aktuálními i nadčasovými tématy se snažíme rozproudit vaše myšlenky, přimět vás k formulování postojů a debatě. Každý týden si jeden z diskutérů vyslouží knížku. Ve čtenářské návštěvnosti triumfovalo v roce 2015 dráždivé téma dávek na bydlení:

Hodně vás zajímala také ekodaň pro majitele aut:

A nesmrtelné téma živnostník – parazit:

Očima expertů

V pátek se železnou pravidelností přinášíme anketu Očima expertů. V roce 2015 byla nejpopulárnější následující vydání:

Sobotní rozhovory

Soboty na Peníze.cz patří rozhovorům. Nejvíc pozornosti letos vzbudil rozhovor s členem důchodové komise Otakarem Hamplem:

Vysoké čtenosti dosáhl také rozhovor s (tehdy ještě) náměstkyní ministra financí Andreje Babiše Simonou Hornochovou o elektronické evidenci tržeb:

A do třetice – šéf Asociace malých a středních podniků a živnostníků Karel Havlíček na Peníze.cz hájil své ovečky před ústrky státu:

Malý tip redakce

Autory dnešního výběru jste byli vy, čtenáři. Text, který bychom před koncem roku rádi připomněli my, je tak trochu mimo kategorie. Přesto máme pocit, že má v čase, kdy se starý rok láme s novým, co říct. Je to příběh o naději.

Sloupky a komentáře

V kategorii sloupků a komentářů byly letos nejvíc čtené ty, které se věnovaly uprchlictví a imigraci, nejpalčivějšímu tématu roku. Nejčtenější z nich:

Hodně vás ale zaujaly i komentáře z docela jiného soudku:

Reportáže

Reportážních textů se na Peníze.cz během roku objeví jen poskrovnu, ale tím spíš si je užíváme. Letos se největšímu zájmu čtenářů těšily reportáže z výpravy do chudinské kolonie Slatiny a z návštěvy ruzyňské věznice:

Jak se vám výběr nejčtenějších textů roku zamlouvá? Rezonuje s vaším vkusem? Co byste na Peníze.cz rádi četli v roce 2016? Napište nám v diskuzi pod článkem – čemu bychom se měli věnovat víc, s čím šetřit, co máte na Peníze.cz rádi, co postrádáte a co vás na nás štve. Rádi se necháme inspirovat.

 

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+7
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

23. 4. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

Česká národní banka dala pokutu čtyři miliony korun společnosti Profi Credit Czech, poskytovateli spotřebitelských úvěrů pod názvy Pojištěná půjčka a Razdva půjčka.

Billa spouští aplikaci pro e-shop. Rozšiřuje i rozvoz

23. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Billa spouští aplikaci pro e-shop. Rozšiřuje i rozvoz

Obchodní řetězec Billa dnes představil novou mobilní aplikaci, přes kterou si mohou zákazníci nakoupit na e-shopu.

E-shopy, na které jsou úřady krátké. Balando a spol. dál klamou zákazníky

23. 4. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

E-shopy, na které jsou úřady krátké. Balando a spol. dál klamou zákazníky

Jmenují se podobně jako známé značky – třeba Balando, Joot nebo Bonky. Tváří se jako zavedený e-shop, ale přitom jen zprostředkují doručení z Číny. Chlubí se falešným oceněním od zákazníků.... celý článek

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Jídlo před koncem spotřeby za polovic. Řetězce rozšiřují výhodné balíčky

19. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Jídlo před koncem spotřeby za polovic. Řetězce rozšiřují výhodné balíčky

Zákazníci Penny Marketu si ode dneška mohou přímo na prodejnách řetězce zakoupit balíčky zboží s blížící se dobou spotřeby za poloviční cenu. Dosud to bylo možné jen přes mobilní aplikaci. celý článek

Partners Financial Services