Peníze.cz v lednu překonaly hranici jednoho milionu návštěvníků

redakce Peníze.CZ | rubrika: Publicistika | 12. 2. 2013 | 1 komentář
Peníze.cz v lednu poprvé v historii navštívil více než milion reálných uživatelů. Vyplývá to z oficiálního měření Sdružení pro internetovou reklamu NetMonitor za uplynulý kalendářní měsíc. Největší web o osobních financích tak i nadále potvrzuje svou pozici jedničky mezi portály poskytujícími servisní informace ze světa peněz.
Peníze.cz v lednu překonaly hranici jednoho milionu návštěvníků

„Kromě skvělého týmu, s nímž Peníze.cz každý den připravujeme, bych chtěl touto cestou velice rád poděkovat také naší současné vládě, která jak nás, tak naše čtenáře udržuje v permanentním střehu nekonečným přívalem změn, novinek, úprav a následných návratů k minulým řešením,“ říká Martin Vlnas, ředitel společnosti Partners media, která kromě webu Peníze.cz provozuje také internetový magazín Finmag.cz o světě peněz v širších souvislostech. „Bez její pomoci bychom dnes rozhodně nedokázali zaujmout takové množství čtenářů, kteří si potřebují udělat jasno o aktuálních sazbách DPH, výši čisté mzdy nebo třeba o nedávno spuštěném druhém pilíři penzijní reformy. Pro nás je však klíčové, že zatímco dřív lidé chodili pro radu jinam, dnes jich většina končí u nás,“ dodává.

Společnost Partners media web Peníze.cz převzala v lednu 2011. Průměrná návštěvnost webu se tehdy pohybovala na hranici 200 tisíc reálných uživatelů měsíčně. „Naši největší konkurenti Měsec.cz, Finance.cz nebo Kurzy.cz byli o stovky tisíc návštěvníků měsíčně před námi. Kdyby mi tehdy kdokoliv řekl, že za dva roky zvedneme návštěvnost na pětinásobek a budeme třikrát větší než Finance.cz nebo téměř dvakrát větší než Kurzy.cz, nejspíš bych přemýšlel o jeho duševní pohodě. Přesto se to podařilo a já jsem za to nesmírně rád,“ říká Martin Vlnas.

Reální uživatelé: Peníze.cz vs. konkurence

Zdroj: www.netmonitor.cz

Anketa

Jak často chodíte na Peníze.cz

Za raketovým růstem webu v posledních dvou letech stojí úspěšný redesign, dlouhodobé zkvalitňování on-page SEO faktorů, navázání spolupráce se silnými partnery, a především návrat k praktickým tématům s potenciálem zaujmout širokou veřejnost. Na webu tak dnes najdete největší databázi pravidelně aktualizovaných kalkulaček včetně unikátní kalkulačky modelující výši budoucí penze či sekci Finanční prasárny, v níž redaktoři upozorňují na nekalé praktiky firem, hledají řešení a doporučují, jak se bránit.

Za zmínku stojí i aktuální produktové informace či optimalizovaná sekce podílových fondů. Rozšířen byl také počet poraden. Na Peníze.cz nově najdete například Realitní poradnu a Spotřebitelskou poradnu, nad níž převzal patronaci uznávaný časopis dTest.

„Nedílnou součástí webu se již stala také databáze volných pracovních míst na úřadech práce, obchodní rejstřík, důležité finanční zákony nebo stránka, na níž čtenáři navzájem sdílejí ceny pohonných hmot ve svém okolí. A protože víme, že ne každý má za všech okolností náladu na produktový servis, přinášíme také rozhovory s lidmi, kteří mají co říci, nebo pravidelný nedělní komiks,“ upozorňuje Martin Vlnas.

Srovnání návštěvnosti ekonomických webů a sekcí zpravodajských webů  

Zdroj: www.netmonitor.cz

Web/ekonomická sekce

Reální uživatelé (RU) v lednu 2013

Peníze.cz

1 005 607 RU

Aktuálně.cz (sekce Ekonomika a Finance)

688 524 RU

Kurzy.cz

596 039 RU

Měšec.cz

501 950 RU

iHNed.cz (sekce HN Byznys)

398 488 RU

Finance.cz

300 128 RU

Investujeme.cz

22 230 RU (odhad)

Partners media

Servery Peníze.cz a Finmag, provozované společností Partners media, každý měsíc oslovují více než 1 000 000 uživatelů českého internetu. Společnost vznikla na konci roku 2010 jako dceřiná společnost finančněporadenské firmy Partners Financial Services. 

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+18
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Kalkulačky 2013: čistá mzda, daň z příjmů, zdravotní a sociální pojištění a daňový bonus

23. 1. 2013 | Petra Dlouhá | 5 komentářů

Kalkulačky 2013: čistá mzda, daň z příjmů, zdravotní a sociální pojištění a daňový bonus

Zajímá vás, jak vysoká bude letos vaše čistá mzda? Pak využijte naši kalkulačku, aktualizovanou pro rok 2013. Spočítejte si, kolik vám z platu ukrojí daň z příjmu, kolik spolkne zdravotní... celý článek

Kalkulačky 2013: starobní, invalidní, vdovský a sirotčí důchod

14. 1. 2013 | Petra Dlouhá | 2 komentáře

Kalkulačky 2013: starobní, invalidní, vdovský a sirotčí důchod

Další porce kalkulaček aktualizovaných pro rok 2013. Tentokrát si na Peníze.cz můžete přehledně a jednoduše vypočítat, jak vysoký budete letos pobírat starobní, invalidní, vdovský nebo... celý článek

Kalkulačky 2013: podpora v nezaměstnanosti, příspěvek na bydlení, životní a nezabavitelné minimum, osobní bankrot

7. 1. 2013 | Petra Dlouhá | 15 komentářů

Kalkulačky 2013: podpora v nezaměstnanosti, příspěvek na bydlení, životní a nezabavitelné minimum, osobní bankrot

Peníze.cz přinášejí další sérii kalkulaček aktualizovaných pro rok 2013. Spočítejte si přehledně a jednoduše, jak vysokou letos dostanete podporu v nezaměstnanosti a příspěvek na bydlení.... celý článek

Držte si peněženky, rok 2013 začíná! Přehled nejdůležitějších změn

3. 1. 2013 | Petra Dlouhá | 3 komentáře

Držte si peněženky, rok 2013 začíná! Přehled nejdůležitějších změn

Rok 2013 začal a jedno je jisté: naše peněženky dostanou zabrat. Kvůli zvýšení DPH podraží téměř všechno. Kromě toho ale stoupnou také ceny energií, dopravy a cigaret. Startuje druhý... celý článek

Příští rok do penze? Spočítejte si důchod na aktualizované kalkulačce

7. 12. 2012 | Petra Dlouhá | 2 komentáře

Příští rok do penze? Spočítejte si důchod na aktualizované kalkulačce

Už několik týdnů přinášejí Peníze.cz články o novinkách roku 2013. Chystáte se příští rok do penze? Výše důchodu a podmínky pro to, abyste na něj získali nárok, se budou trochu měnit:... celý článek

Partners Financial Services