Peníze.cz v novém. Jak se vám líbí?

Martin Vlnas | rubrika: Co se děje | 3. 10. 2012 | 18 komentářů
Co nám denně slouží, mělo by být účelné a funkční, ale také – krásné. Hřeben, bačkory, auto... I peníze: bankovka má mít formát zrovna do peněženky, má vydržet, být chráněná proti padělání – a má i potěšit oko. Věříme, že také Peníze.cz jsou v novém kabátě přehlednější, účelnější i pěknější. A že budou denně dobře sloužit.
Peníze.cz v novém. Jak se vám líbí?

Všechny weby o osobních financích se už od dřevních dob internetu potýkají se zásadním problémem – utříděním záplavy informací, kterou „musejí“ čtenářům sdělit, aby dostály svému poslání. Investice, pojištění, kurzy měn, ceny benzinu, běžné účty, stavební spoření, daně, sociální dávky… a takhle bychom mohli pokračovat dál a dál. A stejně by výčet nebyl úplný, protože každé téma má minimálně tucet podtémat. Místa, které je čtenáři na očích, je ale zoufale málo, a navíc se o něj servis musí dělit s inzercí. Což je často boj nerovný. Právě proto domovská stránka našeho webu ještě předevčírem vypadala tak trochu jako ranní tramvaj vyjíždějící ze stanice I. P. Pavlova – vůz nacpaný k prasknutí, ve kterém se mísí manažeři, podnikatelé, řadoví zaměstnanci a studenti s lidmi jedoucími na úřad práce. Všichni se přitom neustále cpali ke dveřím, aby náhodou nepřejeli svou zastávku a nezůstali mimo. Dupali si po nohou, vráželi do sebe batohy, z vydýchaného vzduchu bolela hlava... To byl hlavní důvod, proč jsme se rozhodli, že Peníze.cz potřebují víc prostoru, víc vzduchu.

Nejdříve jsme přemýšleli, že část cestujících prostě pošleme jinam. Nakonec jsme se ale rozhodli, že radši zvětšíme vůz, přidáme okna a dveře, vypolstrujeme sedačky a zapojíme pořádný ventilátor, který se postará o zbytek. O rok a půl a deset vyhozených návrhů později jsme si počátkem července konečně řekli, že jsme našli správnou cestou, jak na to. Výsledek, který jsme vytvořili společně s firmou Onmeco za podpory našich významných inzertních partnerů ING Pojišťovny, ČP INVESTU a dalších, je před vámi.

Souboj generací. Rozhodujete vy!

Obrázky zvětšíte kliknutím, hlasujete jiným kliknutím. Chválit můžete i nový, i starý vzhled stránek. Klidně oba.
+637
+
-
+451
+
-
Peníze.cz po redesignu

Od hlavičky k patičce

Obsahově je web prakticky identický, vše najdete tam, kde jste zvyklí – vozíme pořád ty samé lidi jako před dvěma dny. U dveří je ale najednou prázdno a nikdo se netlačí. Místa i vzduchu je zkrátka všude kolem dost. Co je nového?

  • Domovská stránka je mnohem jednodušší, prostornější s výrazným obrázkem u titulního článku. Zmizelo barevné pozadí u prostředního sloupce i grafické symboly, které spíše mátly, než pomáhaly. Archaické už bylo i kdysi povinné podtrhávání všech odkazů. Také tučné písmo spíš otravovalo, než vyzdvihovalo to podstatné. Teď spoléháme především na informace. Nahoru jsme přidali nový (informační, jak jinak) box, dole pak přibyl přehled nejlepších termínovaných vkladů. Užitečnou novinkou je zobrazování nových komentářů, které se pod článkem objevily od vaší poslední návštěvy. Upravili jsme také Top témata, která se navíc brzy rozšíří na ze čtyř tipů na osm.
  • Intenzivním zeštíhlovacím procesem prošla i hlavička. Zmizela modrá plocha, máme nové logo a mnohem větší prostor dostalo vyhledávací okno.
  • Zbrusu nová je i patička, výrazně oddělená od zbytku webu.

To jste ovšem asi všechno zaregistrovali sami na první pohled. Pojďme se podívat hlouběji, za fasádu domovské stránky na další sekce našeho webu.

  • U článků vás možná překvapí velký titulek, perex i písmo a ještě větší fotka. Díky ní má web najednou mnohem více emocí a snadno nás rozpoznáte od nudné konkurence. Propracovanější je také naše hodnocení článků a diskuze.
  • Upravené jsou ale také kalkulačky, poradny, nebo náš obchodní rejstřík. Zkrátka všechno…

… a právě proto je jasné, že pár věcí nebude fungovat tak, jak jsme si to naplánovali. Pokud narazíte na jakoukoli chybu, budeme moc rádi, pokud nám napíšete do diskuze pod tímto článkem nebo na redakce@penize.cz. Nejlepší „reportovače“ odměníme publikacemi z nakladatelství Grada. Rádi si poslechneme také vaše nápady na zlepšení.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+43
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 18 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

3. 10. 2012 8:03, Johny

Grafika je podružná, nejdůležitější je obsah. Když bude co číst, pak nemám důvod ke stížnostem. Nic jiného od internetových stránek neočekávám. K čemu mi budou krásné bačkory, když v nich budou mrznout nohy? K čemu mi bude krásný hřeben, když mi bude trhat vlasy? K čemu mi bude krásné auto, když bude chlastat moc benzínu? K čemu mi budou krásné penize.cz, když tam nebude co číst?

+12
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

4. 10. 2012 6:59, Eva

Mě se nový vzhled nelíbí, hodně nelíbí.

-12
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (18 komentářů) příspěvků.

Oblíbená témata

design, onmeco

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

E-shopy, na které jsou úřady krátké. Balando a spol. dál klamou zákazníky

23. 4. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

E-shopy, na které jsou úřady krátké. Balando a spol. dál klamou zákazníky

Jmenují se podobně jako známé značky – třeba Balando, Joot nebo Bonky. Tváří se jako zavedený e-shop, ale přitom jen zprostředkují doručení z Číny. Chlubí se falešným oceněním od zákazníků.... celý článek

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Jídlo před koncem spotřeby za polovic. Řetězce rozšiřují výhodné balíčky

19. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Jídlo před koncem spotřeby za polovic. Řetězce rozšiřují výhodné balíčky

Zákazníci Penny Marketu si ode dneška mohou přímo na prodejnách řetězce zakoupit balíčky zboží s blížící se dobou spotřeby za poloviční cenu. Dosud to bylo možné jen přes mobilní aplikaci. celý článek

Která sleva je falešná? ČOI má jasno, říká šéf kontroly

19. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Která sleva je falešná? ČOI má jasno, říká šéf kontroly

Novela zákona o ochraně spotřebitele funguje krátce a s prodejci je třeba si stále vymezovat hranice, říká ke správnému uvádění slev Michael Maxa, ředitel kontroly České obchodní inspekce.... celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Partners Financial Services