Mobilní aplikace Obchodní rejstřík v novém

redakce Peníze.CZ | rubrika: Co se děje | 4. 5. 2012 | 1 komentář
Mobilní aplikace Obchodní rejstřík v novém
Před rokem spatřily světlo světa naše první mobilní aplikace: čtečky webů Peníze.cz a Finmag. Za pár měsíců poté jsme spustili úspěšnou aplikaci Obchodní rejstřík. A od té doby jsme udělali pořádný krok vpřed.

Mobilní Obchodní rejstřík jste už mohli nějaký čas najít v českém AppStore a OVI Store. Při svém spuštění byl dokonce nejstahovanější aplikací „jablečného“ obchůdku vůbec! Přesto potřeboval pořádně vylepšit. Minulý týden jsme proto spustili novou verzi, díky níž můžeme směle říci, že umíme všechno, co umí justice.cz a ARES. A navíc jsme rychlejší.

Mobilní Obchodní rejstřík dnes umožňuje nejen snadné vyhledávání firem a osob, které v nich působí, ale nově také osob samostatně výdělečně činných (OSVČ). Ověření základních informací o lidech a firmách, s nimiž podnikáte, je tak otázkou okamžiku. Navíc odpadá závislost na počítači (a státním aparátu). Ze snadného vyhledávání se teď navíc mohou těšit také uživatelé operačního systému Android.

Důvěřuj, ale prověřuj

Přemýšlíte, kdy se vám může náš mobilní obchodní rejstřík hodit? Třeba když si nejste jisti svým obchodním partnerem nebo pokud si potřebujete ověřit, zda firma, která si u vás objednala zboží za sto tisíc, není v insolvenci. Aplikace vám však pomůže i v neobchodních situacích. Třeba když budete s kamarády debatovat nad tím, jestli má pod palcem víc firem Roman Janoušek nebo Marek Dalík.

Firmy může v aplikaci vyhledávat každý vlastník chytrého telefonu nebo tabletu dvěma způsoby: buďto vložením názvu společnosti, nebo zadáním identifikačního čísla (IČO). U osob pak stačí zadat jméno a příjmení. Podnikatele najdete také pomocí jména nebo vložením IČO. O vše ostatní se již postará naše aplikace. Během pár sekund získáte mimo jiné informace o sídle firmy či místě podnikání u osoby samostatně výdělečně činné, o právní formě nebo výši základního kapitálu. Pokud hledáte konkrétní osobu, zjistíte, v jakých společnostech daný člověk figuruje nebo zda, od kdy a pod jakým IČO podniká.

Nechcete-li daný subjekt vždycky hledat znovu a znovu, můžete si výpis nově poslat e-mailem k pozdějšímu využití nebo se o něj snadno podělit s kolegy. Přesvědčte se sami…

  • Aplikaci pro iOS si můžete ZDARMA stáhnout na této adrese
  • Aplikaci pro Android si můžete ZDARMA stáhnout zde
  • Aplikaci pro Symbian si můžete ZDARMA stáhnout zde

Peníze.cz a Finmag: Čtení do kapsy

Když jsme obě čtečky před rokem spouštěli, byly „in“. Rychlé, přehledné a čisté – svůj účel plnily na sto procent. Svět mobilních aplikací ale udělal obrovský skok, především v práci s grafikou. Proto jsme se i my rozhodli obě čtečky obléknout do nového kabátu. Kromě redesignu jsme aplikace zrychlili a rozšířili možnosti pro sdílení na sociálních sítích. O tom, jak zásadní změnu jsme provedli, se zatím můžete přesvědčit u sesterského webu Peníze.cz Finmagu. Aplikace pro Peníze.cz bude následovat v nejbližších týdnech.

  • Finmag: Aplikaci pro iOS si můžete ZDARMA stáhnout tady
  • Peníze.cz: Aplikace pro iOS se právě dokončuje. Jakmile bude venku, dáme vám vědět.

Výčet rozhodně není finální. Právě pro vás dokončujeme jedno velké letní překvapení. O jeho spuštění vás budeme informovat přesně za měsíc. A zase půjde o peníze…

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Máte chytrý telefon? Vysmějte se operátorům a bankám, prozradíme jak

4. 11. 2011 | Michal Kašpárek | 8 komentářů

Máte chytrý telefon? Vysmějte se operátorům a bankám, prozradíme jak

Pět aplikací a mobilních webů vám pomůže najít bankomat, přepočítat ceny z cizích měn na koruny nebo taky najít restauraci, kde nebudete litovat utracených peněz.

Aplikace Obchodní rejstřík pro iPhone a iPad

24. 10. 2011 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Aplikace Obchodní rejstřík pro iPhone a iPad

Největší český finanční server Peníze.cz a společnost Onmeco uvádějí bezplatnou aplikaci pro mobilní telefony iPhone a tablety iPad, která umožňuje snadné vyhledávání firem i osob v... celý článek

Odjinud: Apple má větší hodnotu než všechny nelegální drogy světa a levné školné si naklikáte na slevovém serveru

23. 9. 2011 | Michal Kašpárek

Odjinud: Apple má větší hodnotu než všechny nelegální drogy světa a levné školné si naklikáte na slevovém serveru

Zatímco české noviny se zabývají stravenkami, stravenkami a občas nějakým tím státním bankrotem, zahraniční tisk srší kreativitou – jak novinářů, tak těch, kterým dávají prostor. O... celý článek

Partners Financial Services