Spoříte v končící Axa? Nabídka od UniCredit je dobrá

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuálně.cz | 26. 5. 2013 | 15 komentářů
Zhruba 90 tisíc klientů Axa Bank využívajících její spořicí účet si může po odchodu banky z českého trhu mírně polepšit. Pokud využijí nové Multi konto od UniCredit Bank, které jim banka před zrušením účtu oficiálně doporučí, získají vyšší úrokovou sazbu i nižší poplatky.
Spoříte v končící Axa? Nabídka od UniCredit je dobrá

Podrobnější podmínky nabídky prozkoumal on-line deník Aktuálně.cz poté, co obě banky ve středu potvrdily jeho zprávu z minulého týdne o chystané dohodě: Axa Bank do konce roku odejde z českého trhu a doporučí klientům přejít k UniCredit Bank.

Zatímco pro majitele spořicího účtu bude tato možnost dobrovolná, klienti s hypotékou přejdou k UniCredit Bank automaticky – těch je ovšem jen zhruba dvě stě.

Srovnávejte spořicí účty na Peníze.cz

Spořicí účty

Spořicí účty jsou zakládány jako doplněk k běžnému účtu . Pokud máte na běžném účtu přebytečné peníze, je výhodné je převést na spořicí účet, kde je vyšší úrok.

Ještě doporučujeme

Vyšší sazba, nižší poplatky

UniCredit chce klienty končící Axa Bank lákat na produkt nazvaný Multi konto, které prezentuje jako „speciální, časově omezenou nabídku“, současně o něm hovoří jako o „nejmodernějším spořicím účtu“.

Skutečnost? Na trhu najdeme i pár lepších nabídek, zejména pokud bychom samostatně hledali spořicí účet s vyšší sazbou nebo běžný účet zcela bez poplatků za základní služby. Přesto je Multi konto od UniCredit solidní nabídkou, na níž mohou dosavadní klienti Axa Bank vydělat.

Zatímco úroková sazba na Axa spořicím účtu od začátku května klesla na 1,3 procenta, UniCredit nyní u Multi konta láká na 1,5 procenta.

Kromě toho nabízí UniCredit třeba i pět odchozích plateb v měsíci zdarma. V Axa byly k dispozici dvě, za každou další musel klient případně zaplatit 19 korun. U UniCredit má platit až za případnou šestou a další odchozí platbu v měsíci, navíc jen šest korun.

Multi konto – stejně jako spořicí účet od Axa Bank – nabízí bez poplatku embosovanou kartu Visa. S ní může klient bezplatně vybírat v bankomatech sítě UniCredit, za 30 korun pak v bankomatech konkurenčních českých bank. V Axa se platilo 29 korun za každý výběr, vlastní síť bankomatů neměla.

Vedení účtu Multi konto je zdarma včetně internetového bankovnictví, další položky se řídí standardním sazebníkem banky. Nenáročný bankovní uživatel tak může mít toto konto zároveň jako spořicí účet, ale i jako bezplatný bankovní účet (pokud se měsíčně vejde do pěti odeslaných plateb).

Produkt Multi konto si ovšem mohou objednat jen dosavadní majitelé spořicího účtu od Axa Bank včetně těch, kteří si sjednali variantu Jinak přes poradce společnosti Partners (jeho sazba postupně klesla na 1,4 procenta). 

UniCredit nabídku časově omezil do konce června 2013. Pokud o ni klienti Axa Bank mají zájem, mohou to potvrdit ve svém dosavadním internetovém bankovnictví vyplněním jednoduchého formuláře.

Anketa

Myslíte, že nás třeba do roka opustí ještě nějaká banka?

Pozor na konec prázdnin

Jak má v praxi probíhat rušení účtů u Axa Bank, která z českého trhu odchází? Do konce června mohou klienti Axa Bank podat výpověď smlouvy se čtrnáctidenní výpovědní lhůtou (v případě převodu do UniCredit se výpověď samostatně nepodává). Pokud tak neučiní, vypoví jim Axa účet s dvouměsíční výpovědní lhůtou sama na začátku července.

Během této doby – tedy až do konce srpna – zůstane klientům stále k dispozici internetové bankovnictví pro převedení peněz z Axa. Po uplynutí termínu, tedy na konci prázdnin, banka dosavadní účty zruší. Případné zůstatky převede na svůj technický účet a žádosti o výplatu pak bude řešit individuálně.

Celý článek si přečtete na Aktuálně.cz

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+15
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 15 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

27. 5. 2013 15:54, LINDA

POPLATEK ZA VEDENÍ ÚČTU...

+10
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

26. 5. 2013 9:40, krktek

je to jaksy nahonem, ale lepší než zablokovaný účet v kampeličce

-2
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (15 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Záložna nepřijímá vklady, druhá zavřela dveře docela. Co se děje v kampeličkách?

24. 5. 2013 | Zdeněk Bubák | 30 komentářů

Záložna nepřijímá vklady, druhá zavřela dveře docela. Co se děje v kampeličkách?

Největší družstevní záložna nevyplácí ani nepřijímá vklady, státní zastupitelství jí nechalo zablokovat účty. A není to jediná kampelička v problémech.

Komu patří peníze v bance?

29. 4. 2013 | Jan Dvořák | 22 komentářů

Komu patří peníze v bance?

Když se začalo mluvit o danění vkladů v kyperských bankách, začalo se mluvit také o zločinu a krádeži. Možná je takové pojmenování kyperských událostí výstižné z nějakého morálního... celý článek

Air Bank opět útočí. Kolik klientů přivábí jediný opravdu úročený běžný účet?

10. 4. 2013 | Ondřej Tůma | 11 komentářů

Air Bank opět útočí. Kolik klientů přivábí jediný opravdu úročený běžný účet?

Zástupci Air Bank slibují velkým bankám další úder. Nové produkty sice mají parametry, které pro leckoho budou atraktivní, někam se ale začíná ztrácet přehlednost a jednoduchost, na... celý článek

Srovnání spořicích účtů: úrokové sazby jdou dolů!

21. 2. 2013 | Ondřej Tůma | 16 komentářů

Srovnání spořicích účtů: úrokové sazby jdou dolů!

Banky nadále snižují úroky. V čele žebříčku spořicích účtů družstevní záložny. Těm však hrozí dražší pojištění vkladů. Jak se to projeví na úrokových sazbách?

Spořicí účty: s Novým rokem sazby dolů. Přehled změn a nejlepší sazby

4. 1. 2013 | Zdeněk Bubák | 8 komentářů

Spořicí účty: s Novým rokem sazby dolů. Přehled změn a nejlepší sazby

Přinášíme přehled aktuálně nejlepších sazeb na trhu a podrobné informace o všech změnách, ke kterým dochází u sazeb na spořicích účtech k 1. lednu 2013.

Partners Financial Services